Katalóg

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

08.03.2024 01:03

Presný v zákrute, spoľahlivý na rovinke

Novinka od spoločnosti norelem: Lineárne valčekové vedenia

Lineárne vedenia sa používajú v mnohých oblastiach, kde je potrebné pohybovať telesami s čo najmenšou silou a trením, napríklad v baliacom alebo potravinárskom priemysle alebo na vnútorných dverách lodí či vlakov. Spoločnosť norelem teraz ponúka aj lineárne valčekové vedenia, ktoré sú rozdelené do štyroch produktových radov.

Lineárne valčekové vedenia, ktoré ponúka spoločnosť norelem, zahŕňajú rovné a zakrivené lineárne vodiace koľajnice vyrobené z lesklej kalenej ocele, ako aj dva varianty zodpovedajúcich valčekových vodiacich vozíkov. Lineárne valčekové vedenia sú k dispozícii v dvoch veľkostiach, ktoré sa líšia rozmermi výšky a šírky lineárnych vodiacich koľajníc.


Lineárne vodiace koľajnice

norelem ponúka svoje lineárne vodiace koľajnice s drážkami a bez drážok. Vo verzii s obojstrannou drážkou sa dajú koľajnice jednoducho namontovať pomocou zapusteného perového kľúča. To umožňuje priskrutkovanie koľajníc priamo na rovný povrch. Okrem toho presné zarovnanie pomocou perového kľúča uľahčuje prechod cez spoj. Všetky lineárne vodiace koľajnice s perom možno podľa potreby kombinovať a vytvárať tak zložité geometrie zo zakrivených a rovných lineárnych vodiacich koľajníc. Pri verziách s drážkou sú perové kľúče súčasťou dodávky, rovnako ako zátky, ktoré zakrývajú skrutky v koľajniciach a chránia ich pred nečistotami a cudzími telesami. norelem ponúka aj priame lineárne vodiace koľajnice bez drážky a v troch štandardných dĺžkach 500, 1 000 a 2 000 mm.000 a 2 000 mm a na želanie zákazníka aj v dĺžkach až do 4 000 mm.

Lineárne vodiace koľajnice sa dajú naskrutkovať zhora a môžu byť vybavené jedným alebo viacerými valčekovými vodiacimi vozíkmi.



Valčekové vodiace vozíky

Valčekové vodiace vozíky 21350 majú jednoduchý mechanizmus, ktorý umožňuje kompenzáciu približne 0,05 mm. Preto sa môžu používať len rovné lineárne vodiace koľajnice. Naproti tomu vyrovnávací mechanizmus valčekových vozíkov 21351 umožňuje rozsah tolerancie približne 0,5 mm. Vďaka tomu je možné jazdiť po rovných a zakrivených lineárnych vodiacich koľajniciach. Maximálne zrýchlenie je tu 50 m/s² a maximálna rýchlosť pohybu je 5 m/s. Vďaka integrovanému jednostrannému mechanizmu predpínania sa valčeky vždy prispôsobia obrysu koľajnice. To znamená, že rovné úseky a krivky možno prechádzať s konštantným odporom posunu bez vôle a opotrebovanie vodiacich valčekov je minimalizované. Valčeky nie je potrebné prispôsobovať šírke koľajnice pomocou excentrického čapu. Vodiace vozíky valčekov možno jednoducho nasunúť na koľajnicu. V tomto prípade sa všetky vozíky pohybujú rovnomerne a bez preklzávania valčekov na koľajniciach.




Viac noviniek

Kamión plný inovácií
Riešenie pre bezchybné obrábanie
Rýchloupínacie svorky ako spojovacie prvky v rýchlovýmennom systéme od spoločnosti norelem

30.10.2023 01:05

Inžiniersky nováčik 2023
Traja kandidáti v napínavom finále na Motek, víťazné tímy - powered by norelem
Vyskúšajte nové a osvedčené produkty norelem naživo

MHP RIESEN Ludwigsburg s potešením víta spoločnosť norelem, regionálneho globálneho hráča, ako sv...