Katalóg

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

06.02.2024 01:02

Elektrická traktorová jednotka: jeden týždeň praktických skúšok

Elektromotor je dnes viac než len alternatívou pre automobily. Ale čo nákladné vozidlá? Napriek vysokým obstarávacím nákladom, krátkemu dojazdu a vysokej vlastnej hmotnosti sa tejto technológii predpovedá sľubná budúcnosť v nákladnej doprave. Spoločnosť LKW WALTER ako priekopník alternatívnych možností dopravy, ako je kombinovaná doprava, sa prirodzene zaoberá aj alternatívnymi palivami a pohonnými systémami. Výsledkom sú rôzne testy, ako napríklad nedávny testovací týždeň s ťahačom VOLVO (BEV) poháňaným batériami v Poľsku.


Testovacia fáza: týždeň čisto elektrickej diaľkovej dopravy

Ako jedna z prvých dopravných organizácií v Európe sme mohli spolu s poľským dopravným partnerom počas jedného týždňa na dlhších trasách rozsiahlo testovať ťahač BEV od výrobcu Volvo. Počas niekoľkých prepráv v rámci Poľska sa táto technológia ukázala ako veľmi sľubná do budúcnosti. Vrchol: úspora viac ako 1 600 kg emisií CO2 na vzdialenosti 2 435 km - úspora viac ako 65 % v porovnaní s dieselovým vozidlom. Denne sa mohlo prejsť až 629 km.

Prečo to robíme?

S viac ako 558 000 prepravami v kombinovanej doprave v roku 2022 a viac ako 350 odchodmi denne spoločnosť LKW WALTER už roky plní svoju zodpovednosť za ekologickú budúcnosť v európskej nákladnej doprave. Napriek tomu je na tejto trase doslova ešte veľký potenciál rozvoja. Sme presvedčení, že vozidlá na batériový pohon majú potenciál na rozvoj koridorov s nulovými emisiami na krátkych trasách pred a po preprave v kombinovanej doprave. Z tohto dôvodu v blízkej budúcnosti rozšírime naše testy a dúfame, že v blízkej budúcnosti dosiahneme ďalší míľnik pre kombinovanú dopravu.

Viac noviniek

Ponúkame vám tri modely, aby vaše vozidlá boli čo najviac vyť...

Trvalá udržateľnosť a ochrana životného prostredia patria medzi aktuálne top témy v spoločnosti,...