Katalóg

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

30.05.2024 01:05

Skupina INNIO analyzuje chemické zloženie zvyškových častíc nečistôt pomocou roztoku ZEISS

"Aj malá kovová čiastočka nečistoty môže v našich vysokovýkonných motoroch spôsobiť značné škody," zdôrazňuje Christian Troger, vedúci prevádzky QUALITY LEADER v spoločnosti INNIO v Jenbachu. Ak by sa napríklad v ojničnom ložisku našla kovová čiastočka veľkosti zrnka piesku, hrozilo by, že sa olejový film v ložisku pretrhne. Bez dostatočného mazania sa zvýši trenie medzi kľukovým hriadeľom a ojničným ložiskom, čo môže viesť k vážnemu poškodeniu.

Skupina INNIO stanovuje štandardy v celom odvetví, pokiaľ ide o výkon a spoľahlivosť motora. Generátorové sústavy Jenbacher, ako aj systémy kombinovanej výroby tepla, elektriny a chladu vo výkonovom rozsahu od 250 KW do 10,4 MW možno prevádzkovať s rôznymi zdrojmi energie, ako je skládkový plyn, odpadový plyn, biometán alebo vodík, čím sa zákazníkom otvára cesta k prechodu na čistú nulu.
Čím vyššia je však účinnosť a hustota výkonu motorov, tým vyššie sú špičkové tlaky a zaťaženie ložísk. Odpoveďou konštruktérov sú tvrdšie ložiská a menšie mazacie medzery. Tým sa však zvyšuje riziko vzniku tzv. smrtiacich častíc, ktoré spôsobujú porušenie olejového filmu.

Viac noviniek

Najvyššia presnosť pre zložité prostredia

Na zaistenie bezpečnosti mi...

Elektrifikované zabezpečenie kvality
Od prášku po aditívne vyrábané komponenty

15.08.2024 01:05

Tabuľka ZEISS MMZ 1
Kompaktné riešenie pre veľké obrobky



Od prášku k aditívne vyrábaným komponentom Aditívna výroba ponúka veľký potenciál pre...

31.07.2024 01:05

Duo ZEISS O-INSPECT
Mikroskop a meracie zariadenie v jednom