Katalóg

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

02.08.2024 02:08

Vysokoprúdový zásuvný systém PLUG MARINE od spoločnosti PFISTERER získal certifikát DNV-GL

Winterbach, Nemecko - júl 2024 -

S PLUG MARINE ponúka spoločnosť PFISTERER systém vysokoprúdových zástrčiek s certifikátom DNV-GL na elektrické pripojenie výkonových komponentov, systémov skladovania energie, transformátorov, meničov a dokonca aj lodných pohonných systémov. Robustné konektory sa už roky osvedčujú pri sériovom použití vo vlakoch a veterných turbínach.

Certifikácia teraz potvrdzuje aj ich vhodnosť na použitie na lodiach a iných zariadeniach na mori. PLUG je robustný jednopólový konektorový systém od spoločnosti PFISTERER na bezpečný prenos vysokých prúdov. Výkonové spektrum sa pohybuje od 400 do 1 250 ampérov pri jednosmernom a striedavom napätí 1,8 až 3,6 kV. Systém sa už desaťročia osvedčuje v mnohých železničných aplikáciách, ako sú vysokorýchlostné a diaľkové vlaky, ako aj regionálne vlaky. Používa sa aj pri sériovej výrobe vo veterných turbínach s výkonom do 15 MW - od miesta výroby energie až po pripojenie sieťového transformátora. Certifikácia DNV-GL teraz potvrdzuje aj jeho vhodnosť pre lode, morské plošiny a plávajúce veterné turbíny. PLUG MARINE spĺňa všetky požiadavky na dielektrickú pevnosť, stabilitu pri vibráciách, odolnosť proti ohňu a ochranu proti korózii. Vyznačuje sa tiež nízkou hmotnosťou, kompaktnosťou a jednoduchou inštaláciou.


Vďaka jeho robustnej konštrukcii je zaručená bezúdržbová prevádzka. Bezpečná a rýchla inštalácia elektrických lodných komponentov Robustný zásuvný systém PLUG MARINE ponúka ideálnu alternatívu k pevnému zapojeniu elektrických komponentov na lodiach - najmä v prípade vyšších výkonových údajov. Patria sem elektromotory a turbíny, ako aj prípojky pre generátory, rozvádzače, transformátory a batériové systémy. Systém PLUG MARINE je určený pre hliníkové a medené káble s tienením poľa a bez neho, ako aj pre rôzne prierezy vodičov a je k dispozícii v rovnom a uhlovom vyhotovení. Možnosť predmontáže elektrických systémov zjednodušuje a urýchľuje inštaláciu, ako aj údržbu a opravy na mieste. Zásuvný systém PLUG zároveň ponúka dotykovú ochranu pre zamestnancov na palube lode alebo plošiny a veternej turbíny počas prevádzky.

"Certifikát DNV-GL pre PLUG MARINE potvrdzuje naše úsilie v oblasti kvality a je predpokladom pre široké využitie systému v sektore offshore," vysvetľuje Dr. Thomas Schilla, manažér pre rozvoj obchodu v spoločnosti PFISTERER. "Už dávno tiež preukázal svoju účinnosť:


Systém sa už niekoľko rokov používa na mori v riešeniach pripojenia mobilných zdrojov energie pre klimatizované lodné kontajnery, ako aj vo vysokovýkonných lodných pohonných systémoch POD." Využitie v systémoch alternatívnej energie a distribúcie jednosmerného prúdu Námorný priemysel si dal za úlohu trvalo znižovať emisie CO2. S týmto cieľom pracuje na ambicióznych projektoch v mnohých oblastiach. "Sme presvedčení, že konektorový systém PLUG môže významne prispieť k modulárnym, škálovateľným koncepciám ako súčasť inovatívnych káblových systémov pre striedavé alebo jednosmerné siete a výkonové komponenty. Radi odovzdáme aj naše skúsenosti z veterného a železničného sektora," hovorí Dr. Thomas Schilla.

Viac noviniek

Spoločnosť Pfisterer je zastúpená na zasadnutí CIGRE v Paríži.

od

Spoločnosť PFISTERER, popredná svetová technologická spoločnosť pre riešenia energetickej infraštruktúry, a Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., sa tešia z úspešnej spolupráce v Gussenstadte.


Winterbach, Nemecko - 06. februára 2024 - Systém zásuvných spojení CONNEX od spoločnosti PF...

Winterbach, Nemecko - 7. novembra 2023

Pri pobreží Dolného Saska bo...


Winterbach, Nemecko - 26.09.2023 -

Prevádzkovateľ prenosovej siete TenneT po...

Karl-Heinz Pfisterer sa stáva čestným predsedom dozornej rady SE.