Katalóg

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Spoločnosť Eppendorf získala ďalšiu značku ACT ako ocenenie za ekologické zariadenia

Značky ACT (Accountability, Consistency, and Transparency) fungujú podobne ako nutričné označovanie a ponúkajú komplexné hodnotenie aspektov súvisiacich s udržateľnosťou. Laboratóriá tak môžu jednoducho posúdiť šetrnosť svojich dodávateľov k životnému prostrediu.


Certifikačný proces dôkladne hodnotí výrobné procesy, spotrebu energie a vody, balenie a aspekty likvidácie výrobkov. Spoločnosť Eppendorf už získala označenie ACT pre viac ako 150 výrobkov.
Teraz pribudli ďalšie tri skupiny výrobkov
  • multipette®1) M4 viacnásobný dávkovač,
  • thermoMixer© C a
  • mastercycler® X40.

Tieto výrobky sa pridávajú k rastúcemu sortimentu laboratórnych výrobkov spoločnosti Eppendorf, ktoré boli hodnotené spoločnosťou My Green Lab z hľadiska ich šetrnosti k životnému prostrediu, vrátane centrifúg, laboratórneho spotrebného materiálu na biologickej báze, pipiet a mrazničiek s veľmi nízkou teplotou.


Záväzok spoločnosti Eppendorf k trvalej udržateľnosti je zrejmý pri výrobe všetkých týchto nedávno označených zariadení ACT, ktoré sa montujú v nemeckých továrňach využívajúcich 100 % obnoviteľnú energiu. Okrem toho spoločnosť Eppendorf prijala množstvo iniciatív na minimalizáciu spotreby energie a zníženie množstva odpadu v týchto výrobných zariadeniach.





Prostredníctvom prísnych environmentálnych, zdravotných a bezpečnostných politík, vrátane certifikácie ISO 14001 a zodpovedného chemického manažmentu, ako aj používania recyklovaných a recyklovateľných obalových materiálov, spoločnosť Eppendorf zabezpečuje vysoké štandardy bezpečnosti a environmentálnej zodpovednosti. O značke ACT Kritériá pre značku ACT, tiež známe ako kritériá Environmental Impact Factor (EIF), boli vyvinuté s prispením priemyselných expertov a externých zainteresovaných strán. Vedci, pracovníci zodpovední za udržateľnosť, odborníci na získavanie zdrojov a výrobcovia poskytli cennú spätnú väzbu ku kritériám EIF, čo viedlo k najkomplexnejšiemu programu označovania výrobkov pre produkty z oblasti prírodných vied. Proces označovania ACT zahŕňa overenie udržateľného vplyvu výrobku, jeho prevádzky a konca životnosti treťou stranou. Ukončenie tohto procesu je významným úspechom, ktorý poskytuje základ a rámec pre neustále zlepšovanie výrobcov.

Viac noviniek

Americká vedkyňa Laura Seeholzerová, PhD., postdoktorandka na Kalifornskej univerzite v San Franc...

Pri vývoji bioprocesov sú kľúčom k úspechu údaje. Je potrebn&e...

Efektívna interakcia medzi manuálnym a automatickým pipetovaním Spolo...

V prírodovedných laboratóriách, kde je presnosť a čistota neod&scaron...

Investigators 2024 získava Clemens Plaschka, Rakúsko

Nezávislá porota, ktorej predsedala profesorka Laura Machesky, vybrala Clemensov výskum molekulár...