Katalóg

19.09.2024 02:09

Spoločnosť Lehnert GmbH ocenená ako zamestnávateľ budúcnosti

Spokojní zamestnanci ako základ úspechu

Spoločnosť Lehnert GmbH z Fernwaldu v strednom Hesensku zvýšila v minulom roku obrat o 40 percent / Získala ocenenie "Zamestnávateľ budúcnosti"

Lutz Köppen, konateľ spoločnosti Lehnert GmbH, sa v týchto dňoch dobre baví: jeho spoločnosť nedávno získala pečať "Zamestnávateľ budúcnosti". Pre stredne veľký podnik, ktorý sa špecializuje na systémy deliacich stien a priemyselné interiérové vybavenie, je to dobrá správa v čase, keď je veľký nedostatok kvalifikovaných pracovníkov. "Na toto ocenenie som veľmi hrdý," priznáva Köppen. Ocenenie svedčí o tom, že spoločnosť je nielen ekonomicky úspešná, ale do centra svojej činnosti stavia aj svojich zamestnancov.
Spoločnosť Lehnert, ktorá v minulom roku zvýšila obrat o 40 percent na 24,5 milióna eur, poskytuje flexibilné možnosti rozvoja na pracovisku vďaka funkčným a estetickým koncepciám miestností a vynikajúcej akustike. Skutočnosť, že tento úspech nie je samozrejmosťou, ale súvisí s ľuďmi, ktorí v spoločnosti pracujú, teraz ocenenie opäť zdôraznilo. Spoločnosť počas procesu podávania prihlášok dosiahla vysoké skóre v piatich oblastiach: moderné vedenie, inovatívna sila, stav digitálnej transformácie, ústretovosť voči zamestnancom a stratégie náboru. 85 zamestnancov vrátane troch učňov v súčasnosti využíva pozitívne pracovné prostredie v spoločnosti.
V tomto roku sa má počet zamestnancov ďalej zvyšovať, pričom bude prijatých 5 až 10 nových kolegov a dvaja noví stážisti, predovšetkým v obchodnej a technickej oblasti. Hľadáme priemyselných a kancelárskych úradníkov, technikov a kresličov. Okrem mnohých ďalších možností vzdelávania sa budú školiť najmä odborníci v oblasti informačných technológií, aby sme boli vždy na úrovni. "Snažíme sa veľmi aktívne podporovať digitalizáciu v spoločnosti," hovorí konateľ. Túto tému považuje za veľkú príležitosť, ako si udržať konkurencieschopnosť aj v budúcnosti.

Lehnert tento rok investuje aj 500 000 eur do strojov a softvéru, aby bol technicky na úrovni. Do novej výrobnej haly sa okrem iného nakupuje dvojitá pokosová píla na hliník, priemyselné vozíky a systém stlačeného vzduchu. Moderná hala bola postavená minulý rok za 2,5 milióna eur. Pribudol aj fotovoltický systém a štyri elektrické nabíjacie stanice.
Siemens Healthineers vo Forchheime/Bavorsko je jednou z firiem, ktoré spoločnosť so sídlom v strednom Hesensku získala svojimi odbornými znalosťami. Pre špecialistov na zdravotnícku techniku stavajú kabíny radiačnej ochrany v hodnote viac ako päť miliónov eur. Pri výrobe sa okrem iného spracuje 350 ton olova.

Viac noviniek

Lutz Köppen, konateľ spoločnosti Lehnert GmbH, sa v týchto dňoch dobre baví: jeho spoločnosť...

Elegantné oceľové a sklenené deliace prvky