Katalóg

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

Späť na zoznam

Spájkovanie od iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

Dotaz na produkt  

Spájkovanie na mäkko, tvrdé spájkovanie a vysokoteplotné spájkovanie sú rôzne procesy spájkovania, pri ktorých možno využiť indukčný ohrev.

Spájkovanie na mäkko: Mäkké spájkovanie je proces, pri ktorom sa na spájanie materiálov používa spájka s nízkou teplotou tavenia (pod 450 °C). Často sa používa v aplikáciách, ktoré si vyžadujú nižšiu pevnosť a tepelnú odolnosť, napríklad v elektronike, pri výrobe šperkov a opravách. Indukčný ohrev zabezpečuje presný a rýchly ohrev, ktorého výsledkom je čistý a efektívny spájkovaný spoj.

Spájkovanie: Spájkovanie je proces, pri ktorom sa používajú spájky s vysokou teplotou tavenia (nad 450 °C až nad 900 °C) na vytvorenie pevných spojov medzi materiálmi. Tento proces sa používa v aplikáciách, ktoré si vyžadujú vysokú pevnosť a teplotnú odolnosť, ako je strojárstvo, letecký a automobilový priemysel. Indukčný ohrev poskytuje presné a riadené zahrievanie na selektívne roztavenie spájky a vytvorenie spoja s minimálnym zvyškovým napätím.

Vysokoteplotné spájkovanie: Vysokoteplotné spájkovanie, známe aj ako vysokoteplotné spájkovanie, je špeciálna forma spájkovania, pri ktorej sa používajú ešte vyššie teploty ako pri tvrdom spájkovaní, zvyčajne od približne 900 °C do viac ako 1 200 °C. Používa sa v aplikáciách, ktoré si vyžadujú extrémne vysokú pevnosť a teplotnú odolnosť, napríklad v leteckom priemysle, vákuovej technike a chemickom priemysle. Indukčný ohrev poskytuje presné a riadené zahrievanie pri týchto vysokých teplotách, aby sa vytvorili spoľahlivé spoje aj v extrémnych podmienkach.

Vo všetkých troch procesoch spájkovania poskytuje indukčný ohrev čistý a účinný zdroj tepla, ktorý umožňuje rovnomerný ohrev, spôsobuje minimálne deformácie a umožňuje presnú kontrolu procesu spájkovania. Vďaka tomu je indukčný ohrev preferovanou metódou pri spájkovaní, najmä pri vysokohodnotných a náročných aplikáciách.

Dotaz na produkt  

Ďalšie produkty v sekcii Prístroje na indukčné spájkovanie

Indukčná spájkovacia jednotka (IBU105/2)

Indukčné spájkovanie honovacích nástrojov

Táto zostava je ručné spájkovacie pracovisko na spájkovanie honovac&iacut...

Indukčná spájkovacia jednotka (IBU115)

Indukčné spájkovanie rúrok z nehrdzavejúcej ocele v automobilovom priemysle
Toto spájkovacie pracovisko je vybavené jednotkou ochranného plynu a je určené na indukčné spájkovanie rú...