Katalóg

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Späť na zoznam

Skúšačka napätia na diaľku pre železničné aplikácie a aplikácie EVU (KP-Test 5D dual ) od PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Dotaz na produkt  

Pred vykonávaním opráv a údržby je potrebné dodržiavať päť bezpečnostných pravidiel. Jedným z nich je "skontrolovať, či nie je prítomné napätie". To si vyžaduje zariadenie, ktoré jasne a spoľahlivo indikuje stav napätia. Rad KP-Test 5 od spoločnosti PFISTERER spĺňa najvyššie bezpečnostné normy na celom svete a ponúka správne riešenie pre každú aplikáciu. Teraz je k dispozícii aj bezkontaktná možnosť, nový duálny KP-Test 5D.

Detektor napätia KP-Test 5D dual funguje na princípe poľnej sondy. Poľná sonda detekuje elektrické pole v okolí detektora napätia. Intenzitu poľa monitoruje vyhodnocovacia jednotka. Ak prekročí definovanú prahovú hodnotu, detektor napätia zobrazí "prítomné prevádzkové napätie". Ak sa hodnota nedosiahne, zariadenie signalizuje, že nie je prítomné žiadne napätie.

Bezpečnosť so svetlom a zvukom
Tak ako všetci členovia radu KP-Test 5, aj KP-Test5D dual vykonáva po zapnutí spoľahlivý autotest. Výsledok testu je indikovaný prostredníctvom osvedčeného dua lového systému pozostávajúceho z vizuálneho a akustického signálu. Okrem toho proporcionálny akustický výstražný signál jasne ukazuje, kedy sa KP-Test 5D dual približuje k vodiču pod napätím - v počiatočnej fáze, pred dosiahnutím skutočného prahu odozvy. Funguje tak, že v klesajúcich intervaloch vydáva zvukové signály, podobne ako snímač cúvania vozidla.

Kdekoľvek, za každého počasia
Či už v daždi, hmle alebo pri teplotách od -25 °C do +70 °C, KP-Test 5D dual spoľahlivo a bezpečne detekuje napätie za všetkých podmienok. Mimoriadne výkonné LED diódy zabezpečujú dobre viditeľný signál - aj proti jasným svetlám alebo pri silnom slnečnom svetle. Integrovaný akustický signál je zreteľne počuť aj v hlučnom prostredí - napríklad vo vetre na stožiaroch nadzemného elektrického vedenia.

Jednoduchá manipulácia
S celkovou dĺžkou menej ako jeden meter a hmotnosťou 1 080 gramov sa s KP-Test 5D dual ľahko manipuluje v každej situácii - či už pri používaní na stĺpe, alebo pri preprave v ergonomickej taške s ramenným popruhom. Detektor napätia preto ponúka dodatočnú bezpečnosť pri každodennom používaní.

Dva testovacie rozsahy
Detektor KP-Test 5D dual sa vyznačuje mimoriadnou flexibilitou pre špecifické aplikácie. Má dve spínacie úrovne na testovanie rôznych napätí a frekvencií. Zároveň sú k dispozícii rôzne typy zariadení na použitie v železničných a prenosových sieťach. Takto je možné jasne zistiť napätia od 110 kV pri 16,7 Hz alebo 110 kV 50 Hz až po 420 kV 50 Hz.

Výhody
  • Spoľahlivý autotest
  • Jasná signalizácia
  • Vizuálny a akustický signál
  • Proporcionálny akustický výstražný signál
  • Ľahký a kompaktný
  • Použitie za každého počasia
  • Testované podľa DIN VDE V 0682-417
  • Odkazy na produkt ca

Dotaz na produkt  

Ďalšie produkty v sekcii Prístroj na meranie napätia

Prístroj na meranie napätia (KP-Test 5)

Pri práci na elektrických systémoch je zaistenie bezpečnosti osôb a zabránenie škodám na majetku najvyššou prioritou. Je nevyhnutné sa absolútne uistiť, že sa na zariadení nenachádza žiadne napätie. D...