Katalóg

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Späť na zoznam

Pripojovacie systémy pre káble 52 kV až 550 kV (FrontCon) od PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Dotaz na produkt  

FrontCon - Rýchlejšie a kvalitnejšie pripojenia pre káble s jednožilovou izoláciou.

Vysokonapäťové silové káble čoraz častejšie využívajú konštrukcie vodičov, ktoré výrazne znižujú kožné a proximitné efekty. To umožňuje väčší prenos výkonu pri rovnakom priereze. Jednotlivé žily týchto vodičov sú navzájom izolované (smaltované) a často sú usporiadané do segmentov (typ Milliken). Táto štruktúra vodičov komplikuje proces pripájania káblov. Spoločnosť PFISTERER vyvinula systém FrontCon, ktorý využíva úplne nový princíp konektorov, čím výrazne zjednodušuje a skracuje inštaláciu.

Nová technológia pripájania
Pripájanie jednožilových izolovaných káblových vodičov je časovo náročný proces, ktorý funguje len v obmedzenom rozsahu: oddeľte jednotlivé žily, odizolujte ich jednu po druhej a potom ich čo najviac usporiadajte do pôvodného tvaru - bez poškodenia niektorej z nich. Napriek maximálnemu úsiliu sa na mieste inštalácie nedosiahne pôvodná štruktúra vodičov. Okrem toho odstránenie izolácie znamená stratu výhody jednožilových izolovaných káblov na konci vodiča. Spoločnosť PFISTERER úplne prehodnotila spôsob pripájania jednožilových izolovaných vodičov.

o 80 % kratší čas inštalácie
S technológiou FrontCon vyvinula spoločnosť PFISTERER riešenie, ktoré výrazne skracuje potrebný čas a vytvára definované spojenie prostredníctvom prednej strany kábla. Inštalácia trvá len približne 2 hodiny - nie dlhšie ako pri bežných kábloch so štandardnými prípojkami. Zároveň sa predchádza možnému poškodeniu pri odizolovaní jednotlivých žíl. Tým sa výrazne znižuje riziko chýb pri inštalácii.

Kompaktná konštrukcia
FrontCon sa inštaluje priamo na koniec kábla - teraz je potrebná práca na jednotlivých žilách. Špeciálne vyvinuté kontaktné guľôčky sa dotýkajú predných plôch jednotlivých žíl. Tieto kontaktné guľôčky sa spoločne správajú ako kvapalina. Vyrovnávajú mierne nerovnosti na konci vodiča a zabezpečujú, aby v celom priereze vodiča pôsobili rovnaké kontaktné sily. Sila prúdi cez prednú stranu vodiča a kontaktné guľôčky. To umožňuje veľmi krátky a kompaktný kontaktný systém pre veľké prierezy vodičov.

Osvedčený kontaktný systém pre VN káblové spojky
FrontCon je k dispozícii ako spojovacia technológia pre káblové spojky CONNEX a koncovky IXOSIL, ako aj pre káblové spojky v spojkách MSA a typizované so špecifickými káblami. Prvé káblové projekty sú už niekoľko rokov v prevádzke. Kontaktný systém je možné prispôsobiť pre akékoľvek tvarovky, čo umožňuje spoľahlivé a nákladovo efektívne riešenia v káblových systémoch. Môže sa inštalovať vertikálne alebo horizontálne. Sortiment zahŕňa medené káble do prierezu 2 500 mm². Na požiadanie je možné realizovať aj iné riešenia.

Akoto funguje
FrontCon sa inštaluje priamo na koniec vodiča. Kábel sa rovno odpíli a izolácia kábla sa odstráni. Tlakovo stabilný kontaktný systém sa upne centrálne na vodič.

Do konektora sa nasypú kontaktné guľôčky. Utiahnutím prítlačnej skrutky sa guľôčky pritlačia k prednej strane koncov vodiča. Vytvorí sa spoľahlivý kontakt.

Zabudovaný pružinový mechanizmus kompenzuje straty pri usadzovaní. Vďaka tomu sa pri rôznych teplotách a počas celej životnosti zachovávajú kontaktné sily a nízke prenosové odpory.

Dotaz na produkt  

Ďalšie produkty v sekcii Súpravy káblov

Pripojovacie systémy pre káble 52 kV až 550 kV (CONNEX)

CONNEX - univerzálny systém pripojenia pre káble, transformátory a GIS
Vďaka plne zapuzdrenému systému pripojenia CONNEX s pevnou izoláciou sú výkonové transformátory a GIS fl...

Odkazový rámček

Spojovací box LB.W.X.8.1.S3.E1.000

Uzemňovacie boxy od spoločnosti PFISTERER sú dokonalým riešením pre všetky koncepcie krížového prepojenia a uzemnenia vysokonapäťových káblových systémov....