Katalóg

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Späť na zoznam

3D meracie systémy (XENOS) od Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Dotaz na produkt  

Referencia

ZEISS XENOS je doma všade tam, kde sa vyžaduje maximálna presnosť - v meracích laboratóriách výskumných ústavov, v leteckom priemysle a v optickom priemysle. Tento špičkový prístroj kombinuje presnosť na hranici technických možností s meracím rozsahom takmer jedného metra kubického.

Inovatívna mechanická konštrukcia

ZEISS XENOS zaujme svojou novou mechanickou konštrukciou založenou na osvedčenom systéme ZEISS CenterMax. Na rozdiel od štandardnej konštrukcie mostíkového typu sú vodiace dráhy Y na hornej strane bočných stien, ktoré oddeľujú všetky pohyblivé osi od upínacieho priestoru. Keďže v smere Y sa pohybuje len priečny nosník, sú tu nižšie pohyblivé hmotnosti. Tie zostávajú po celý čas konštantné - čo je skutočná výhoda v porovnaní s pohyblivým stolom. Zníženie hmotnosti a konštantne sa pohybujúce hmoty spoločne umožňujú optimálnu koordináciu pohonov, pokiaľ ide o zrýchlenie a maximálnu rýchlosť.

Lineárne pohony vo všetkých osiach

ZEISS XENOS používa lineárne pohony vo všetkých osiach. Výhody: vysoké rýchlosti, veľmi rýchle zrýchlenie, vysoká presnosť polohovania a pohony bez použitia strižnej sily. V spojení s váhami s vysokým rozlíšením poskytuje použitie lineárnych pohonov v systéme ZEISS XENOS veľmi vysokú priľnavosť dráhy a extrémne vysokú presnosť polohovania pod 100 nanometrov. Napríklad výchylka stylusu zostáva konštantnejšia, čo vedie k vyššej presnosti. Ďalšia výhoda je zrejmá pri meraní zakrivených povrchov: čím spoľahlivejšie a presnejšie stylus sleduje určenú dráhu, tým presnejšie možno určiť chyby.

Virtuálny centrálny pohon

XENOS od spoločnosti ZEISS je vybavený dvoma lineárnymi pohonmi v smere Y, ktoré sú synchronizované prostredníctvom novej technológie vyvinutej spoločnosťou ZEISS: centrálneho pohonu. Zabezpečuje optimálne rozloženie sily pohonov v závislosti od polohy osi X. Umožňuje to najnovšia generácia riadiacej jednotky a algoritmu. Je to kľúčový prvok maximálnej presnosti a najlepšieho možného dodržania dráhy v celom meracom rozsahu.

Keramika s karbidom kremíka

ZEISS XENOS používa inovatívnu keramiku z karbidu kremíka pre časti konštrukcie stroja dôležité z hľadiska presnosti. Doteraz sa tento materiál používal len zriedkavo pre porovnateľnú veľkosť dielov alebo presnosť. V porovnaní so štandardnou hliníkovo-karbidovou keramikou vykazuje kremíkovo-karbidová keramika približne o 50 % nižšiu tepelnú rozťažnosť, až o 30 % vyššiu tuhosť a o 20 % nižšiu hmotnosť. V porovnaní s oceľou poskytuje dvojnásobnú tuhosť pri polovičnej hmotnosti.

Vylepšené zlato VAST

ZEISS XENOS sa štandardne dodáva s referenčnou sondou VAST gold od spoločnosti ZEISS. Počas vývoja systému ZEISS XENOS bol tento výkonný snímač od spoločnosti ZEISS ďalej optimalizovaný pre lepšiu presnosť a opakovateľnosť. Nové je aj pevnejšie pripojenie k baranidlu na ZEISS XENOS. Zlatý snímač VAST je určený pre stylusy dlhé až 800 milimetrov a s hmotnosťou stylusu do 500 gramov vrátane asymetrických konfigurácií stylusov.

Optimalizované vzduchové ložiská

Nové vzduchové ložiská s ešte pevnejším spojením zvyšujú stabilitu, a preto umožňujú lepšiu presnosť.

Vylepšená konštrukcia elektroniky

Vplyv pohyblivých káblov na presnosť všetkých súradnicových meracích strojov sa zreteľne znížil vďaka vylepšenému oddeleniu a novej koncepcii elektroniky s decentralizovanými modulmi. Nové metódy akceptácie počítačom podporovanej presnosti (CAA) a dodatočné korekcie CAA zohrávajú čoraz dôležitejšiu úlohu pri dosahovaní maximálnej presnosti.

Dotaz na produkt  

Ďalšie produkty v sekcii 3D meracie systémy

3D meracie systémy (CONTURA)

Referenčný stroj v kompaktnej triede

CONTURA - široká platforma od spoločnosti ZEISS pre flexibilné, spoľahlivé a nekompromisné zabezpečenie kvality. Najnovšia generácia je...

3D meracie systémy (ACCURA)

Riešenie, ktoré rastie spolu s vami

Sú výkon a presnosť vašimi hlavnými prioritami? Vďaka širokej škále konfigurácií sa ZEISS ACCURA môže prispôsobiť vašim potrebám - a roz...

3D meracie systémy (MMZ T)

Fascinujúca kombinácia meracieho rozsahu a presnosti.Ideálne pre veľké prevody.

S meracím rozsahom až 14,8 m³ je rad MMZ T najväčším zo stolových mostíkových meracích...

3D meracie systémy (MMZ E)

Ideálny na nakladanie veľkých dielov pod rovnú podlahu.

Portálové meracie stroje MMZ E sú ideálne na kontrolu obrobkov, ktoré sa prepravujú pomocou podlahových dopravníkov,...

3D meracie systémy (MMZ G)

Bezkonkurenčná veľkosť

Veľké mostíkové stroje radu MMZ G spĺňajú najvyššie nároky: majú najväčší merací rozsah zo všetkých meracích strojov ponúkaných spoločnosťou Carl Zei...