Katalóg

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

25.06.2021 00:06

Flexibilita na štvorce - Robotický systém RS 1 Pre plne automatickú manipuláciu s paletami a obrobkami - Automatizácia v bezpečnom nepretržitom procese

Robotický systém RS 1 s 3 regálovými úložnými modulmi - prispôsobený dvom obrábacím centrám HermleC 22 U
Robotický systém RS 1 je kompletná kombinovaná bunka na automatizáciu paliet a obrobkov. Táto inovácia spoločnosti Hermle prináša presvedčivú kombináciu flexibility a produktivity: Koncepcia ukladania do regálov poskytuje pozoruhodne dlhý čas autonómnej prevádzky, výmena chápadiel a adaptérov je automatická a plne funkčná nastavovacia stanica umožňuje paralelné nastavovanie paliet a nosičov obrobkov počas prevádzky. Vďaka tomu je RS 1 vhodným automatizačným riešením pre mnohé scenáre. To však nie je všetko. Rozhodovanie:
jedno alebo dvojstrojový systém. Robotický systémRS 1 je vysoko prispôsobivý. Môže sa používať s jedným strojom alebo s dvoma strojmi navzájom prepojenými do siete pre dosiahnutie maximálneho výkonu. Prechod z jedného na dve obrábacie centrá je možný aj neskôr, rovnako ako pridanie tretieho regálového modulu, čistiaceho zariadenia, meracieho stroja alebo dopravného systému bez vodiča (DTS).

S inštalačnou plochou len 12 m2 ponúka robotický systémRS 1 vždy voľný prístup do pracovného priestoru strojov, bez ohľadu na to, či je zakotvené jedno alebo dve obrábacie centrá.

VARIABILNÝ VÝBER STROJOV

Zastrešujúci koncept RS 1 je kompatibilný s celým radom obrábacích centier Hermle: C 12, C 22, C 250, C 32,C 400 alebo C 42. Nezáleží na tom, či sú v sieti prepojené dva rovnaké alebo dva rôzne stroje. V prípade jedného stroja sa automatizácia riadi systémom Hermle Automation Control System (HACS) alebo výrobným riadiacim systémom SOFLEX, v prípade dvoch strojov vždy systémom SOFLEX.

AUTOMATICKY VYRÁBAŤ VIAC

NC riadené upínacie zariadenia s dlhým zdvihom a chápadlá umožňujú plne automatizovanú výmenu obrobkov. Inovatívny robotický systém RS 1 automaticky zvyšuje produktivitu vďaka súčinnosti so systémom na zabezpečovanie jednotlivých dielcov prostredníctvom plynule nastaviteľných univerzálnych matríc. A tu je jedna z jeho najväčších výhod: Vďaka širokej škále možností uchopovania a upínania sa NC chápadlá a automaticky nastaviteľné upínacie zariadenia prispôsobujú polotovarom, čím sa prakticky vylučuje manuálny zásah.

Tri individuálne voliteľné moduly pre ukladanie do regálov zabezpečujú optimálne zásobovanie dielmi. Pre palety s rozmermi do 398 x 398 mm alebo univerzálne lisovacie formy v piatich variantoch pre kubické alebo

valcové polotovary obrobkov - v regálových úložných moduloch sa nájde miesto pre všetko, dokonca aj pre širokú škálu uchopovačov alebo upínacích zariadení. Ďalší plusový bod produktivity: Stroje sa samozrejme dajú prevádzkovať autonómne.

Viac noviniek

Ďalšia zastávka EMO 2023

Od 18.9.23 do 23.9.23 sa na ploche 560 m2 v hale 12, stánok C30

Obrábacie centrum C 650 od Hermle dopĺňa rad Performance Line výrazne smerom nahor

S C 65...