Katalóg

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

29.06.2021 01:06

Spoločnosť Franke rieši náročnú úlohu ložiska pre špirálové korunkové frézy

Z výzvy sa stáva úspešný príbeh: Po predchádzajúcej spolupráci na riešení s viacerými dodávateľmi spoločnosť Kronen GmbH nakoniec našla partnera v spoločnosti Franke, ktorá zvládla náročnú skladovaciu úlohu so sofistikovaným otočným krúžkom. Spoločnosť Kronen

vyvíja a vyrába stroje a kompletné linky na spracovanie potravín - tie zahŕňajú funkcie na krájanie, umývanie, lúpanie a balenie. "Kvalita a poradenské kompetencie našej spoločnosti sú oceňované po celom svete. Preto je latka nastavená vysoko. Naši zákazníci u nás nájdu tie správne stroje pre výrobky, ktoré spracovávajú," vysvetľuje Sebastian Serrer, konštruktér spoločnosti Kronen.

Náročné podmienky pre valivé ložiská

Jedným z týchto strojov je špirálový krájač SP150, ktorý krája ovocie a zeleninu na dlhé pásy v tvare špagiet. "Pri vysokých otáčkach premení napríklad maslovú tekvicu s priemerom 15 cm na 16-metrovú špirálu," hovorí Sebastian Serrer. Ďalšou možnou aplikáciou sú zeleninové rezance s nízkym obsahom sacharidov, ktoré sú v súčasnosti v móde.

Zostrojiť stroj, ktorý dokáže vykonávať tento druh umeleckého rezania, nie je jednoduché. To platí aj pre integráciu dodaných komponentov. Napríklad na valčekové ložisko, ktoré vedie rezný nástroj, boli kladené špecifické požiadavky. Vývoj teploty bol v tomto prípade obzvlášť kritický. Silné zahrievanie valivého ložiska by zhoršilo kvalitu spracovaných potravín, a preto sa mu bolo potrebné za každú cenu vyhnúť.

Okrem toho bolo potrebné prekonať aj ďalšie výzvy: "Počas počiatočných testov s bežnými ložiskami sa do ložísk neustále dostávali nečistoty," spomína konštruktér Sebastian Serrer. "Existoval aj problém, že príliš intenzívne čistenie, napríklad parnými tryskami a prúdom vody, poškodzovalo ložiská." Najmä v potravinárskom priemysle však mali obrovský význam hygienické normy. Väčšie intervaly čistenia preto neboli praktickým riešením.

Profil riešenia Franke

Otočný krúžok Franke vyrobený na mieru
Použitie v potravinárskom priemysle
Špeciálne výzvy: zamedzenie vzniku tepla; časté a intenzívne čistenie
Požiadavky na ložiská: Rýchlosť, hygiena, tesnosť, hladký chod a dlhá životnosť

Viac noviniek

Vo svete ložiskových technológií je v centre pozornosti inovatívne riešenie: ložisko s drôtenou dráhou.

Spoločnosť Franke GmbH sídli na Obere Bahnstraße v meste Aalen od roku 1954. Na základe vyn...

Jednoduché ovládanie a dobrý dizajn: Mladá spoločnosť Sachs Products kladie pri svojich manipulač...

Španielsky výrobca baliacich strojov Mespack je špecialistom na flexibiln&ea...