Katalóg

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

09.09.2021 01:09

S presnosťou a účinnosťou až po okraj

Spoločnosť KULLEN-KOTI predstavuje kefové riešenia na automatizované odstraňovanie ostrých hrán

Organizátori veľtrhov DeburringExpo (Karlsruhe), BlechExpo (Stuttgart) a MSV (Brno/Česká republika) plánujú v októbri a novembri usporiadať svoje veľtrhy sprevádzané komplexnými hygienickými a bezpečnostnými koncepciami. Výrobca kief KULLEN-KOTI potvrdil svoju účasť na všetkých troch veľtrhoch a na výstave sa zameria na svoje nástrojové kefy na plne automatizované odihlovanie kovových súčiastok a polotovarov. Technologickým vrcholom sú brúsne kotúčové kefy spoločnosti, ktoré zohrávajú ústrednú úlohu pri procesne integrovanom zaobľovaní laserových polotovarov alebo lisovaných dielov.

Vysoko výkonné brúsne kefy na procesne integrované odihľovanie a zaobľovanie dnes nájdete v mnohých zásobníkoch nástrojov moderných obrábacích centier. Kotúčové kefy a vnútorné kefy z portfólia KULLEN-KOTI tu hrajú vedúcu úlohu. Môžu byť navrhnuté na mieru konkrétnym zákazníkom a aplikáciám a ako brúsne nástroje sú často umiestnené priamo vedľa frézovacích hláv a vysokorýchlostných vrtákov v rýchlovýmenných zásobníkoch výrobných a robotických buniek. Na nadchádzajúcich veľtrhoch DeburringExpo (12.-14.10.21) a Blechexpo (26.-29.10.21), ako aj na MSV (8.-12.11.21) budú tieto technické kefy tvoriť tematické centrum plánovaných veľtržných vystúpení spoločnosti KULLEN-KOTI. Najmä pre odborníkov z oblasti konštrukcie obrábacích strojov, automatizácie výroby a robotizovaného obrábania kovov sa mimoriadne oplatí dozvedieť sa o týchto nástrojových kefách viac.

Oscilačný chod hrán

Okrem široko používaných valčekových kief od spoločnosti KULLEN-KOTI nadobúdajú čoraz väčší význam pri realizácii procesne integrovaných a plne automatizovaných riešení na odstraňovanie ostrapkov aj liate kotúčové kefy a sústružené vnútorné kefy tejto spoločnosti. Pri vysoko flexibilnom všestrannom obrábaní veľkých odlievaných a kovaných dielov sa kotúčové kefy používajú napríklad ako nástroje na odstraňovanie ostrapkov pre priemyselné roboty. Na druhej strane, ak sa vyžaduje špecifické zaoblenie hrán prefabrikovaných dielov rezaných laserom, dierovaním a plameňom, ako optimálne riešenie sa ukazujú planetárne hlavy plne automatizovaných výrobných liniek vybavené niekoľkými kmitajúcimi a rotujúcimi kotúčovými kefami. V tejto súvislosti je potrebné spomenúť najmä to, že kotúčové kefy KULLEN-KOTI sa vyznačujú veľmi hustým orezom zaliatym hlboko v telese kefy, ktoré vykazuje extrémnu rozmerovú stabilitu. To umožňuje nielen vysoký úber materiálu, ale aj veľmi presné, homogénne a definované dokončenie hrán.

Sústružené presné pre vnútorné

Zatiaľ čo liate kotúčové kefy od spoločnosti KULLEN-KOTI sa používajú predovšetkým na vonkajšie obrábanie, sústružené vnútorné kefy spoločnosti sa osvedčujú pri odstraňovaní otrepov a dokončovaní otvorov, vnútorných závitov a dutých telies. Okrem toho zaobľovanie hrán na výklenkoch O-krúžkov, priečnych otvorov a iných križovatiek, ako aj čistenie vnútorných závitov patrí medzi hlavné oblasti použitia týchto brúsnych kief. Na mnohých miestach sú vnútorné kefy, ktoré sú k dispozícii s valcovým, kužeľovým alebo stupňovitým prierezom, štandardnými nástrojmi na vybavenie viacosových kĺbových robotov vo vysoko automatizovaných výrobných linkách automobilového priemyslu.

Ideálne riešenie kefy na odihľovanie

V zásade sú všetky brúsne kefy od spoločnosti KULLEN-KOTI navrhnuté tak, aby zabezpečovali stálu úroveň kvality počas dlhého prevádzkového času pri procesne integrovanom odihľovaní a zaobľovaní. Dôležitým predpokladom na to je, aby boli kotúčové kefy aj vnútorné kefy optimálne prispôsobené konkrétnej aplikácii. Okrem iného sa musí zohľadniť geometria a materiál obrábaných súčiastok a podľa toho sa musí prispôsobiť výplňový materiál, ako aj veľkosť a typ brúsneho zrna. Kombinácia polyamidových vlákien a vložených brúsnych zŕn z karbidu kremíka, oxidu hlinitého alebo diamantu sa napríklad v technológii odstraňovania otrepov už mnohokrát osvedčila. Okrem toho majú na výber brúsnej kefy veľký vplyv cieľové časy cyklu a špeciálne podmienky čelného alebo obvodového obrábania. V závislosti od aplikácie môže aj drôtená kefa s perkusným brúsením vykazovať lepší výsledok odihľovania ako brúsna abrazívna kefa. Ak konštruktér stroja alebo systému zapojí výrobcu kefy už vo fáze vývoja, technické parametre výkonu obrábacieho centra alebo výrobnej bunky sa môžu priamo zapracovať do konkrétneho návrhu požadovaných nástrojových kief.

Používanie správnych odihlovacích kief otvára používateľovi veľký priestor na optimalizáciu procesov v rámci integrovaného, plne automatizovaného obrábania kovov. Samotný fakt, že sa súčiastka opracuje priamo v obrábacom centre alebo v robotickej bunke v blízkosti konečného obrysu - t. j. nie je potrebný žiadny ďalší proces mechanického opracovania - môže znamenať obrovský skok v efektivite. Netreba zabúdať ani na výhodu z hľadiska bezpečnosti práce, pretože riziko rezných poranení typických pre ručné odstraňovanie otrepov je pri procesne integrovanom odstraňovaní otrepov úplne eliminované.

Viac noviniek

Cielené riešenia na veľmi jemné brúsenie a zaobľovanie hrán


Ide o...

Technické kefy sú už mnoho rokov súčasťou základného vybavenia mnohých drevoobrábacích strojov a systémov. Používajú sa tu v mnohých rôznych prevedeniach a veľkostiach.

Naše prepravné valce pece sú vybavené špeciálnymi drôtenými obrubami, ktoré sú odolné voči teplot...

Odihlovanie kefou sa považuje za jednu z najflexibilnejších a niekedy aj najekonomickejších metód...

Spoločnosť KULLEN-KOTI predstaví na veľtrhu Aluminium 2022 svoje transportné valce pre pece Transportné valce pre pece spoločnosti KULLEN-KOTI sú vybavené špeciálnymi drôtenými obrubami, ktoré sú odolné voči teplotám do 1 200 °C. Používajú sa na celom svete v horizontálnych linkách zariadení na tepelné spracovanie. Používajú sa po celom svete v horizontálnych linkách závodov na tepelné spracovanie, kde umožňujú presnú a povrchovo šetrnú dopravu hliníkových plechov a tabúľ. Na tohtoročnom veľtrhu ALUMINIUM v Düsseldorfe spoločnosť KULLEN-KOTI predstaví tento výnimočný typ kefy a poskytne informácie o mnohých možnostiach jej individuálneho doladenia. Spoločnosť nájdete v hale 7A v stánku D30.
Spoločnosť KULLEN-KOTI dodáva kefové systémy pre mnohé profesie v stavebníctve