Katalóg

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

23.09.2022 00:09

Sklo ako nosný materiál pre elektronické komponenty

Prečo potrebujete dosky s plošnými spojmi, keď môžete elektroniku tlačiť aj na sklo? Skupina Irlbacher už viac ako 80 rokov spracováva špeciálne sklo pre rôzne priemyselné odvetvia. Vďaka patentovanej technológii Impatouch spoločnosť zo Schönsee v rôznych aplikáciách dokazuje, že zadnú stranu skla možno použiť ako nosič obvodov a že elektroniku možno namontovať priamo na sklo

Rodinná skupina Irlbacher, založená v roku 1935 v Schönsee
v Hornom Falcku, je dnes celosvetovým špecialistom na sklársku technológiu.

Na desiatich hektároch viac ako 600 zamestnancov spracováva s najvyššou presnosťou viac ako 50 druhov skla - pre hygienické rozhrania HMI, ušľachtilé interiérové a exteriérové osvetlenie, štýlové krbové kachleštýlové kachle, estetické stavebné technológie, funkčné sanitárne predmety alebo s mikrometrovou presnosťou pre spracovateľský priemysel. Spoločnosť, ktorej vývozná kvóta predstavuje viac ako 40 %, dodáva tovar do viac ako 50 krajín sveta. Spoločnosť Irlbacher sa už dávno stala poskytovateľom riešení pre komplexné zostavy na báze skla. Základom je vlastná modulárna súprava riešení spoločnosti, ktorá pozostáva z tucta sofistikovaných technologických platforiem.

Od dodávateľa skla k elektronike na skle

Vývoj vlastnej elektroniky sa začal v októbri 2007. Vlastný tím ôsmich ľudí v oblasti vývoja hardvéru a softvéru, ako aj usporiadania obvodov, ktorý vedie Andreas Bodensteiner, vytvára "sklenenú elektroniku" budúcnosti, pretože substrát je zložitý.
Spoločnosť sa z dodávateľa sklenených dielov už dávno stala poskytovateľom systémových riešení.
Günther Irlbacher, konateľ štvrtej generácie, srší nápadmi: "Predné panely zo skla vyzerajú jednoducho elegantne, sú odolnejšie proti poškriabaniu ako plexisklo a majú vysokú hodnotu.

Za predným panelom sa však veci komplikovali: bolo potrebné pripojiť a zapojiť snímače, prídavná doska s obvodmi na spracovanie signálu si vyžadovala montážne riešenie a ochrana proti elektromagnetickej kompatibilite nebola práve bezproblémová."Irlbacher svojím produktovým radom Impatouch dokazuje, že je oveľa jednoduchší, lacnejší a tiež šetrnejší k životnému prostrediu: senzory a vodiče sú vytlačené priamo na skle - nie je potrebná doska plošných spojov a vďaka tomuto princípu nevznikajú ani problémy s EMC na kábloch dotykových senzorov.

Sklo sa stáva doskou s plošnými spojmi

Tento proces je v skutočnosti veľmi jednoduchý.
Sklo ako konštrukčný prvok slúži aj ako nosný materiál pre všetky elektronické komponenty. Prvky kapacitného snímača a dráhy vodičov sú vytlačené priamo na zadnú stranu skleneného predného panela Impatouch; samotné sklo sa tak stáva doskou s obvodmi. Keďže vodivé stopy sú za konštrukčnou vrstvou, nie sú zvonku viditeľné
. Vytlačené vodiče a dizajnová vrstva sa potom vypália a sklo sa zároveň zmení na tvrdené bezpečnostné sklo.

Viac noviniek

  • Intuitívne HMI pre medzinárodný trh
  • Haptické dotykové HMI funguje aj bez displej...

Vďaka vodidlám vyrezaným do dotykového displeja vaše prsty vždy vedia, kde sa nachádzajú. Písanie...