Katalóg

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

14.11.2023 00:11

Haptické dotykové HMI funguje aj bez displeja

  • Intuitívne HMI pre medzinárodný trh
  • Haptické dotykové HMI funguje aj bez displeja
Haptické zabudované dotykové HMI na báze skla od spoločnosti Irlbacher, globálneho špecialistu na spracovanie a funkčnosť plochého skla, umožňujú intuitívne používateľské rozhrania, ktoré sa zaobídu bez displeja, a teda aj bez reči. Ovládacie prvky na báze PCAP integrované do skla, ktoré možno nahmatať aj v rukaviciach, nahrádzajú ovládacie prvky a tlačidlá, čím sa vyhýbajú otvorom v prednom paneli. Všetky výrobné kroky prispôsobených riešení sa vykonávajú v Nemecku.

Haptické ovládacie prvky môžu byť zapustené alebo vyvýšené. Prvky v podobe končekov prstov nahrádzajú tlačidlá a umožňujú intuitívne ovládanie, pretože na prednej strane je okamžite rozpoznateľné, kde sa má vykonať operácia. Pomocou tejto technológie možno modelovať aj vstupné zariadenia vo forme posuvníkov alebo snímačov. Vhodne rozmiestnené LED diódy alebo malé alfanumerické displeje zobrazujú aktuálne hodnoty nastavenia. Vďaka vhodnému návrhu podsvietenia a jeho jednotlivých scén sú obslužné postupy intuitívne zrozumiteľné a jasné aj bez displeja.

Mikrokontroléry používané na analýzu signálov zo senzorov PCAP ponúkajú dostatočný výpočtový výkon na zabudovanie niektorých alebo všetkých aplikácií zákazníka. V tomto prípade špeciálne nástroje zabezpečujú, že duševné vlastníctvo zákazníka zostane chránené. To umožňuje paralelne vykonávať vývojové úlohy, čím sa skracuje čas uvedenia na trh a znižujú sa výrobné náklady.

Vstavané HMI spoločnosti Irlbacher sú založené na technológii PCAP. V súlade s tým sú úplne uzavreté, bez spojov, nevyžadujú žiadne otvory, a preto ponúkajú stupeň krytia až do IP69K. Čistenie - alebo napríklad v sektore MedTech hygienické opätovné spracovanie - sa môže vykonávať kedykoľvek a bez akýchkoľvek problémov. V závislosti od konštrukčných požiadaviek je HMI integrovaný v jednej rovine alebo vlepený - alebo tvorí skutočnú prednú časť zariadenia.

Šikovná kombinácia senzorov a podsvietenia znamená, že aj zložité správanie zariadenia možno zmapovať pomocou najjednoduchších obslužných postupov. Napríklad prvý dotyk na sklenenej prednej strane aktivuje prístroj; podsvietenie sa rovnomerne zvýši. Tým sa eliminuje napríklad potreba tlačidla ON. Integrovaný riadiaci systém je taký výkonný, že je možné realizovať aj scénické podsvietenie. Osvetlenie HMI sa tak prispôsobuje príslušnému stavu zariadenia a očakávanému procesu obsluhy.

Nadčasovo elegantné HMI spravidla používajú ako základnú farbu sýtu čiernu. Na predné sklo možno aplikovať aj logá spoločnosti, názvy zariadení, symboly atď. pomocou keramickej potlače odolnej voči UV žiareniu a šetrnej k životnému prostrediu. V záverečnom kroku spracovania sa všetky farebné vrstvy neoddeliteľne smaltujú so sklom, ktoré sa súčasne zušľachťuje na tvrdené bezpečnostné sklo.

Skupina Irlbacher, ktorá existuje už takmer 90 rokov, sa považuje za spracovateľa skla s najširšími možnosťami výroby na celom svete. Spoločnosť už viac ako 15 rokov tlačí elektronické obvody na sklo a podporuje svojich zákazníkov pri vývoji sofistikovaných montážnych riešení pre vstavané dotykové HMI na mieru, s displejmi aj bez nich.

Viac noviniek

Vďaka vodidlám vyrezaným do dotykového displeja vaše prsty vždy vedia, kde sa nachádzajú. Písanie...

Prečo potrebujete dosky s plošnými spojmi, keď môžete elektroniku tlačiť aj na sklo? Skupina Irlbacher už viac ako 80 rokov spracováva špeciálne sklo pre rôzne priemyselné odvetvia. Vďaka patentovanej technológii Impatouch spoločnosť zo Schönsee v rôznych aplikáciách dokazuje, že zadnú stranu skla možno použiť ako nosič obvodov a že elektroniku možno namontovať priamo na sklo