Katalóg

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

26.01.2023 09:01

Medzinárodná mrazničková výzva 2023: Optimalizujte svoje skladovacie procesy pri -80 °C

Globálne otepľovanie je pre ľudstvo výzvou - Šarm aš-Šajch nám to opäť pripomenul. Okrem abstraktných globálnych otázok OSN však môžu pomôcť aj malé osobné kroky. Diskusie o udržateľnosti sa týkajú predovšetkým spotreby energie. Laboratórne zariadenia nie sú výnimkou. Dokonca aj tie najekologickejšie a energeticky najúčinnejšie ultranízkoteplotné mrazničky si stále vyžadujú značné množstvo energie na udržiavanie extrémne nízkych teplôt -80 °C 24 hodín denne, 7 dní v týždni, po celé roky.

Nezisková organizácia My Green Lab a Medzinárodný inštitút pre udržateľné laboratóriá (I2SL) sa opäť spojili, aby ocenili najlepšie koncepty na zlepšenie chladiarenských skladov z hľadiska udržateľnosti: The Freezer Challenge 2023.

Používatelia, vrátane vás, môžu získať body prijatím opatrení v oblasti správnych postupov riadenia, vyladenia teploty a ďalších oblastiach a zdieľaním informácií o osvedčených postupoch. Ocenenia budú udelené tým, ktorí najviac prispeli k úspore energie a zlepšeniu skladovania vzoriek. Okrem optimalizácie našich vlastných chladiacich zariadení sa všetci učíme uvedomelému využívaniu energie v laboratóriu.

Od roku 2017 sa v rámci tejto výzvy ušetrilo viac ako 24 miliónov KWh elektrickej energie na celom svete vďaka lepšiemu chladiarenskému skladovaniu.

Vzhľadom na našu zodpovednosť voči životnému prostrediu je spoločnosť Eppendorf hrdá na to, že od roku 2018 podporuje Medzinárodnú výzvu mrazničiek 2023 už šiesty rok po sebe.

Viac noviniek

S prístrojom Mastercycler® X40 bude vaša každodenná laboratórna rutina nielen spoľahlivá a ef...

Takara Bio Inc (Takara Bio) a Eppendorf SE, dve popredné spoločnosti v oblasti vedy o živej prírode, s potešením oznamujú svoju spoluprácu v rámci strategickej dohody o spoločnom marketingu.
propagačné akcie 01. septembra 2023 - 31. decembra 2023
V spoločnosti Eppendorf si uvedomujeme kľúčovú úlohu, ktorú plastový spotrebný materiál zohráva v laboratóriu. Zároveň si uvedomujeme, že rovnováha medzi požiadavkami modernej vedy a starostlivosťou o životné prostredie je kľúčovou výzvou pre manažment laboratória pre vedy o živej prírode. Preto sa riadime zásadou "Reduce, Reuse, Recycle" vždy a všade, kde je to možné, a čoraz viac sa spoliehame na používanie surovín na biologickej báze.

Tento rok udeľuje spoločnosť Eppendorf SE so sídlom v Hamburgu prestížnu cenu za výskum už po 28....

Jednokanálové pipety Eppendorf Xplorer® a Xplorer plus boli certifikované značkou ACT® sp...