Katalóg

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.08.2023 01:08

Špičky pipiet - môžu byť aj udržateľnejšie

V spoločnosti Eppendorf si uvedomujeme kľúčovú úlohu, ktorú plastový spotrebný materiál zohráva v laboratóriu. Zároveň si uvedomujeme, že rovnováha medzi požiadavkami modernej vedy a starostlivosťou o životné prostredie je kľúčovou výzvou pre manažment laboratória pre vedy o živej prírode. Preto sa riadime zásadou "Reduce, Reuse, Recycle" vždy a všade, kde je to možné, a čoraz viac sa spoliehame na používanie surovín na biologickej báze.

Reduce, Reuse, Recycle
Pokiaľ ide o možnosti balenia našich pipetových špičiek epT.I.P.S.®, od roku 2002 sa spoliehame výlučne na naše opakovane použiteľné
epT.I.P.S. škatuľky pre nesterilizované stupne čistoty. Tie sa dajú opakovane plniť našimi vopred vloženými opakovanými náplňami a v prípade potreby sa dajú dokonca autoklávovať až 100-krát.
Len nedávno sa dizajn našich epT.I.P.S. Jednorazových stojanov bol zefektívnený do takej miery, že v závislosti od veľkosti sa v týchto stojanoch, ktoré spĺňajú najvyššie požiadavky našich zákazníkov, použilo až o 30 % menej plastu.


V tomto roku sme išli ešte o krok ďalej:
. Vyvinuli sme novú formu obalu špeciálne pre predsterilizované pipetové špičky, ktorá v závislosti od veľkosti vyžaduje až o 54 % menej polypropylénu ako vyššie opísané jednorazové stojany. Spolu s epT.I.P.S. Boxom 2.0, ktorý bol tiež prepracovaný, tvoria tieto "Sterilné opakovače" udržateľný systém šetriaci plasty.
V spoločnosti Eppendorf sme si vedomí kľúčovej úlohy, ktorú plastový spotrebný materiál zohráva v laboratóriu.
Zároveň sme si vedomí, že rovnováha medzi požiadavkami modernej vedy a starostlivosťou o životné prostredie je kľúčovou výzvou pre manažment laboratória biologických vied.
Preto sa riadime zásadou "Reduce, Reuse, Recycle" vždy a všade, kde je to možné, a čoraz viac sa spoliehame na používanie surovín na biologickej báze.

Suroviny na biologickej báze
Súčasne so zavedením nových sterilných náplní optimalizujeme aj udržateľnosť pipetovacích špičiek, ktoré obsahujú. Po úspešnom uvedení skúmaviek Eppendorf Tubes ® BioBased vyrobených z biosuroviny polypropylénu (PP) sú aj varianty pipetovacích špičiek nových Sterile Reloads vyrobené z biosuroviny PP. Pri PP na biobázickej báze je surový olej z veľkej časti nahradený jedlým olejom 2. generácie, t. j. odpadom z jedlého oleja a zvyškami, ktoré vznikajú najmä v potravinárskom priemysle. PP na báze obnoviteľných surovín a všetky výrobné kroky sú certifikované systémom ISCC Plus - uznávaným, popredným svetovým certifikačným systémom na výrobu udržateľných výrobkov.

Na biologickej báze - žiadne kompromisy
. Pipetovacie špičky nemajú žiadne rozdiely v kvalite a výkone oproti pipetovacím špičkám epT.I.P.S. a ep Dualfilter T.I.P.S.® na báze fosílnych materiálov. Všetky záruky kvality, ktoré poskytujeme s našimi certifikátmi
pre jednotlivé výrobky a šarže, platia aj pre epT.I.P.S. a ep Dualfilter T.I.P.S. BioBased. Prechod na tieto pipetové špičky vyrobené z bio surovín nepredstavuje žiadne riziko pre vaše vzorky ani výsledky testov
.

Viac noviniek

S prístrojom Mastercycler® X40 bude vaša každodenná laboratórna rutina nielen spoľahlivá a ef...

Takara Bio Inc (Takara Bio) a Eppendorf SE, dve popredné spoločnosti v oblasti vedy o živej prírode, s potešením oznamujú svoju spoluprácu v rámci strategickej dohody o spoločnom marketingu.
propagačné akcie 01. septembra 2023 - 31. decembra 2023

Tento rok udeľuje spoločnosť Eppendorf SE so sídlom v Hamburgu prestížnu cenu za výskum už po 28....

Jednokanálové pipety Eppendorf Xplorer® a Xplorer plus boli certifikované značkou ACT® sp...

Keďže výskum a vývoj je časovo náročné odvetvie, neustále sú potrebné digitálne riešenia a nástro...