Katalóg

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

30.01.2023 00:01

Štart novej série lineárnych motorov od spoločnosti Dunkermotoren

Spoločnosť Dunkermotoren, značka spoločnosti AMETEK, predstavuje prvú veľkosť nového radu lineárnych motorov "ServoLinear" s produktovým radom SL 38. Rodina SL zaujme veľkým výkonom a flexibilitou. Silné stránky motorov SL 38 spočívajú najmä v ich rýchlosti, sile a zrýchlení.

Špičkové sily nových lineárnych motorov dosahujú až 3700 N pri zrýchlení viac ako 200 m/s2. Aplikácie, v ktorých sa doteraz používali pomalé vretenové motory alebo nepresné remeňové pohony, možno teraz s novým SL 38 poháňať oveľa rýchlejšie a presnejšie, čím sa výrazne zvýši výkon aplikácie.

Aby sa splnili rozmanité požiadavky širokého spektra priemyselných aplikácií, bolo vyvinutých celkovo päť verzií SL 38. Všetky sú založené na rovnakom základnom motore, ktorý bol prispôsobený špeciálnym požiadavkám príslušnej oblasti použitia. Počnúc komponentom sa napríklad inštaluje ako modul "pripravený na použitie" alebo s montážnou doskou proti otáčaniu vo verzii TwinGuide. Pre náročné podmienky prostredia alebo pre prevádzku v potravinárskom priemysle je SL 38 k dispozícii aj vo verzii z nehrdzavejúcej ocele. Táto možnosť má jednotný povrch z nehrdzavejúcej ocele, šesťhranné skrutkové spoje a špeciálne hygienické tesnenia, ktoré zaručujú stupeň krytia až IP69K.

Špeciálnou funkciou, ktorá je k dispozícii vo všetkých verziách, je voliteľný systém vodného chladenia, ktorý umožňuje zdvojnásobiť trvalé sily motorov.

Rôzne verzie radu SL 38 umožňujú veľmi flexibilné použitie výrobku ServoLinear. Vysoké silové schopnosti sa vyžadujú v oblastiach, ako je napríklad výroba špeciálnych strojov. Zrýchlenie a vysoké rýchlosti zasa zabezpečujú kratšie časy cyklov, a tým sa dosahuje zvýšenie výkonu. To znamená, že výrobné procesy sa môžu vykonávať oveľa rýchlejšie a presnejšie. V blízkej budúcnosti pribudnú do radu ServoLinear ďalšie veľkosti, napr. na použitie v podmienkach prísnych špecifikácií inštalačného priestoru, ktoré pokryjú ešte širší rozsah výkonov.

Viac noviniek

Spoločnosť Dunkermotoren vydáva nové číslo svojho časopisu Motion Journal "mo

Od 14. do 17. mája 2024 otvorí výstava Interclean v Amsterdame...

Nový snímač s vysokým rozlíšením od spoločnosti Dunkermotoren pre najvyššie požiadavky na presnosť
od 16. do 18. apríla 2024 na veľtrhu Messe Frankfurt, stánok A171.
Vďaka faceliftu programovacieho prostredia MotionCode od spoločnosti nexofox je teraz programovanie inteligentných motorov ešte jednoduchšie a decentralizované automatizačné architektúry už nemajú žiadne obmedzenia.

Široko používaný a všestranný - bezkartáčový motor BG 75 od spoločnosti Dunkermotoren, značky AME...