Katalóg

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.03.2023 01:03

Jednoduché a presné - Dunkermotoren a MAE predstavujú cenovo výhodnú riadiacu elektroniku dGo pre krokové motory

Nestáva sa často, aby sa konštruktéri výrobkov a manažéri nákupu zhodli na používaní toho istého výrobku. Krokovým motorom s novou pohonnou elektronikou dGo od spoločností Dunkermotoren a MAE, obe značky AMETEK, sa to však podarilo.

Konštruktérom sa páči kompaktná konštrukcia v kombinácii s vysokým krútiacim momentom a jednoduchým, presným ovládaním. Manažéri nákupu sú spokojní s nízkymi nákladmi.

Krokové motory dlho neboli veľmi obľúbené. Mechanická konštrukcia, požiadavky na rýchlosť, preťaženie a hluk boli často vylučujúcimi kritériami. Vďaka sofistikovaným algoritmom sa tieto obmedzenia v súčasnosti kompenzujú elektronicky, takže krokové motory v súčasnosti zažívajú skutočnú renesanciu. Spoločnosti Dunkermotoren a MAE ponúkajú v tejto oblasti nové riešenie pohonu, ktoré zaujme svojím výkonom a jednoduchým ovládaním.

Riadiaca elektronika Dunkermotoren dGo pre motory MAE vo veľkostiach NEMA 17, 23 a 34 sa riadi prostredníctvom jedného frekvenčného signálu pre rýchlosť a jedného smerového signálu (Step & Direction). Na nastavenie otáčok s pomerom viac ako 10 000 : 1 stačí jednoduchý frekvenčný generátor na strane zákazníka! A to všetko bez toho, aby ste museli robiť kompromisy v presnosti polohovania. Elektronické mikrokrokovanie umožňuje až 12 800 prednastavených polôh na jednu otáčku.

Ak nie je potrebný žiadny pohyb, elektronika zníži prevádzkový prúd, aby kompenzovala nedostatky konvenčného riadenia krokových motorov. Ďalšie algoritmy zabezpečujú napr. veľmi tichú prevádzku, najmä pri nízkych otáčkach. Dokonca aj problém nepozorovanej straty kroku v prípade nepozorovaného preťaženia, ktorý bol predtým "strašiakom", je teraz vďaka elektronickej detekcii straty kroku vyriešený.

Oblasť použitia novej riadiacej elektroniky dGo pre krokové motory siaha od presných dávkovacích čerpadiel, portálových alebo pick & place systémov až po baliace a etiketovacie zariadenia. Nová elektronika ukazuje svoje silné stránky najmä v oblasti konštrukcie zariadení, kde je podstatný kompaktný dizajn a jednoduché ovládanie. Takto môžu nové produkty v priemyselnej výrobe, výrobe zariadení, zdravotníckej technike a intralogistike získať veľký úžitok.

Tak ako pri všetkých produktoch Dunkermotoren je kombinácia krokového motora MAE s elektronikou dGo vďaka inovatívnemu modulárnemu systému Dunkermotoren doplnená o zodpovedajúce prevodovky, snímače a brzdy. Pre maximálnu flexibilitu pri konfigurácii a poskytovaní konštrukcií na mieru sú všetky komponenty kompletne vyvinuté a vyrábané v Európe. Táto flexibilita uspokojuje nielen manažérov nákupu a dizajnérov výrobkov, ale robí radosť aj koncovým zákazníkom.

Viac noviniek

Spoločnosť Dunkermotoren vydáva nové číslo svojho časopisu Motion Journal "mo

Od 14. do 17. mája 2024 otvorí výstava Interclean v Amsterdame...

Nový snímač s vysokým rozlíšením od spoločnosti Dunkermotoren pre najvyššie požiadavky na presnosť
od 16. do 18. apríla 2024 na veľtrhu Messe Frankfurt, stánok A171.
Vďaka faceliftu programovacieho prostredia MotionCode od spoločnosti nexofox je teraz programovanie inteligentných motorov ešte jednoduchšie a decentralizované automatizačné architektúry už nemajú žiadne obmedzenia.

Široko používaný a všestranný - bezkartáčový motor BG 75 od spoločnosti Dunkermotoren, značky AME...