Katalóg

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

23.04.2023 00:04

Spoločnosť Dunkermotoren uviedla vo svojom sídle v Bonndorfe do prevádzky šesť nabíjacích portov na podporu elektromobility

Dunkermotoren, značka spoločnosti AMETEK, uviedla do prevádzky dvanásť nabíjacích miest na šiestich prístavoch. Osem bodov je k dispozícii pre verejnosť. Fakturačný systém bol nainštalovaný v spolupráci so susednou spoločnosťou Hectronic.

Štyri nabíjacie porty so siedmimi 11 kW a jedným 50 kW nabíjacím miestom sú verejnosti, návštevníkom a zamestnancom k dispozícii 24 hodín denne, 7 dní v týždni na Allmendstraße. Rýchlonabíjacie miesto s výkonom 50 kW je obzvlášť zaujímavé pre návštevníkov Dunkermotoren, ako sú zákazníci alebo dodávatelia, pretože títo majú často dlhú cestu a v objekte sa nezdržiavajú príliš dlho. Vďaka tomu majú možnosť dostatočne dobiť svoje elektrické vozidlo aj po krátkej návšteve.

Autorizácia a fakturácia nabíjacích procesov sa pohodlne vykonáva pomocou debetných/kreditných kariet, čo spĺňa požiadavky vyhlášky o nabíjacích staniciach pre všetky stanice inštalované po 1. júli 2023. Od dnešného dňa sa na mnohých verejných nabíjacích miestach vyžadujú špeciálne aplikácie, karty alebo členstvo, aby sa mohol spustiť proces nabíjania. Vyhláška o nabíjacích staniciach zabezpečí bezbariérové a užívateľsky prívetivé rozšírenie e-mobility a zavedie povinnosť ponúkať bežné platobné prostriedky.

. Pripojený fakturačný systém a platobný terminál dodala a nainštalovala susedná spoločnosť Hectronic, ktorá sa pôvodne špecializovala na systémy pre správu parkovacích a čerpacích staníc a rozšírila svoje portfólio o systémové riešenia pre e-mobilitu. Jednoduchá platba za nabíjanie je základom riešenia spoločnosti Hectronic. Spoločnosti Dunkermotoren a Hectronic už dlhé roky spolupracujú aj v iných oblastiach. Spolupráca v oblasti nabíjacej infraštruktúry tak bola najzrejmejším riešením. Verejné nabíjacie body sa nachádzajú priamo oproti zariadeniu spoločnosti Hectronic a sú ideálne vhodné ako referenčný objekt.

Ďalšie dva nabíjacie porty so štyrmi nabíjacími bodmi s výkonom 11 kW boli nainštalované na parkovisku Dunkermotoren. Tieto nabíjacie body sú k dispozícii pre vozidlá spoločnosti v bazéne. Aj tu sa nabíjacie procesy autorizujú prostredníctvom systému Hectronic.

Týmto sa zamestnanci spoločnosti Dunkermotoren motivujú, aby pri príchode do práce používali elektrické vozidlá. Prieskum ukázal, že v súčasnosti sa pri týchto cestách spaľovacími motormi ročne vypustí približne 1 000 t CO2. V tejto súvislosti stojí za zmienku, že spoločnosť Dunkermotoren už niekoľko rokov ponúka dohodu JobRad. Tá umožňuje zamestnancom prenajať si elektrické bicykle za nízke náklady. Ak zamestnanci používajú tieto bicykle na cesty do práce, batérie sa môžu bezplatne nabíjať na nabíjacích staniciach v priestoroch podniku.

Spolková krajina Bádensko-Württembersko v rámci programu Charge@BW dotuje nabíjaciu infraštruktúru sumou 2 500 eur na jedno nabíjacie miesto. Jednou z podmienok na získanie dotácie je, aby boli nabíjacie body napájané elektrickou energiou z obnoviteľných zdrojov vyrobenou na mieste. Spoločnosť Dunkermotoren môže túto požiadavku splniť vďaka solárnemu systému inštalovanému v rokoch 2021 a 2022 s výkonom 350 kWp. Odhaduje sa, že ročný výnos až 350 000 kWh postačí na 7 000 nabíjacích procesov čisto elektricky poháňaných vozidiel.

Viac noviniek

Nový regulátor 4Q od spoločnosti Dunkermotoren ponúka vysoký výkon za prijateľnú cenu
Spoločnosť Dunkermotoren pripravuje pôdu pre plne automatizovanú a digitalizovanú intralogistiku

Bezpečnostná knižnica SISTEMA pre inteligentné motory dPro spoločnosti Dunkermotoren s ST...

Spoločnosť Dunkermotoren, značka AMETEK, je hrdá na to, že môže poháňať pretekárske vozidlo tímu Milhagem z univerzity v Minas Gerais svojím bezkartáčovým jednosmerným motorom
Spoločnosť Dunkermotoren vydáva nové číslo svojho časopisu Motion Journal "mo

Od 14. do 17. mája 2024 otvorí výstava Interclean v Amsterdame...