Katalóg

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

14.10.2023 01:10

Portfólio Dunkermotoren MCP sa rozširuje: BG 45 dPro je tu

v roku 2018 spoločnosť Dunkermotoren, značka AMETEK, predstavila vlastnú platformu na ovládanie svojich inteligentných BG motorov. Takzvaná platforma na riadenie motorov (MCP) sa odvtedy osvedčila a postupne sa zavádzala v rôznych veľkostiach motorov. Teraz, keď sú už na báze MCP k dispozícii najväčší motor radu BG 95, veľkosti BG 65 alebo 66 a BG 75 a externý regulátor BGE 5510, sa na aktualizáciu môžu tešiť aj ďalšie menšie veľkosti: BG 45 dPro je tu!

Model BG 45 dPro zaujme dĺžkou hrany len 46 mm a je tak najmenším členom rodiny dPro. Rovnako ako u všetkých motorov BG dPro je jeho silnou stránkou integrácia kompletnej elektroniky motora do už aj tak kompaktného krytu motora. Napriek svojej veľkosti dokáže motor BG 45 dPro bez problémov držať krok so svojimi veľkými bratmi:

S trvalým výstupným výkonom až 110 W a menovitými otáčkami až 4 720 ot/min je motor výkonnejší ako jeho predchodcovia pri rovnakom menovitom napätí. V kombinácii s prevodovkami, snímačmi a/alebo brzdami z modulárneho systému spoločnosti Dunkermotoren je ľahké nájsť ten správny pohon pre akúkoľvek aplikáciu - či už v intralogistike, zdravotníckej technike, baliacom, polovodičovom alebo elektronickom priemysle. Vďaka krytiu IP až do IP 65 je BG 45 dPro vhodný aj na použitie v náročných prostrediach.

Z hľadiska funkcií a vlastností ponúka BG 45 dPro nielen programovateľné, digitálne vstupy a výstupy, analógový vstup a snímač s vysokým rozlíšením 4096 cpr. Vďaka MCP sa dajú jednoducho naprogramovať aj rôzne prúdové, rýchlostné a polohové režimy. Pripojenie je rovnako jednoduché, a to buď prostredníctvom CANopen, alebo pomocou jedného z rozhraní priemyselného Ethernetu PROFINET, EtherCAT alebo EtherNet/IP. Pätnásťpinový hybridný konektor a konfiguračný nástroj "Drive Assistant 5" umožňujú nekomplikované uvedenie do prevádzky.

Okrem toho možno prostredníctvom nového systému nexofox MotionCode realizovať funkcie, ako je monitorovanie stavu, prediktívna údržba alebo alarmovanie a zasielanie správ. S BG 45 dPro a nexofox nestojí IIoT a vašej vlastnej Smart Factory nič v ceste.

Bezpečnostná funkcia STO (Safe Torque Off) je štandardne integrovaná vo všetkých motoroch BG 45 dPro s priemyselným Ethernetom. STO je voliteľne k dispozícii pre verzie s CANopen. Vďaka STO môže byť váš motor spoľahlivo nastavený bez krútiaceho momentu bez prerušenia logického napätia, čo vám ušetrí časovo náročné opätovné nastavovanie pri reštartovaní.

S motorom BG 45 dPro sa spoločnosť Dunkermotoren opäť trafila do čierneho a dokázala, že viac ako 20 rokov skúseností v oblasti motorov BLDC s integrovanou elektronikou sa zmestí do takého malého motora.











Viac noviniek

Nový regulátor 4Q od spoločnosti Dunkermotoren ponúka vysoký výkon za prijateľnú cenu
Spoločnosť Dunkermotoren pripravuje pôdu pre plne automatizovanú a digitalizovanú intralogistiku

Bezpečnostná knižnica SISTEMA pre inteligentné motory dPro spoločnosti Dunkermotoren s ST...

Spoločnosť Dunkermotoren, značka AMETEK, je hrdá na to, že môže poháňať pretekárske vozidlo tímu Milhagem z univerzity v Minas Gerais svojím bezkartáčovým jednosmerným motorom
Spoločnosť Dunkermotoren vydáva nové číslo svojho časopisu Motion Journal "mo

Od 14. do 17. mája 2024 otvorí výstava Interclean v Amsterdame...