Katalóg

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Stäubli a partneri dokončili prvý rozsiahly program mechanizovaného nabíjania elektrických vozidiel v prístave v Severnej Amerike

Spoločnosť SSA Terminals, LLC uviedla do prevádzky 33 terminálových ťahačov, ktoré sú určené pre elektromobily s nulovými emisiami s plne automatizovanými vysokokapacitnými rýchlonabíjacími konektormi (QCC).

Spoločnosť Stäubli Electrical Connectors, popredný svetový výrobca elektrických konektorových riešení, uzavrela zmluvu so spoločnosťou SSA Terminals, LLC, spoločným podnikom so spoločnosťou Matson Navigation Company, na dodávku automatizovaných nabíjacích prípojok pre 33 terminálových ťahačov v prístave Long Beach v Kalifornii. Tento projekt je jedným z najväčších programov automatizovaného nabíjania elektrických vozidiel v aktívnych prístavoch v Spojených štátoch. Spoločnosti SSA Terminals a Stäubli v súčasnosti realizujú aj päť ďalších jednotiek s QCC v prístave Oakland.

Projekt so spoločnosťou SSA Terminals je súčasťou grantu vo výške 50 miliónov dolárov, ktorý prístav Long Beach získal od Kalifornského úradu pre zdroje ovzdušia (CARB) v rámci programu Zero and Near Zero Emission Freight Facility (ZANZEFF). Program ZANZEFF financuje transformačné stratégie znižovania emisií v zariadeniach nákladnej dopravy v celom štáte a je súčasťou kalifornského programu Climate Investments, celoštátneho programu, ktorý využíva miliardy dolárov z limitov a obchodov na zníženie emisií skleníkových plynov, posilnenie hospodárstva a zlepšenie verejného zdravia a životného prostredia - najmä v znevýhodnených komunitách.

V rámci tohto projektu bolo 33 ťahačov používaných na prepravu prepravných kontajnerov v areáli terminálu vybavených elektrickým pohonom. Spoločnosť SSA Terminals, prevádzkovateľ prístavného terminálu, si vybrala austrálsku spoločnosť Tritium na inštaláciu 175kW vysokovýkonných nabíjačiek DC na napájanie ťahačov a spoločnosť Stäubli na inštaláciu svojho riešenia automatického rýchleho nabíjania QCC.

Výhody pre Kaliforniu a jej prístavy

Systém QCC od spoločnosti Stäubli využíva uzavretú konštrukciu kolíkov a zásuviek, ktorá je samočistiaca a chránená proti dotyku na oboch stranách zástrčky a dokáže ľahko korigovať nesprávne nastavenie. V prístave Long Beach 33 systémov QCC automaticky pripája nakladacie zariadenie Tritium ku konektoru na každom ťahači terminálu, čím sa vytvára bezpečný a efektívny nakladací systém. Tu je niekoľko najdôležitejších informácií o tomto technologickom riešení

  • Bezdotyková prevádzka: Všetky ťahače sa môžu nabíjať súčasne bez manuálneho zásahu. Vodiči jednoducho vchádzajú do nabíjacej stanice a QCC sa počas prestávok alebo zmien v práci vysunie, aby pripojilo traktory. Tým sa zabezpečí maximálny čas nabíjania a využitie práce.
  • Odolné voči životnému prostrediu: Každý QCC je dimenzovaný na viac ako jeden megawatt výkonu a je vybavený komponentmi s certifikátom UL, ktoré odolávajú nečistotám, ktoré zvyčajne znečisťujú prístavné zariadenia, ako je slaný vzduch, vysoká vlhkosť a hrdza a guma vo vzduchu.
  • Nízka/žiadna údržba: Systém QCC je navrhnutý až na 100 000 cyklov zapojenia a nevyžaduje takmer žiadnu údržbu s očakávanou životnosťou 20 až 30 rokov.
  • Lepšia kvalita ovzdušia: Tento projekt pomáha plniť stratégie znižovania emisií v rámci Spoločného akčného plánu pre čisté ovzdušie prístavu Long Beach a prístavu Los Angeles, ktorého cieľom je dosiahnuť, aby do roku 2030 bola prevádzka terminálov 100 % bez emisií.
"Spoločnosť Stäubli je vďačná spoločnosti SSA Marine za možnosť pripojiť vozidlo k infraštruktúre a demonštrovať inovatívnu bezemisnú technológiu, ktorá zvyšuje prevádzkovú efektívnosť bez toho, aby znečisťovala ovzdušie okolo nás."
David Rababy - obchodný riaditeľ E-Mobility North America.

Tento projekt so spoločnosťou Stäubli je ďalším krokom na ceste spoločnosti SSA Terminals k dekarbonizácii jej prevádzky. Vychádza z dlhej histórie inovácií spoločnosti pri skúšaní a zavádzaní nových technológií na zníženie emisií v jej námorných termináloch.

o spoločnosti SSA Terminals / SSA Marine

Spoločnosť SSA Terminals je dcérskou spoločnosťou SSA Marine, jedného z popredných nezávislých súkromných prevádzkovateľov námorných terminálov na svete, ktorý prevádzkuje viac ako 250 terminálov a železničných prevádzok v Spojených štátoch, Kanade, Mexiku, Strednej Amerike, Južnej Amerike a Ázii. Od svojho založenia v roku 1949 sa spoločnosť SSA Marine neustále rozvíja s ohľadom na najlepšie záujmy svojich zákazníkov.

O prístave Long Beach

Prístav Long Beach je jedným z popredných svetových námorných prístavov, vstupnou bránou pre transtichomorský obchod a lídrom v oblasti pohybu tovaru a starostlivosti o životné prostredie. Prístav ročne odbaví obchod v hodnote viac ako 200 miliárd dolárov a poskytuje 2,6 milióna pracovných miest súvisiacich s obchodom v celej krajine vrátane 575 000 pracovných miest v južnej Kalifornii.

Viac noviniek

Francúzska tkáčovňa investuje do spoločnosti Stäubli, aby splnila požiadavky ESG
Popredné portfólio konektorov MC4 spoločnosti Stäubli pre fotovoltaické systémy teraz zahŕňa aj riešenie pripojenia s DC pripojením pre systémy akumulácie energie s názvom MC4-Evo stor.