Katalóg

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

16.02.2024 01:02

Spoločnosť Siemens Energy certifikuje zásuvný pripojovací systém PFISTERER pre ekologickú aplikáciu 420 kV Clean Air


Winterbach, Nemecko - 06. februára 2024 - Systém zásuvných spojení CONNEX od spoločnosti PFISTERER bol úspešne certifikovaný spoločnosťou Siemens Energy na použitie v 420 kV rozvádzačoch Clean Air. Spoločnosť PFISTERER je prvým výrobcom, ktorý získal certifikát pre toto použitie, a významne tak prispieva k ekologickému prenosu energie.
Clean Air je ekologické, neznečisťujúce izolačné médium ako alternatíva k známemu izolačnému plynu hexafluoridu síry (SF6). Clean Air sa skladá výlučne z prírodných zložiek okolitého vzduchu, ako sú kyslík a dusík.
Použitie Clean Air má pomôcť minimalizovať vplyv elektrických rozvádzačov na životné prostredie. Produktový rad Connex spoločnosti PFISTERER je prvou technológiou zásuvného pripojenia pre rozvádzače, ktorú spoločnosť Siemens Energy certifikovala pre aplikácie 420 kV Clean Air. Zásuvka tvoriaca rozhranie s rozvádzačom úspešne prešla skúškou typu dielektrika s čistým vzduchom podľa normy IEC 62271-203. Konštrukcia zásuvky bola okrem iného testovaná v podmienkach zvýšeného tlaku.
"Ak sa elektrická energia vyrába ekologicky šetrným spôsobom, prenos a distribúcia musia nasledovať tento trend. Keďže naša technológia sa používa na rozhraniach, zohráva v tomto smere dôležitú úlohu. Úspešné testovanie potvrdzuje jej spoľahlivosť pre Clean Air, čo je dôležitý krok k prenosu energie šetrnej k životnému prostrediu," hovorí Alejandro Escobin, vedúci produktového manažmentu VN káblového príslušenstva spoločnosti PFISTERER. Manažér pre kľúčových zákazníkov, Norbert Fink, dodáva: "Zásuvné riešenie systému CONNEX umožňuje jeho rýchlu a jednoduchú inštaláciu s minimálnymi nárokmi na priestor a maximálnou flexibilitou. Teší nás, že táto technológia bude v budúcnosti ešte viac prispievať k zlepšeniu udržateľnosti."

Viac noviniek

Winterbach, Nemecko - 7. novembra 2023

Pri pobreží Dolného Saska bo...


Winterbach, Nemecko - 26.09.2023 -

Prevádzkovateľ prenosovej siete TenneT po...

Karl-Heinz Pfisterer sa stáva čestným predsedom dozornej rady SE.

Winterbach, Nemecko - 15. júna 2023 -

Spoločnosť Pfisterer, popredný poskytovateľ riešení...

Distribúcia a prenos energie sú hlavnými kompetenciami spoločnosti PFISTERER už takmer 100 rokov....

Od začiatku roka je Küssnacht am Rigi novým centrálnym miestom pre našich približne 160 zamestnancov vo Švajčiarsku. Pre skupinu PFISTERER, ktorá má vo Švajčiarsku korene už desaťročia, to znamená začiatok novej éry: v Küssnachte zjednocujeme naše divízie, ktoré predtým sídlili v Malters a Altdorfe, do nového centrálneho technologického a obchodného centra.