Katalóg

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Kalkulačka pre fyzikálne veličiny vlhkosti a tlakový rosný bod

Nová kalkulačka vlhkosti od spoločnosti E+E Elektronik vypočíta všetky relevantné parametre súvisiace s vlhkosťou, ako aj tlakový rosný bod.

S kalkulačkou vlhkosti od spoločnosti E+E Elektronik môžete jednoducho a v reálnom čase vykonávať komplexné výpočty vlhkosti. Tento bezplatný výpočtový nástroj funguje online v ktoromkoľvek najnovšom prehliadači a možno ho nainštalovať aj ako aplikáciu do smartfónov alebo počítača. Pomocou praktického výpočtového programu možno vypočítať až 15 parametrov súvisiacich s vlhkosťou. Okrem toho je kalkulačka vlhkosti E+E vybavená samostatným režimom výpočtu na určenie tlakového rosného bodu.

Výpočet vlhkosti vrátane neistoty merania

Na základe troch známych fyzikálnych veličín (tlak, teplota a meraná veličina vlhkosti) vypočíta kalkulačka E+E Humidity Calculator až 15 parametrov súvisiacich s vlhkosťou, ako je rosný bod, bod mrazu, absolútna vlhkosť, entalpia atď. Významným rozdielom oproti iným kalkulačkám vlhkosti je, že kalkulačka E+E Humidity Calculator zohľadňuje aj neistotu merania, a preto zaručuje mimoriadne praktické výsledky.

Okrem výpočtu a prevodu fyzikálnych veličín vlhkosti možno kalkulačku E+E Humidity Calculator použiť aj na simuláciu správania sa hodnôt vlhkosti pri zmene tlakových a teplotných podmienok. Na realistické výpočty možno ako nosné médium zvoliť vzduch a 10 ďalších plynov (vrátane argónu, CO2, hélia a metánu).

Vzorce na prepočet vrátane výpočtu neistoty vychádzajú z bežných teórií vlhkosti a boli overené akreditovaným kalibračným laboratóriom E+E Elektronik.

Praktická kalkulačka rosného bodu

Okrem výpočtu vlhkosti má kalkulačka vlhkosti E+E samostatný režim výpočtu rosného bodu v systémoch stlačeného vzduchu. Vďaka tomu je možné ľahko určiť zmenu teploty rosného bodu v závislosti od tlaku plynu.

Užívateľsky prívetivý a funkčný

Kalkulačka vlhkosti E+E sa používa jednoducho a intuitívne a ponúka bohatý súbor užitočných funkcií. Napríklad merné jednotky fyzikálnych veličín možno jedným kliknutím previesť zo sústavy SI na americkú sústavu jednotiek alebo ich možno individuálne definovať pre každú fyzikálnu veličinu. Používatelia si môžu zoznam vypočítaných fyzikálnych veličín prispôsobiť vlastným potrebám zobrazením alebo skrytím jednotlivých riadkov. Výsledky výpočtov možno exportovať do súborov PDF alebo Excel a tiež odoslať e-mailom. Kliknutím na tlačidlo Obnoviť sa vymažú všetky výpočty a obnoví sa pôvodný zoznam merných veličín.

Kalkulačka vlhkosti E+E je dostupná na stránke humidity-calculator.epluse.com.

Viac noviniek

Trojica snímačov CDS201, HTS201 a TES201 predstavuje novú generáciu presn&ya...

S novým snímačom HTS801 uvádza spoločnosť E+E Elektronik na trh svoj doteraz najvýkonnejší snímač...

Digitálny snímací modul na úsporné meranie vlhkosti a teploty

Snímací modul HTM502 od...

od 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hala 3, stánok F31 - F32

...

Rakúsky výrobca senzorov E+E Elektronik rozširuje svoje portfólio digitálnych snímacích prvkov o...

Snímací prvok TEE501 ponúka vynikajúcu presnosť merania až do ±0,2 °C a vďaka malému puzdru DFN sa ľahko integruje.