Katalóg

Comet Yxlon GmbH

12.05.2023 02:05

Batérie Insights napájané zo systému Dragonfly

rozmach e-mobility poháňa v posledných rokoch trh s batériami do obrovského rastu, ktorého koniec je v nedohľadne. Úmerne tomu sa zvyšuje dopyt po kontrolných technológiách, ktoré majú zabezpečiť výkonnosť a bezpečnosť batérií a zároveň prinútiť výrobcov, aby znížili súčasnú vysokú úroveň šrotu a maximalizovali svoju produktivitu. Na tento účel sa najlepšie hodí röntgenová technológia, najmä počítačová tomografia, ktorá sa môže uplatniť pri detailnej analýze batériových článkov, modulov, a dokonca aj celých balíkov.

Aby zložité batériové články boli takými energetickými jednotkami, aké sa od nich očakávajú, nesmie počas výroby dôjsť k žiadnym chybám. Zdrojov chýb je veľa: zlomy, vzduchové inklúzie, cudzie telesá, deformácie, chybné zvarové spoje alebo nevhodné zarovnanie vnútorných vrstiev. Nebezpečným sa stáva, keď sú presahy nedostatočné a kontakt medzi katódou a anódou vedie ku skratu a následne k fatálnemu požiaru. Otázka bezpečnosti je pri testovaní batérií prvoradá. Preto je kontrola a meranie presahov najvyššou prioritou.

Objektívne, spoľahlivé a opakovateľné výsledky testov možno získať len vyhodnotením pomocou softvéru. Softvér nepozná únavu ani citlivosť. Základom Battery Insights je softvér na analýzu 3D obrazu Dragonfly, ktorý umožňuje využívať modely hlbokého učenia. Dragonfly ponúka výnimočne vysokú citlivosť na odhaľovanie možných defektov. A automatické vyhodnocovanie sa dá prispôsobiť aj špecifickým požiadavkám jednotlivých výrobcov. Battery Insights sa stará o plne automatickú kontrolu presahov a pomocou vhodných držiakov na viacero častí dokáže spracovať aj celé série. Aj automaticky generovaná správa poskytuje informácie o stave každého jednotlivého článku a možno ju použiť na identifikáciu trendov a optimalizáciu výrobného procesu s cieľom výrazne znížiť množstvo odpadu.

Na veľtrhu Control sa nový softvérový balík Battery Insights predstaví naživo s CT systémom Comet Yxlon FF35 CT a Anton du Plessis, softvérový špecialista Dragonfly, predvedie a vysvetlí špičkovú segmentáciu a funkciu hlbokého učenia, ktorá je základom Battery Insights, na samostatnom pracovisku v stánku Comet Yxlon.

Control, Stuttgart, hala 3 / stánok 3202

Viac noviniek

Pomocou počítačovej tomografie sa mala analyzovať doska sedimentu z holštajnskej sk...

od 24.01. - 26.01.2024

Nepcon Japonsko 2024

Na tohtoročnom veľtrhu Productronica prídeme s novinkou a v utorok 14. novembra o 15.00 hod. v našom stánku B2.454 predstavíme náš nový 3D röntgenový systém, ktorý sme vyvinuli špeciálne pre náročný trh s polovodičmi.

Yxlon sa stáva Comet Yxlon. Na tohtoročnom veľtrhu Control výrobca röntgenov&y...

Yxlon sa stáva Comet Yxlon. Na tohtoročnom veľtrhu Control výrobca röntgenových a CT kontrolných systémov oznámil, že s účinnosťou od 8. septembra 2022 zmení svoj názov na Comet Yxlon. Nová značka podčiarkuje dlhodobú príslušnosť spoločnosti Yxlon k spoločnosti Comet, poprednej svetovej inovatívnej technologickej spoločnosti zameranej na plazmovú a röntgenovú technológiu