Katalóg

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

12.07.2023 01:07

Mierime vysoko s GEDA 2 PK na vlastnom stavenisku

Aj na stavenisku novej budovy GEDA podporuje stavebné práce vlastná technika spoločnosti


Nemecký výrobca stavebných a priemyselných výťahov GEDA GmbH využíva svoje vlastné zariadenia "Made in Germany" aj pri výstavbe novej administratívnej budovy
. Na bezpečnú prepravu žeriavnika na jeho pracovisko sa v Asbach-Bäumenheime používa žeriav GEDA 2 PK.

Nová administratívna budova spoločnosti GEDA Žeriav GEDA 2 PK už dokázal presvedčiť na nespočetných medzinárodných stavbách, napríklad na stavbe veternej farmy na mori vo Francúzsku. Tu bolo nainštalovaných 16 žeriavových výťahov GEDA 2 PK z prenajatého vozového parku partnera Uperio, ktoré bezpečne a efektívne dopravili žeriavnikov na ich pracovisko.
Spoločnosť GEDA GmbH je so svojimi stavebnými a priemyselnými výťahmi zastúpená nielen na medzinárodnej úrovni, ale aj vo svojom domovskom meste Asbach-Bäumenheim. Tu sa na 6 000 m2 kancelárskych priestorov vytvoria pracovné miesta pre približne 220 zamestnancov spoločnosti a reštaurácia otvorená pre verejnosť. V dokončenej administratívnej budove bude trvalo inštalovaný výťah GEDA spájať poschodia a stane sa ústredným prvkom novej budovy. Po aprílovom slávnostnom zavŕšení stavby pri príležitosti dokončenia hrubej stavby práce pokračujú a budova by mala byť dokončená a odovzdaná do užívania na jar 2024.

GEDA 2 PK vo veľkých výškach
Na stavenisku sa GEDA 2 PK používa na bezpečné dopravenie žeriavnika na jeho pracovisko. V niektorých krajinách, napríklad v Holandsku, Francúzsku a v niektorých častiach Škandinávie, je už povinné poskytnúť žeriavnikovi pomôcku na výstup do výšok nad 30 metrov. Ďalšie krajiny budú s takýmito pravidlami a predpismi nasledovať. GEDA 2 PK tu ponúka optimálne riešenie. Taký je aj názor zákazníkov, ktorých GEDA 2 PK už približne 25 rokov presviedča svojou flexibilitou a bezpečnosťou. Zvláštnosťou žeriavového výťahu GEDA je jeho kompatibilita s každou značkou žeriavov, čo predstavuje obrovskú výhodu pre požičovne. V závislosti od potrieb zákazníka zvládne GEDA 2 PK rôzne výšky až do
150 metrov. Na stavenisku GEDA sa žeriavnik vyvezie do výšky približne 30 m a potom prejde posledných niekoľko metrov do kabíny žeriavnika. Výnimočnosť výťahu žeriavnika robia aj patentované komponenty žeriavu GEDA 2 PK, ako sú patentované rýchloupínacie časti rebríka a integrovaný patentovaný káblový kanál.
S rýchlosťou 24 m/min sa výťah dostane do cieľa rýchlo a ušetrí namáhavé šplhanie. So žeriavom GEDA 2 PK je žeriavnik nielen päťkrát rýchlejší a prekoná vzdialenosť v najkratšom čase, ale je chránené aj zdravie pracovníkov. Napríklad na výšku 60 m by žeriavnik bez výťahu potreboval približne 12,5 minúty a mal by vysokú fyzickú záťaž, zatiaľ čo s GEDA 2 PK je na svojom pracovisku bezpečne a bez problémov. Tým sa zvyšuje efektivita na stavenisku. Táto výhoda môže tiež pôsobiť proti nedostatku kvalifikovaných pracovníkov, pretože jednoduchá výšková preprava umožňuje pracovníkom vykonávať svoju prácu dlhšie a aj starší pracovníci môžu pokračovať v práci na
svojej profesie. Zamestnávatelia, ktorí poskytujú takéto pracovné prostriedky, sú pre uchádzačov oveľa atraktívnejší a majú prevahu nad konkurenciou. So zdvíhacím žeriavom nie je problém ani prenášanie náradia alebo materiálu na servisné práce a enormne sa znižuje riziko úrazu a pádu.
S GEDA 2 PK je zaistené nielen zdravie, ale aj potrebná bezpečnosť. Po dosiahnutí vrcholu sa otvorí zdvíhacia klietka s rozmermi 1,1 x 0,6 m a sklopí sa malá rampa s bočnými ochrannými krytmi, ktoré spolu s bezpečnostnými dverami na podlahe žeriava umožňujú bezpečný prechod. Okrem toho bezpečnostná brzda závislá od rýchlosti a elektrické bezpečnostné prvky zaručujú bezpečnosť a chránia pred chybami pri obsluhe. V prípade núdze sa môže stať záchranou aj žeriavnický výťah, pretože
s GEDA 2 PK možno prepraviť 2 osoby alebo maximálne 200 kg, a tak poslať pomoc hore. Najmä ak si žeriavnik nemôže pomôcť alebo sa vyprostí sám, každá minúta sa počíta. Žeriav GEDA 2 PK môže nielen zachrániť život, ale je aj jednoduchšou a cenovo výhodnejšou zálohou pre prípad núdze, pretože v prípade záchrannej akcie s vrtuľníkmi vznikajú zamestnávateľovi obrovské náklady.
Viac produktov GEDA na stavbe. Okrem GEDA 2 PK sa na stavenisku používa aj transportná plošina GEDA 3700 Z/ZP od nemeckého výrobcu kvality. Rovnako ako GEDA LIFT 250 COMFORT, aj táto prepravná plošina dopravuje na stavenisko ťažký materiál. Jednoduchá preprava objemných a ťažkých materiálov výrazne uľahčuje prácu na stavbe.

Viac noviniek

Niekoľko zariadení GEDA podporuje rekonštrukčné práce na radnici v n&...

GEDA SH1000 US v akcii v prístave New Orleans
Dve zariadenia GEDA 3700 Z/ZP podporujú výstavbu novej národnej nemocnice


za spoločnosť GEDA GmbH z Asbach-Bäumenheimu štartovalo na firemnom behu 2024 18 účast...

GEDA Multilift P22 Premium ako pomocník v druhom najväčšom meste Anglicka
Niekoľko zariadení GEDA pomáha dokončiť exkluzívne byty v novom pražskom komplexe budov.