Katalóg

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

11.08.2023 01:08

Desať rokov spoločnosti Märker a GEDA

Spoločnosti Märker Zement GmbH a GEDA GmbH, ktoré sídlia v okrese Donau-Ries, pokračujú v úzkej spolupráci.

Výrobca stavebných a priemyselných výťahov GEDA GmbH a spoločnosť Märker Zement GmbH pokračujú v dlhoročnej spolupráci. Spoločnosť GEDA dosiahla v posledných rokoch pôsobivé výsledky so svojimi výrobkami, z ktorých mnohé boli nasadené v mnohých projektoch v cementárni. A táto spoločnosť prichádza spoločnosti Märker na pomoc opäť, tentoraz so svojou trvalou prepravnou plošinou GEDA 3700 ZP P.

Spoločnosti Märker Zement GmbH, ktorá je kľúčovým hráčom v odvetví kameňa a zeminy, a GEDA GmbH už v minulosti spolupracovali na viacerých projektoch. Naposledy tieto spoločnosti spolupracovali pri výstavbe nového systému pece linky 8 v Harburgu. Spoločnosť GEDA podporila tento projekt svojou technológiou GEDA BL 2000 Twin. Potom bola v septembri 2022 nainštalovaná trvalá prepravná plošina GEDA 3700 ZP P na servisné a údržbárske práce v budove chladiča slinku pece 8, kde sa používa na prepravu personálu a ťažkých materiálov.


GEDA a Märker Zement - silní partneri
Každá stavba sa spolieha na dobré pracovné partnerstvo, najmä počas projektov, ktoré zahŕňajú špeciálne riešenia. Pokiaľ ide o vertikálne dopravné riešenia, spoločnosti Märker Zement a GEDA spolupracujú už približne desať rokov. V roku 2013 bol na starej 80-metrovej veži výmenníka tepla nainštalovaný trvalý výťah GEDA SH 2000. S rýchlosťou 40 m/min systém bez problémov prekonáva 68-metrovú výšku zdvihu.

O rok neskôr bol ďalší výťah - GEDA SH 1000 - trvalo nainštalovaný na viackomorové silo, kde sa používa na údržbárske a opravárenské práce, ktoré by inak boli mimoriadne náročné a zdĺhavé. V roku 2016 spoločnosť Märker Zement nainštalovala GEDA SH 850 - doteraz najmenší výťah z radu SH - na prípravu nehaseného vápna. Všetky výťahy radu SH sú dokonale prispôsobené rôznym podmienkam, ktoré vyžaduje priemysel. Platí to aj o výťahu GEDA SH prevádzkovanom spoločnosťou Märker Zement, ktorý bol špeciálne navrhnutý tak, aby spĺňal požiadavky cementárenského priemyslu. Vďaka koncepcii povrchovej a protikoróznej ochrany spoločnosti GEDA je výťah skonštruovaný tak, aby odolal náročným podmienkam prostredia.

Pri výstavbe nového výmenníka tepla sa dodatočne použil stroj GEDA BL 2000 Twin. V apríli 2021 bol výťah pôvodne postavený pre výšku zdvihu 20 metrov. S postupom stavebných prác však narástol na výšku 100 metrov. V septembri 2022 po výťahu GEDA BL 2000 Twin pribudol na stavbe nový prírastok: GEDA 3700 ZP P. Začiatkom roka 2022 získala cementáreň ďalší nový stály výťah, pričom GEDA SH 2500 sa teraz používa na servisné a údržbárske práce na veľkom projekte "pec 8" v Harburgu.

Výkonná podpora zo strany GEDA 3700 ZP P
Najlepšia vec na GEDA 3700 ZP P je jeho veľká plošina, ktorá dokáže ľahko prepravovať ťažké a objemné tovary. Spoločnosť Märker Zement sa pri výbere zo štyroch variantov plošiny rozhodla pre plošinu C, ktorá má rozmery 2,9 × 4,05 m a je schopná prepraviť 3 200 kg materiálu alebo až sedem osôb. Najväčší variant plošiny má rozmery 2,9 × 5,0 m a maximálnu nosnosť 3 000 kg. GEDA 3700 ZP P je vedený dvoma stožiarmi GEDA VARIO, ktoré zabezpečujú plynulú jazdu.

Dopravná plošina zdvíha personál a materiál na chladnejšej budove pece do výšky 8 metrov - hoci systém je v skutočnosti schopný dosiahnuť maximálnu výšku 200 metrov. Náš partner nechal namontovať bezpečnostnú bránu GEDA Comfort Maxi na pristátie, ktorá zabezpečuje bezpečný prechod medzi plošinou a budovou, a elektrická dvojitá vykladacia rampa umožňuje pohodlné vykladanie materiálov. Pri inštalácii na takejto budove sa prepravná plošina pohybuje rýchlosťou 9 m/min.

Na želanie spoločnosti Märker Zement bola prepravná plošina GEDA natretá aj vlastnou farbou - bielym hliníkom - namiesto štandardnej modrej. Spoločnosť GEDA vychádza v ústrety požiadavkám svojich zákazníkov nielen pri požiadavkách, lakovaní a dodávkach, ale je hrdá aj na svoj kompletný rozsah popredajných služieb. Táto úroveň starostlivosti o zákazníkov - nehovoriac o 25. výročí založenia spoločnosti v minulom roku - svedčí o kvalite a odbornosti spoločnosti GEDA v oblasti dodávok prepravných plošín.

Viac noviniek

Niekoľko zariadení GEDA podporuje rekonštrukčné práce na radnici v n&...

GEDA SH1000 US v akcii v prístave New Orleans
Dve zariadenia GEDA 3700 Z/ZP podporujú výstavbu novej národnej nemocnice


za spoločnosť GEDA GmbH z Asbach-Bäumenheimu štartovalo na firemnom behu 2024 18 účast...

GEDA Multilift P22 Premium ako pomocník v druhom najväčšom meste Anglicka
Niekoľko zariadení GEDA pomáha dokončiť exkluzívne byty v novom pražskom komplexe budov.