Katalóg

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

06.09.2023 01:09

GEDA na ceste do výšky v Dánsku


Spoločnosť SST HEJS sa na dvoch stavbách v Dánsku spolieha na výťahové riešenia spoločnosti GEDA GmbH
Nemecký výrobca stavebných a priemyselných výťahov GEDA GmbH je zastúpený na dvoch stavbách v Dánsku s výťahom GEDA Multilift P22 Premium a štyrmi výťahmi GEDA 1200 Z/ZP. Zatiaľ čo GEDA Multilift P22 Premium sa používa na stavbe Herlev Centre City, štyri prepravné plošiny sa používajú na novej stavbe školy v Kodani.

Dánske staveniská

Existujúca stavba Herlev Centre City na predmestí Kodane sa riadi holistickým prístupom k bývaniu.
So supermarketom, obchodmi, ako aj 135 nájomnými bytmi s rozlohou od 50 do 130 m2 ponúka obyvateľom veľa možností. Do konca roka sa má zrekonštruovať a rozšíriť o ďalšie priestory. Cieľom rezidenčného konceptu je spojiť všetky aktivity mesta na jednom mieste. Od mestského úradu, cez obchody či telocvičňu až po obytný priestor - to všetko sa má spojiť na jednom mieste. A práve tu prichádza na rad GEDA Multilift P22 Premium. Zjednodušuje každodennú rutinu pre pracovníkov a optimalizuje procesy na stavenisku rýchlou prepravou pracovníkov a materiálu na stavenisko.

Druhé stavenisko sa nachádza priamo v Kodani pri novej budove Arenakvarterets Skole, jednej z najrozsiahlejších škôl v Dánsku. Budova zahŕňa verejnú školu, športoviská, rekreačné zariadenia a veľké verejné námestie. Otvorenie a uvedenie školy do prevádzky je naplánované na koniec tohto roka. Štyri dopravné plošiny GEDA 1200 Z/ZP podporia práce na stavbe a zjednodušia každodennú prácu všetkým zúčastneným.

GEDA Multilift P22 na multifunkčnej stavbe Herlev Centre City

V Herleve, na predmestí Kodane, zdvíha osoby a materiál do výšky 50 metrov prémiová verzia GEDA Multilift P22. Jednotka s inteligentným ovládaním na zavolanie sa pohybuje na 11 poschodiach
v Herlev Centre City, ktoré sú vybavené podlahovými dverami GEDA Comfort. Maximálna dopravná výška je 200 metrov pri rýchlosti 54 m/min. Elektronické komponenty, ktoré sú prístupné z plošiny, sa dajú ľahko udržiavať a robia z GEDA Multilift P22 Premium nepostrádateľné zariadenie pre efektívne stavenisko. Zariadenie vo všeobecnosti zaujme nekomplikovanou montážou vďaka kompaktnej predinštalovanej základnej jednotke a inštaláciou bez samostatného základu. Veľkou výhodou je, že jednotku možno jednoducho vyložiť a postaviť priamo z nákladného vozidla. Základná jednotka sa skladá zo zdvíhacej klietky, ochranného krytu, nádoby na ploché káble a pohonu.

GEDA Multilift P22 Premium je tiež skutočný silák a dokáže zdvihnúť až 2000 kg alebo 22
osôb. To je obrovská výhoda pri práci v Herlev Centre City, pretože umožňuje rýchlu a efektívnu prácu.

Jedna škola - štyri prepravné plošiny

Na stavenisku novej školy Arenakvarterets Skole v Kodani sa používajú nie menej ako štyri prepravné plošiny GEDA 1200 Z/ZP s plošinou C, ktorá dokáže prepraviť 1500 kg. Je to zároveň najväčšia plošina s najvyššou nosnosťou tejto konštrukcie. Plošina má rozmery 3,2 m x 1,4 m a je vedená len na jednej plošine GEDA VARIO MAST. A to aj napriek vysokej nosnosti až 1500 kg alebo 7 osôb.
V škole sú dve z týchto prepravných plošín postavené na zemi a pohybujú sa do výšky zdvihu deväť metrov s dvoma podlahovými zarážkami. Medzitým boli ďalšie dve jednotky nainštalované na plochej streche a pohybujú sa do štyroch poschodí so zdvíhacou výškou 18 metrov. S prepravnou plošinou GEDA 1200 Z/ZP je možné obsluhovať výšky až do 130 metrov. Rôzne verzie plošín s rôznymi rýchlosťami a nosnosťami ponúkajú zákazníkovi maximálnu flexibilitu pre individuálne podmienky na príslušnej stavbe.
V dánskej škole boli pre ešte väčšiu efektivitu dve jednotky postavené vedľa seba tak, aby sa pohybovali úplne paralelne. Týmto spôsobom sa môže prepravovať viac v rovnakom čase a práca sa môže celkovo vykonávať efektívnejšie.

GEDA v Dánsku

Obe spoločnosti GEDA GmbH a SST HEJS spája dlhoročná a intenzívna spolupráca.
Už predtým spolupracovali na rôznych projektoch v Dánsku a od roku 2018 sa obchodné vzťahy medzi partnermi opäť zintenzívnili. Odvtedy sa spoločnosti SST HEJS a GEDA opäť spoločne podieľajú na zaujímavých projektoch v susednej krajine. Radi by sme poďakovali nášmu obchodnému partnerovi SST HEJS za dobrú spoluprácu a tešíme sa na ďalšie zaujímavé projekty v budúcnosti.

Viac noviniek

Zelená budúcnosť v Belgicku so zariadením GEDA 2500 Z/ZP

Niekoľko zariadení GEDA podporuje rekonštrukčné práce na radnici v n&...

GEDA SH1000 US v akcii v prístave New Orleans
Dve zariadenia GEDA 3700 Z/ZP podporujú výstavbu novej národnej nemocnice


za spoločnosť GEDA GmbH z Asbach-Bäumenheimu štartovalo na firemnom behu 2024 18 účast...

GEDA Multilift P22 Premium ako pomocník v druhom najväčšom meste Anglicka