Katalóg

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

20.11.2023 01:11

Kráľovské stavenisko v Dánsku

Hrad Frederiksborg v Dánsku prechádza rozsiahlou rekonštrukciou s výťahmi GEDA

Kráľovské stavenisko v Dánsku
Hrad Frederiksborg v Dánsku prechádza rozsiahlou rekonštrukciou s výťahmi GEDA
Hillerød, Dánsko - Historický hrad Frederiksborg v Hillerød, Dánsko, prechádza rozsiahlou rekonštrukciou zo strany počasia a na tento účel sa používajú dva ozubnicové výťahy GEDA (prepravná plošina GEDA 500 Z/ZP a materiálový výťah GEDA 300 Z). Tento stavebný projekt, ktorý by mal trvať tri až štyri roky, je pôsobivým príkladom zachovania kultúrneho dedičstva.

O hrade Frederiksborg
Hrad Frederiksborg, ktorý dal začiatkom 17. storočia postaviť kráľ Kristián IV. je dnes uznávaný ako najväčší renesančný hrad v Škandinávii. Svojou bohatou architektúrou a zaujímavou históriou hrad vyniká ako pamiatka na moc a kultúrne dedičstvo Dánska. Nádherné miestnosti a expozície v múroch hradu ukrývajú bohatú zbierku portrétov, historických obrazov, nábytku a remeselných výrobkov a ponúkajú vzrušujúcu cestu 500 rokmi dánskej histórie. Od roku 1878 je hrad sídlom Národného historického múzea, vďaka čomu je dôležitou súčasťou dánskej kultúrnej histórie.


Obnova fasády hradu
Obnova fasády hradu: Obnova poveternostnej strany a obnova strechy hradu Frederiksborg sú dôležitými krokmi pri zachovávaní historickej nádhery tejto úžasnej stavby. Na úspešné dokončenie tohto projektu sa používa prepravná plošina GEDA, GEDA 500 Z/ZP. Najskôr sa však použije zdvíhač materiálu GEDA 300 Z. To umožňuje bezpečné a efektívne postavenie lešenia. Prepravná plošina GEDA 500 Z/ZP je tým správnym pomocníkom pri samotných renovačných prácach. Vďaka dvom samostatným ovládacím prvkom možno toto zariadenie použiť na prepravu osôb aj materiálu. Požadovaná prepravná výška 30 metrov nie je pre výťah žiadnym problémom, keďže je možné pracovať s maximálnou montážnou výškou 100 metrov.
Tento pôsobivý projekt renovácie je výsledkom úzkej a dlhodobej úspešnej spolupráce
medzi spoločnosťou GEDA, poprednou spoločnosťou v oblasti vertikálneho prístupu, a spoločnosťou Hejs.dk A/S, renomovaným predajným a servisným partnerom z Dánska. Vďaka inštalácii zariadení od spoločnosti Hejs.dk A/S bolo možné úspešne vykonať tieto dôležité reštaurátorské práce a zachovať nádheru hradu.
Zariadenie GEDA 500 Z/ZP dokáže zdvihnúť 1 000 kg alebo až 5 osôb. Model GEDA 300 Z tiež dokáže prekonať maximálnu výšku zdvihu 100 metrov a má nosnosť 300 kg. Oba výťahy majú pôsobivé rýchlosti zdvíhania, ktoré zabezpečujú efektívnu vertikálnu prepravu. Bezpečná a efektívna preprava lešenárskeho materiálu alebo náradia by bola bez tohto malého a flexibilného pomocníka nemysliteľná.

Osobitnou zaujímavosťou tohto projektu je inštalácia zdvíhadla GEDA 500 Z/ZP na prefabrikovanej plošine vo vode, ktorá prekonáva problémy spojené s renováciou na poveternostnej strane hradu. Vďaka inovatívnemu rozloženiu síl, a teda nízkym kotviacim silám, možno túto prepravnú plošinu ukotviť priamo nad lešením. To je obrovská výhoda najmä pre túto historickú fasádu. Rekonštrukcia hradu Frederiksborg predstavuje nielen významnú obnovu historickej pamiatky, ale zdôrazňuje aj možnosti moderných technológií v stavebníctve.

Viac noviniek

Niekoľko zariadení GEDA pomáha dokončiť exkluzívne byty v novom pražskom komplexe budov.

15.03.2024 01:05

ČAS NA NOVÚ KAPITOLU
Začala sa nová kapitola v GEDA Central

04.03.2024 01:05

ČAS NA NOVÚ KAPITOLU
GEDA otvára novú kapitolu 29. februára 2024 ULOŽTE SI DÁTUM - 29.02.2024. V tento deň otvoríme novú kapitolu v spoločnosti GEDA exkluzívnym online podujatím.
23 zariadení GEDA používaných pri rozsiahlej rekonštrukcii pražskej nemocnice v Motole
Dopravné plošiny GEDA prispievajú k úspešnej rekonštrukcii historickej záhrebskej katedrály.
Prepravná plošina GEDA 1200 Z/ZP v prevádzke na írskom pobreží