Katalóg

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

07.12.2023 01:12

Kľúč k úspešnej obnove

Dopravné plošiny GEDA prispievajú k úspešnej rekonštrukcii historickej záhrebskej katedrály.


Ničivé zemetrasenie, ktoré v roku 2020 spustošilo Záhreb, spôsobilo značné škody v celom meste a jeho ničivá sila neobišla ani historickú katedrálu. Záhrebská katedrála sa v súčasnosti reštauruje, aby sa odstránili škody, a práce pokračujú rýchlym tempom. Katedrála, ktorá je jedným z najvzácnejších kultúrnych a architektonických hodnôt Chorvátska, je predmetom komplexného projektu obnovy, ktorý sa začal v máji 2023 a jeho dokončenie by malo trvať ďalších päť rokov. Dve prepravné plošiny GEDA 1500 Z/ZP zohrávajú v tejto náročnej úlohe kľúčovú úlohu.
Prepravné plošiny GEDA 1500 Z/ZP sú vybavené variantom plošiny A s rozmermi 1,45 × 1,65 metra. Tieto plošiny sú schopné uniesť úctyhodných 2 000 kg. GEDA 1500 Z/ZP ponúka rýchlosť zdvíhania 12 m/min v režime pre cestujúcich a 24 m/min v režime pre tovar. Vďaka dvom samostatným súpravám ovládacích prvkov možno bezpečne a efektívne prepravovať osoby aj materiál. To je obzvlášť dôležité, pretože každá prepravná plošina GEDA sú dve zariadenia v jednom, fungujúce ako osobný aj nákladný výťah.
Obzvlášť pozoruhodnou vlastnosťou týchto výťahov je ich inovatívny systém GEDA UNI-X-MAST s dvoma stožiarmi, ktoré zabezpečujú plynulú jazdu a nízke kotviace sily. V Záhrebe to umožňuje ukotvenie každého výťahu prostredníctvom lešenia. V tomto prípade boli desaťročia skúseností nemeckej spoločnosti GEDA ako výrobcu priemyselných a stavebných výťahov mimoriadne užitočné, keďže pre katedrálu bolo potrebné navrhnúť riešenie na mieru. Budova stojaca vo výške 108 metrov v tomto projekte presahovala maximálnu dopravnú výšku (100 metrov) obľúbenej a spoľahlivej prepravnej plošiny GEDA 1500 Z/ZP. Práve tejto prispôsobivosti a presnosti môžeme ďakovať za to, ako hladko prebiehajú reštaurátorské práce na tejto historickej pamiatke.
Dve dopravné plošiny GEDA obsluhujú celkovo tri zastávky, z ktorých každá je vybavená bezpečnostnými pristávacími bránami GEDA Comfort. Vďaka tomu môžu pracovníci bezpečne prestupovať na rôznych úrovniach katedrály, čím sa minimalizuje riziko úrazu.
Obnova historickej katedrály v Záhrebe je pôsobivou ukážkou využitia najmodernejších technológií a inovatívnych riešení na zachovanie nášho kultúrneho dedičstva. Kombinácia historického významu a najmodernejšej technológie v podobe dopravných plošín GEDA umožňuje reštaurátorským tímom bezpečne a efektívne pracovať v závratných výškach.
Náš zákazník AGRAM d.o.o. (zástupca spoločnosti Layher v Chorvátsku) zohral v tomto projekte veľmi významnú úlohu, pričom odviedol veľký kus práce pri príprave projektu a jeho úspešnej realizácii. Jeho odborné znalosti a naše efektívne partnerstvo pomohli zabezpečiť, aby tento ambiciózny projekt prebehol bez problémov. Obnova katedrály pokračuje s veľkou starostlivosťou a nasadením a dopravné platformy spoločnosti GEDA zohrávajú rozhodujúcu úlohu pri zabezpečovaní toho, aby obnova tohto kultúrneho skvostu nebola ničím iným ako triumfom.

Viac noviniek

Niekoľko zariadení GEDA pomáha dokončiť exkluzívne byty v novom pražskom komplexe budov.

15.03.2024 01:05

ČAS NA NOVÚ KAPITOLU
Začala sa nová kapitola v GEDA Central

04.03.2024 01:05

ČAS NA NOVÚ KAPITOLU
GEDA otvára novú kapitolu 29. februára 2024 ULOŽTE SI DÁTUM - 29.02.2024. V tento deň otvoríme novú kapitolu v spoločnosti GEDA exkluzívnym online podujatím.
23 zariadení GEDA používaných pri rozsiahlej rekonštrukcii pražskej nemocnice v Motole
Hrad Frederiksborg v Dánsku prechádza rozsiahlou rekonštrukciou s výťahmi GEDA
Prepravná plošina GEDA 1200 Z/ZP v prevádzke na írskom pobreží