Katalóg

Systea GmbH

Späť na zoznam

Profilové systémy (UBE) od Systea GmbH

Dotaz na produkt  

Profilový systém na skryté upevnenie veľkoformátových fasádnych dosiek a prírodného kameňa s konzolami na zadnej strane dosky.

Podkonštrukčný systém na báze UBE pozostáva zo zvislých hliníkových nosných profilov v tvare T, nástenných konzol, voliteľného príslušenstva a vodorovných nosných líšt, usporiadaných s rovnakou vzdialenosťou ako obkladový rošt. Podľa tepelného zaťaženia a požiadaviek - stenové konzoly sú vyrobené z hliníka, nehrdzavejúcej ocele alebo polyamidu vystuženého sklenými vláknami.

ALKAPO sa môže použiť ako základný systém pre budovy, ktorých obvodové steny nie sú vhodné na použitie ako kotviace podklady.

Nosné profily sa spájajú so stenovými konzolami pomocou nitov, skrutiek alebo skrutiek. Pritom posuvné body preberajú vodorovné zaťaženie (vietor) a pevné body preberajú vodorovné a zvislé zaťaženie (mŕtve zaťaženie). Montáž bez obmedzenia sa dosahuje v posuvných bodoch vo vertikálnych pozdĺžnych otvoroch. Pre každý nosný profil je určený jeden pevný bod.

Pre každý obkladový prvok sú potrebné minimálne dve vodorovné nosné lišty, ktoré musia byť pripevnené k nosným profilom pomocou skrutiek, skrutiek alebo nitov.

Obkladové prvky miestami zavesíme pomocou konzol, ktoré sú upevnené a zaistené na zadnej strane obkladových prvkov pomocou špeciálnych hmoždiniek alebo podrezaných nitov a kotiev. Výškové nastavenie obkladu je možné pomocou nastavovacej skrutky.

Na želanie je možné konzoly na stenu vybaviť montážnym pomocníkom, ktorý umožňuje upevnenie a pridržanie nosného profilu, čím sa zjednoduší práca s nimi.

Prvky Thermostop sú k dispozícii ako tepelné deliace prvky na minimalizáciu tepelných mostov.

Výstupky do 480 mm.
Materiál EN AW-6063 T 66

Hliníkové T-profily
T 40 / 55
T 40 / 70
T 65 / 50
T 80 / 50
T 110 / 70

Hliníkové konzoly
Typ I,II,III pre UBE DUO
Typ I,II,III pre UBE Tergo
Typ I,II,III pre UB NG
Typ I,II,III pre UBE Prírodný kameň

Hliníkové nosné profily
UBE DUO
UBE Tergo
UBE Tergo S
UBE NG
UBE Prírodný kameň

Dotaz na produkt  

Ďalšie produkty v sekcii Fasádne nosné konštrukcie

Profilový systém na viditeľné upevnenie (ALWI-S)

Profilový systém na viditeľné upevnenie veľkoformátových obkladových dosiek, napr. z vláknocementu, hliníkových kompozitných dosiek alebo HPL.

Podkladový systém na báze ALW...

Profilový systém na viditeľné upevnenie (ALKAPO)

Profilový systém s uzavretým presahom na viditeľné upevnenie veľkoformátových fasádnych dosiek, napr. z vláknocementu, hliníkových kompozitných dosiek alebo HPL.

Vďaka použitiu no...

Fasádne nosné konštrukcie (UKLA)

Profilový systém na viditeľné upevnenie veľkoformátových a maloformátových keramických fasádnych dosiek, napr. s rozmermi 40 x 40 cm alebo 60 x 60 cm, s konzolami.

Podkonšt...

Fasádne nosné konštrukcie (ALHO)

Profilový systém na viditeľné upevnenie maloformátových a veľkoformátových obkladových materiálov z dreva, ako aj fasádnych obkladových dosiek, napr. z vláknocementu, hliníkových kompozitný...

Fasádne nosné konštrukcie (Beta Universal II (visible fixing))

Podkonštrukčný systém bez tepelných mostov na viditeľné a skryté upevnenie veľkoformátových fasádnych dosiek.

Podkonštrukčný systém BETA Universal II bez tepelných mostov s...