Katalóg

Systea GmbH

Späť na zoznam

Fasádne nosné konštrukcie (UBEKA) od Systea GmbH

Dotaz na produkt  

Profilový systém na skryté upevnenie veľkoformátových fasádnych dosiek, napr. z vláknocementu, HPL, keramiky, prírodného kameňa alebo skla, pomocou nosných profilov na zadnej strane dosky.

Nosný systém na báze UBEKA sa skladá zo zvislých hliníkových T-nosných profilov, nástenných konzol, voliteľného príslušenstva, vodorovných úchytných profilov, ktoré sú usporiadané s rovnakými odstupmi ako obkladový rošt, a zvislých nosných profilov panelov. Podľa tepelného zaťaženia a požiadaviek - stenové konzoly sú vyrobené z hliníka, nehrdzavejúcej ocele alebo polyamidu vystuženého sklenými vláknami.

UBEKA umožňuje výmenu, nahradenie alebo následné vloženie jednotlivých obkladových prvkov bez toho, aby sa susedný prvok musel posunúť zo svojej predtým nainštalovanej polohy.

ALKAPO sa môže použiť ako základný systém pre budovy, ktorých obvodové steny nie sú vhodné na použitie ako kotviace podklady.

Hliníkové T-nosné profily sa spájajú so stenovými konzolami pomocou nitov, skrutiek alebo skrutiek. Pritom posuvné body preberajú vodorovné zaťaženie (vietor) a pevné body preberajú vodorovné a zvislé zaťaženie (mŕtve zaťaženie). Vo vertikálnych posuvných otvoroch sa dosiahne montáž bez obmedzenia. Každému nosnému profilu je pridelený jeden pevný bod.

Pre každý upevňovací prvok sú potrebné minimálne dva zvislé nosné profily panelu, ktoré sú spojené s profilmi s okami.

Stenové konzoly môžu byť voliteľne vybavené montážnym pomocníkom, ktorý umožňuje upevnenie a držanie nosného profilu, aby sa zjednodušila práca s ním.

Prvky Thermostop sú k dispozícii ako tepelné deliace prvky na minimalizáciu tepelných mostov.

Výstupky až do 480 mm.
Materiál EN AW-6063 T 66

Hliníkový systémový profil
Nosný profil 99,5/35,1 mm obojstranný
Nosný profil 70/35,1 mm obojstranný
Nosný profil 46/23 mm jednostranný
Základný profil 89,2/35,25 mm
Nosný profil 61/34 mm

Systémové príslušenstvo
Uchá 25/8-100 Typ 1F, 2, 2R

Hliníkové T-profily
T 40 / 55
T 65 / 50
T 80 / 50
T 110 / 45
T 110 / 70

Dotaz na produkt  

Ďalšie produkty v sekcii Fasádne nosné konštrukcie

Profilový systém na viditeľné upevnenie (ALWI-S)

Profilový systém na viditeľné upevnenie veľkoformátových obkladových dosiek, napr. z vláknocementu, hliníkových kompozitných dosiek alebo HPL.

Podkladový systém na báze ALW...

Profilový systém na viditeľné upevnenie (ALKAPO)

Profilový systém s uzavretým presahom na viditeľné upevnenie veľkoformátových fasádnych dosiek, napr. z vláknocementu, hliníkových kompozitných dosiek alebo HPL.

Vďaka použitiu no...

Fasádne nosné konštrukcie (UKLA)

Profilový systém na viditeľné upevnenie veľkoformátových a maloformátových keramických fasádnych dosiek, napr. s rozmermi 40 x 40 cm alebo 60 x 60 cm, s konzolami.

Podkonšt...

Fasádne nosné konštrukcie (ALHO)

Profilový systém na viditeľné upevnenie maloformátových a veľkoformátových obkladových materiálov z dreva, ako aj fasádnych obkladových dosiek, napr. z vláknocementu, hliníkových kompozitný...

Fasádne nosné konštrukcie (Beta Universal II (visible fixing))

Podkonštrukčný systém bez tepelných mostov na viditeľné a skryté upevnenie veľkoformátových fasádnych dosiek.

Podkonštrukčný systém BETA Universal II bez tepelných mostov s...