Katalóg

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

27.11.2021 02:11

Spoločnosť VAHLE uvádza na trh prvý inteligentný zberač prúdu na svete

- Inteligentný zberač na trvalé monitorovanie systémov vodiacich koľajníc

- Zvýšená dostupnosť systému zvyšuje produktivitu

- Prediktívna údržba znižuje prestoje a náklady na údržbu

Spoločnosť Paul Vahle GmbH & Co KG vyvinula inteligentný zberač prúdu Smart Collector. Tento inovatívny produkt zhromažďuje analytické údaje o stave vodivých koľajníc a ich komponentov počas prevádzky. V tejto podobe je na trhu jedinečný. Na základe zistených hodnôt umožňuje toto plug-and-play riešenie včas odhaliť príznaky opotrebenia alebo vznikajúce poruchy a skrátiť neplánované odstávky na minimum.

"Flexibilné systémy a vysoká dostupnosť zariadenia sú pre moderné výrobné procesy základom a cieľom. Dôležitým predpokladom je presná znalosť stavu systémov," hovorí Jessica Genz, produktová manažérka spoločnosti Paul Vahle GmbH & Co KG. Pretože poruchy a nesprávne fungovanie stoja veľa času, a teda aj peňazí. "Aby sme zabezpečili nepretržité monitorovanie a včasné odhalenie porúch, vyvinuli sme teraz prvý inteligentný systém monitorovania vodiacich koľajníc na svete," hovorí Genz.

Inteligentný zberač má špeciálny systém snímačov, ktorý zisťuje pohyby jednotlivých prúdových zberačov. V kombinácii s polohovacím systémom sa parametre pohybu a prípadné anomálie na trati priraďujú s presnosťou polohy, a tak sa môžu cielene odstraňovať. "Okrem vyrovnania s koľajnicou a prítlaku Smart Collector vypočítava prognózu opotrebenia jednotlivých zberačov na základe pohybov zdvihu a vychýlenia," vysvetľuje produktový manažér. Smart Collector možno integrovať do nových aj existujúcich zariadení a samozrejme ho možno kombinovať s existujúcou technológiou.

Údaje sa spracúvajú riadiacou jednotkou, analyzujú sa a prenášajú do dátového centra s certifikátom ISO 27001. To umožňuje aj využívanie vzdialeného asistenčného pracoviska. "To nám umožňuje včas odhaliť anomálie, určiť optimálny čas údržby a vyhnúť sa rutinným kontrolám. Tým sa nielen predlžuje životnosť systémov, ale aj dlhodobo znižujú náklady," hovorí Genz. Potrebné náhradné diely sa potom dajú objednať "just in time" prostredníctvom zákazníckeho centra VAHLE a nemusia sa už skladovať vo veľkých množstvách.

"Sme veľmi hrdí na to, že môžeme na trhu predstaviť prvý inteligentný systém pantografov na svete a tým ešte viac zefektívniť a zabezpečiť procesy našich zákazníkov," hovorí potešený Achim Dries, konateľ spoločnosti Paul Vahle GmbH & Co KG.

V súčasnosti sú inteligentným zberačom vybavené tri pilotné prevádzky v známych priemyselných podnikoch.

VAHLE predstaví inteligentný zberač na veľtrhu SPS 2021 v Norimbergu, ktorý sa bude konať od 23. do 25. novembra 2021.

Viac noviniek

Zameranie na prediktívnu údržbu v spoločnosti VAHLE

VAHLE oslavuje 111 rokov úspešnej histórie spoločnosti

Paul Vahle Gmb...

Paul Vahle GmbH & Co. KG bude na tohtoročnom SPS. Na veľtrhu, ktorý sa koná od 8. do 10. novembra v Norimbergu, bude po prvýkrát vystavený celosvetovo jedinečný inteligentný systém zberača prúdu Smart Collector. Ďalšími zaujímavosťami v stánku VAHLE v hale 4, stánok 336, budú modulárne kompaktné vedenie VCL a najnovšie generácie ovládacích prvkov. Okrem toho bude predstavený systém iTRAK spoločnosti Rockwell Automation, ktorý je vybavený indukčnými systémami VAHLE na bezkontaktný prenos energie.

Spoločnosť Paul Vahle GmbH & Co. KG cestuje na tohtoročný veľtrh InnoTrans v Berlíne s inovat...

Spoločnosť Paul Vahle GmbH & Co KG podporuje núdzovú pomoc Caritas pre obete vojny na Ukrajin...