Katalóg

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.01.2023 02:01

Po zavedení systému riadenia kvality

BLOHM získal certifikát DIN ISO 9001:2015

Spoločnosť NORMTEILWERK ROBERT BLOHM získala v decembri 2022 prvotnú certifikáciu podľa najnovších noriem pre manažérstvo kvality DIN ISO 9001:2015. Spoločnosť presvedčila nielen pragmatickým zavedením, ale aj dôslednou implementáciou systému riadenia kvality (QM). Pozitívne vynikla aj dobrá pracovná atmosféra a motivácia zamestnancov.

"Systém riadenia kvality spoločnosti BLOHM nie je len živý - žijú ním aj zamestnanci" - tento výrok odznel z úst audítora počas záverečnej diskusie. Pochvala, ktorá mimoriadne teší zástupcu pre riadenie kvality (QMB) spoločnosti BLOHM Jochena Herreho: "Ukazuje, že sme v príprave na certifikáciu urobili všetko správne. Chceme zabezpečiť kvalitu vo všetkých procesoch - to sa podarí len vtedy, ak sa na tom podieľa celý tím."

Zákazníci profitujú z opatrení na zabezpečenie kvality, napríklad vďaka rýchlej príprave cenových ponúk a spracovaniu objednávok, pretože sa výrazne zvýšila efektívnosť výroby, ako aj skladovania a expedície.

Na dosiahnutie tohto cieľa boli zavedené rôzne procesy zabezpečenia kvality - medzi nimi aj dodatočné kontroly vo výrobe. Okrem toho spoločnosť BLOHM zaviedla spracovanie reklamácií podľa logiky 8D a zlepšila označovanie a vysledovateľnosť výrobkov. Pri nákupe hodnotenie dodávateľov ukazuje merateľné kľúčové údaje dodávateľov, zatiaľ čo plány školení zabezpečujú priebežné vzdelávanie zamestnancov. "Celkovo majú teraz všetky procesy definované štruktúry, väčšiu stabilitu procesov a zvýšené opatrenia na zabezpečenie kvality - a to od zadania objednávky až po dodávku," hovorí Jochen Herre. "To nám umožňuje ďalej zvyšovať spokojnosť zákazníkov."

S cieľom ďalej optimalizovať riadenie kvality v strednodobom a dlhodobom horizonte sa v systéme riadenia kvality spoločnosti BLOHM prejavuje myšlienka CIP (proces neustáleho zlepšovania): Všetky procesy sa pravidelne testujú a v prípade potreby upravujú. Postupuje sa podľa princípu PDCA (Plan, Do, Check, Act).

Viac noviniek

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM: Najvyššia presnosť od roku 1934
Internetový obchod spoločnosti MISUMI obsahuje milióny komponentov. S cieľom ponúknuť svojim zákazníkom ešte väčší výber, výrobca a dodávateľ strojových komponentov neustále rozširuje svoje portfólio produktov. Nedávno sa medzi ne zaradili aj vysokokvalitné vŕtacie puzdrá od spoločnosti NORMTEILWERK ROBERT BLOHM.
Od štandardných dielov po špeciálne riešenia
BLOHM presviedča vŕtacími puzdrami a novým sortimentom štandardných a prevádzkových dielov