Katalóg

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

14.04.2024 01:04

BLOHM oslavuje 90 rokov vŕtacích puzdier

NORMTEILWERK ROBERT BLOHM: Najvyššia presnosť od roku 1934

Okrúhle narodeniny, okrúhla vec - vŕtací krík BLOHM má 90 rokov a je obľúbený ako nikdy predtým. Priemysel privítal tento presný výrobok s otvorenou náručou hneď od začiatku výroby v roku 1934. Odvtedy sa vŕtacie puzdro zaradilo do radu mnohých ďalších štandardných a prevádzkových dielov, ako aj nespočetných špeciálnych riešení na mieru. Od roku 2021 prispieva spoločnosť BLOHM svojimi desaťročiami skúseností v oblasti sústruženia, kalenia a presného brúsenia do skupiny KIPP ako úspešná obchodná jednotka.


V neustále sa meniacej histórii spoločnosti NORMTEILWERK ROBERT BLOHM bola vždy jedna spoľahlivá stálica - vŕtacie puzdro. súčasné portfólio, ktoré sa začalo vyrábať v roku 1934, dnes zahŕňa viac ako 3 000 typov výrobkov. Všetky majú spoločnú vysokú kvalitu a presnosť až do rozsahu µm, ktorá je výsledkom desaťročí odborných znalostí, vysokej úrovne vertikálnej integrácie a jasného záväzku k Nemecku ako miestu výroby.


"Odvetvie si spoľahlivosť výrobkov BLOHM uvedomilo už v začiatkoch," hovorí generálny riaditeľ Otto Braun, keď sa obzrie späť do začiatkov. "Vo veľmi krátkom čase sa spoločnosť rozšírila tak rýchlo, že bolo potrebné presťahovať sa z centra Hamburgu do Bergedorfu. v roku 1957 sa potom výroba vŕtacích puzdier presunula z bergedorfského závodu do Büchenu v Šlezvicku-Holštajnsku, kde sídli dodnes."


NORMTEILWERK ROBERT BLOHM dostal svoj súčasný názov v roku 1974, keď sa výroba vŕtacích puzdier nielen fyzicky, ale aj právne oddelila od strojárskej divízie spoločnosti a následne ju riadila rodina Blohmovcov. v roku 1999 prevzala podnikanie podnikateľská rodina Blessingovcov, až sa v roku 2021 spoločnosť BLOHM stala súčasťou skupiny KIPP, ďalšej rodinnej firmy s dlhoročnou tradíciou a sídlom v meste Sulz am Neckar v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.


Spoločné hodnoty, spoločné ciele

"Spojenie medzi spoločnosťami BLOHM a KIPP sa dokonale hodí nielen kvôli našim produktovým portfóliám, ale aj kvôli našej tradícii a hodnotám," vysvetľuje Otto Braun. "Obe spoločnosti sa zasadzujú za zodpovednosť, dynamiku a spravodlivosť - základom nášho úspechu je praktizovaná firemná filozofia. Kladieme dôraz na zákaznícky orientovaný prístup a dlhodobé partnerské vzťahy s našimi zákazníkmi. Stojíme si za najvyššou kvalitou a spoľahlivosťou dodávok, pre ktoré sme cenení aj za hranicami Nemecka ako dodávateľ samovýrobných systémov."


Kvalita made in Germany

Súčasný sortiment spoločnosti BLOHM zahŕňa výrobu vysoko presných vŕtacích puzdier a špeciálnych riešení na mieru, ako aj sortiment približne 35 000 vysokokvalitných štandardných a prevádzkových dielov, ktorý sa neustále rozširuje. Zákazník profituje nielen z moderných, vysoko výkonných strojov a vysokej úrovne vertikálnej integrácie, ale aj z dlhoročných skúseností takmer 50 zamestnancov. BLOHM má ideálnu pozíciu do budúcnosti. Okrem neustáleho vývoja ďalších produktových inovácií a vzdelávania nových odborníkov je na programe vzdelávacej spoločnosti aj digitalizácia predaja a výroby. "V nasledujúcich rokoch budeme ďalej optimalizovať naše procesy aj naše portfólio," zhrnul Otto Braun. "Vďaka kreativite a inováciám sa budeme rozvíjať ako úspešná jednotka v rámci skupiny KIPP."


Viac noviniek

Internetový obchod spoločnosti MISUMI obsahuje milióny komponentov. S cieľom ponúknuť svojim zákazníkom ešte väčší výber, výrobca a dodávateľ strojových komponentov neustále rozširuje svoje portfólio produktov. Nedávno sa medzi ne zaradili aj vysokokvalitné vŕtacie puzdrá od spoločnosti NORMTEILWERK ROBERT BLOHM.
Od štandardných dielov po špeciálne riešenia
BLOHM presviedča vŕtacími puzdrami a novým sortimentom štandardných a prevádzkových dielov
BLOHM získal certifikát DIN ISO 9001:2015