Katalóg

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

01.06.2023 01:06

Zmena v riadení

Björn Riechers preberá vedenie spoločnosti RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregora Langera

Gregor Langer, ktorý od roku 2021 úspešne riadil obchodnú činnosť spoločnosti RK Rose+Krieger GmbH a počas tohto obdobia sa mu podarilo ďalej rozšíriť úspešnú koncepciu spoločnosti - zavádzať inovatívne riešenia v úzkom dialógu so zákazníkmi a vytvárať pridanú hodnotu pre zákazníkov prostredníctvom poradenstva orientovaného na riešenia - opustí spoločnosť 16. júna 2023. Dňa 1. júna 2023 odovzdá vedenie spoločnosti RK a riadenie divízie automatizačných modulov skupiny Phoenix Mecano Björnovi Riechersovi.


"Je pre mňa dôležité zdôrazniť, že tento krok bol vyvolaný výlučne súkromnými dôvodmi, a preto je pre mňa veľmi ťažké opustiť RK Rose+Krieger a Phoenix Mecano," hovorí Gregor Langer, ktorý po odchode z RK prijme novú profesionálnu výzvu v blízkosti svojho rodného mesta.

Vo funkcii výkonného riaditeľa spoločnosti RK Rose+Krieger pôsobil od júla 2021 a v krátkom čase inicioval mnohé dôležité zmeny pre ďalší strategický rozvoj obchodnej jednotky Automation Modules. Spolu s tímom napríklad vypracoval strategický cieľový obraz s výraznejším odlíšením obchodných modelov pre obchod s komponentmi a systémami. V budúcnosti má obchod s komponentmi výraznejšie rásť prostredníctvom obchodu so systémami RK. Na realizáciu výraznejšie zosúladil spoločnosť so zameraním na sektory intralogistiky a obalovej techniky v rámci prístupu "zjednodušiť a zamerať sa na silnejší rast" a zaviedol riadenie rozvoja podnikania v oblasti predaja.


"Stratégia, ako aj cesta nastúpená na jej realizáciu zostávajú v platnosti a budú sa naďalej realizovať pod vedením nového konateľa, pána Björna Riechersa," zdôrazňuje Gregor Langer. V súčasnosti prebieha proces odovzdávania funkcie nástupcovi. Björn Riechers vyštudoval priemyselné inžinierstvo (strojárstvo) na Technickej univerzite v Berlíne a prináša so sebou bohaté skúsenosti ako manažér a konzultant v oblasti predaja, marketingu a riadenia v priemysle. V rokoch 2014 až 2022 bol generálnym riaditeľom skupiny LKE, výrobcu riešení pre manipuláciu s materiálom. Predtým bol členom výkonnej rady skupiny Hoppecke Group a členom medzinárodného manažmentu spoločnosti Linde Material Handling, popredného výrobcu vysokozdvižných vozíkov a skladových zariadení. V spoločnosti RK Rose+Krieger môže Björn Riechers prispieť predovšetkým svojimi skúsenosťami v oblasti medzinárodnej spolupráce a vývoja systémov a tiež presadzovať témy, ako sú digitalizácia, udržateľnosť a ergonómia pracoviska:

"Definícia cieľa ďalej rozvíjať úspešný obchod s komponentmi spoločnosti RK Rose+Krieger pomocou ponúk riešení a systémov veľmi dobre rezonuje s mojimi bohatými skúsenosťami a teším sa, že budem dôsledne pokračovať na zvolenej ceste s vynikajúcim globálnym tímom spoločnosti RK Rose+Krieger. Komponent ako naša DNA zostáva dôležitým garantom nášho úspechu. S rozvinutou obchodnou činnosťou v oblasti riešení a systémov, ktorá sa bude ďalej rozširovať, budeme úspešne pokračovať v našej stratégii rastu s globálnymi dcérskymi spoločnosťami skupiny Phoenix Mecano."

Viac noviniek

Odolnosť voči teplote a korózii
Komplexné portfólio produktov pre vnútorný tok tovaru
Nové posuvné vodidlá s prispôsobeným polohovaním
SensorBoard - alternatíva k optickým metódam polohovania

19.10.2022 01:00

Spoločnosť RK Rose+Krieger rozšírila svoje príslušenstvo pre jednodielne plastové rúrkové spojky RK Light Clamps s veľkosťou 30 mm. Pri použití so systémovými zostavami zaručuje nový zámok proti skrúteniu Anti-Twist časovo úspornú montáž a jednoduché nastavenie konštrukcie. Systém z eloxovanej hliníkovej rúrky (priemer 30 mm) so štyrmi profilovými drážkami v uhlovej vzdialenosti 90° a čiernymi plastovými sponami zo zosilneného polyamidu možno voľne kombinovať so všetkými jednodielnymi svorkami RK Light Clamps veľkosti 30 mm v uzavretom vyhotovení. Ďalšia výhoda: V porovnaní s bežnými plechovými svorkami sa výrazne ľahšie vyrovnáva a montuje.