Katalóg

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Ticho potichu, kompresor: tlmiče vibrácií ACE robia z luxusného obytného automobilu tichý výkon

Modernizácia veľkého luxusného obytného vozidla pomocou lacných malých komponentov: To, čo znie ako paradox, sa holandskému dizajnérovi podarilo zrealizovať tak, že vzduchové kompresory svojho obytného vozidla vybavil tlmičmi vibrácií od spoločnosti ACE Stoßdämpfer GmbH ako doplnkom a zabezpečil tak ticho vo vnútri

Obytné automobily sú v móde a existuje mnoho rôznych mobilných možností na individuálne cestovanie. Jedným z najluxusnejších sú takzvané rekreačné vozidlá (RV) od rôznych poskytovateľov v USA. Vďaka elegantnému interiéru, exkluzívnemu exteriéru a výkonným motorom sa obytné vozidlá v tomto segmente vyvinuli na päťhviezdičkové hotely. Nepatria sem ani hlasno hučiace klimatizačné systémy, ani iné technické systémy ovládané silou kompresorov, ako napríklad vzduchové odpruženie, otváranie a zatváranie dverí alebo sanitárne systémy. Počas cesty dodatočný hluk spôsobený týmito spotrebičmi ešte nie je rušivý, pretože kompresor napojený na motor potom zabezpečuje stlačený vzduch. Po zastavení však cestujúci chcú mať svoj pokoj v pravom slova zmysle. V tomto prípade prevezmú úlohu zabezpečiť príjemné životné prostredie pri odstavenom vozidle dva ďalšie kompresory. Podrobnejšie povedané, problémom systému prívodu vzduchu pre podvozok, dvere a toalety bolo upevnenie príslušných kompresorov. Namontované v jednom z technických a zásobovacích priestorov pod obytným vozidlom prenášali vibrácie do karosérie. To viedlo k jasne citeľným a počuteľným vibráciám, ktoré majiteľ nechcel tolerovať, najmä preto, že dva menšie kompresory sa spúšťali striedavo v intervaloch 15 až 30 minút v závislosti od spotreby vzduchu, čo sa ukázalo ako neznesiteľné najmä v noci.

Profesionálne skúsenosti výhodou
Peter van Dijk, nástupca zakladateľskej generácie a vrcholový manažér holandskej spoločnosti Dijko Ovens B.V. z Tilburgu, sa cítil nútený konať. Ako strojný inžinier a odborník na automatizáciu a elektronické riadenie systémov pecí s integrovaným vákuom a hlbokým mrazením pre veľké pekárne nie sú pre neho klimatizačná technika ani pneumatické systémy a kompresory knihami so siedmimi plombami. Preto sa pustil do hľadania priemyselne overených komponentov na izoláciu vibrácií na internete. Po niekoľkých kliknutiach narazil na stránky spoločnosti ACE Stoßdämpfer GmbH, www.ace-ace.de, ktorá patrí do skupiny Stabilus. Všimol si, že spoločnosť z Porýnia má okrem produktov z oblasti tlmiacej techniky, regulácie otáčok a bezpečnostných produktov aj veľké množstvo riešení pre vibračnú techniku.

Tento trhový segment má pre spoločnosť ACE čoraz väčší význam, pretože vibroizolačné panely, tlmiče vibrácií a vzduchové pružiny možno použiť aj na splnenie prísnych požiadaviek na ochranu pracovníkov vrátane emisií hluku. Len v spoločnosti ACE pozostáva sektor tlmičov vibrácií z jedenástich rôznych skupín výrobkov. Tieto komponenty, ktoré sa súhrnne označujú ako gumokovové izolátory, možno použiť v širokom spektre aplikácií. Izolujú rušivé nárazy a vibrácie zo strojov a motorov do takej miery, že sa výrazne zlepšujú pracovné podmienky pre ľudí a životné prostredie. Napríklad v oblasti meracej techniky sa často len vďaka ich použitiu dosahujú použiteľné výsledky. Či už ide o vyrovnávacie alebo robustné pätky strojov, pohárikové prvky, spojovacie prvky izolujúce vibrácie alebo rýchloupínacie prvky, všetky tlmiče vibrácií ACE sa dajú použiť univerzálne a predstavujú ideálne riešenia pre väčšinu problémov s vibráciami, ktoré sú známe v priemyselných aplikáciách. O tom, že medzinárodne uznávaný servis ACE pomáha aj pri individuálnych projektoch, ako je projekt Petra van Dijka, svedčí návrh na upokojenie kompresorov motorového vozidla pomocou bezplatného výpočtového nástroja, ktorý nájdete na tejto internetovej adrese:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html




Viac noviniek

Vo švajčiarskom vedeckom centre Technorama ponúka 500 experimentálnych stan&...

Športoví vedci pri svojich návrhoch používajú aj hydraulick&ea...

Preprava mRNA vakcíny proti COVID-19 od spoločnosti Biontech/Pfizer predstavuje skutočn&ua...

Spoločnosť ACE Stoßdämpfer GmbH teraz ponúka inžinierom okrem softvéru n...

Spoločnosť ACE Stoßdämpfer GmbH teraz ponúka konštruktérom nielen...

To, čím sú kaskadéri pre filmové hviezdy, sú štrukturálne tlmiče TUBUS pre drahé filmové kamerové...