Katalóg

igus® GmbH

  • DIN EN ISO 9001

O igus® GmbH

Historie firmy igus začala 15.10.1964 ve dvojgaráži Güntera Blase v Kolíně nad Rýnem - Mülheimu. V prvních dvaceti letech jsme pracovali jako dodavatel složitých technických plastových součástí. V roce 1983 začíná s Frankem Blase soustředění na vlastní produkty - energetické řetězy a kluzná pouzdra - a také vybudování vlastního prodeje. V letech 1985 až 2014 se zvýšil počet našich zaměstnanců igus® ze 40 na více než 2150, a to po celém světě. I v dalších letech budeme investovat do svého růstu. Další příležitosti - díky moderním materiálům!

Káble a vedenia

Káble chainflex® predstavujú káble špecificky testované pre energetické káble. Káble chainflex® sú dostupné s najmenšími polomermi ohybu a s rôznymi materiálmi plášťa.

Plastové polotovary

Materiály iglidur® pre technické tyče sú dostupné ako okrúhle materiály zo skladu alebo ako plne opracované bežné tvary. Sú cenovo efektívne, odolné voči opotrebovaniu a majú dobré vlastnosti absorpci...

Lineárne ložisko

Medzi výhody lineárnych ložísk drylin® patria: samomazanie, bezúdržbovosť, používanie v extrémne špinavom prostredí a kompenzácia chýb nastavenia.

Káblové reťazce

igus® e-chainsystems® sú určené na vedenie a ochranu. Energetické reťaze alebo káblové reťaze sú stredové šnúry moderných strojov. Znižujú časové prestoje a predlžujú životnosť.

Káble zo sklených vlákien

Káble chainflex® z optických vláken majú prevod do 500 m a môžu byť spojené popruhmi s bežnou dĺžkou. Okrem toho sú vysoko pružné káble vysoko odolné voči opotrebovaniu, vhodné na priemyselné použitie...

Riadiace vedenia

Ovládacie káble chainflex® sú káble s najmenšími polomermi ohybu. Kombinácia týchto vlastností je možná pri tienených aj netienených ovládacích kábloch.

Koľajnicové vedenie

drylin® predstavuje škálu bezúdržbových a bezmazivových lineárnych klzných ložísk v štyroch rôznych hlavných kategóriách. Okrem nulovej údržby obsahujú hlavné funkcie pevnosť a odolnosť voči externým...

Ložiská z umelej hmoty (xiros®)

Polymérové guľové ložiská xiros® sú jednoradové drážkované guľové ložiská založené na DIN 625. Na rozdiel od kovových guľových ložísk, plastové guľové ložiská fungujú celkom bez mazania.

Bezúdržbové klzné ložiská

Na základe výsledkov niekoľkých tisícok empirických testov môžeme teraz poskytnúť spoľahlivé informácie týkajúce sa životnosti jednoduchých ložísk iglidur® takmer vo všetkých prípadoch.

Klzné fólie

Lineárne klzné ložiská drylin® R s vodiacimi lištami sú založené na polyméroch extrémne odolných voči opotrebovaniu špecificky vyvinutých pre lineárnu technológiu. Rozmery sú kompatibilné so štandardn...