Katalóg

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

18.08.2022 02:08

Nové: Systém proti krúteniu na rýchlu, presnú a proti krúteniu odolnú montáž systémových nadstavieb

Spoločnosť RK Rose+Krieger rozšírila svoje príslušenstvo pre jednodielne plastové rúrkové spojky RK Light Clamps s veľkosťou 30 mm. Pri použití so systémovými zostavami zaručuje nový zámok proti skrúteniu Anti-Twist časovo úspornú montáž a jednoduché nastavenie konštrukcie. Systém z eloxovanej hliníkovej rúrky (priemer 30 mm) so štyrmi profilovými drážkami v uhlovej vzdialenosti 90° a čiernymi plastovými sponami zo zosilneného polyamidu možno voľne kombinovať so všetkými jednodielnymi svorkami RK Light Clamps veľkosti 30 mm v uzavretom vyhotovení. Ďalšia výhoda: V porovnaní s bežnými plechovými svorkami sa výrazne ľahšie vyrovnáva a montuje.

Pri montáži sa drážkovaný profil pretlačí cez plastové konektory, ručne sa vopred umiestni pomocou dvoch svoriek - jednej pred a jednej za rúrkovým konektorom - aby sa zabránilo jeho skrúteniu, a jednoduchým utiahnutím skrutky sa upevní v upínacom prvku. Usporiadanie štyroch drážok profilu pod uhlom 90° zaručuje vždy presné, pravouhlé vzájomné umiestnenie rúrok. Takto môže pomocou nového systému postaviť aj zložité konštrukcie len jedna osoba.

Systém proti pretáčaniu je obzvlášť vhodný na realizáciu konzolových konštrukcií. Tu sú plastové spojky rúr výhodné vďaka svojej nízkej hmotnosti, ale používali sa len zriedkavo, pretože nad určitým krútiacim momentom sa na hliníkovej rúre prešmykujú. Nový systém proti skrúteniu zabraňuje takémuto skĺznutiu, a tým aj skrúteniu konštrukcie, pretože dokáže absorbovať mnohonásobne vyššie krútiace momenty ako jednoduché plastové spojky. Používatelia tak môžu v ešte väčšej miere využívať výhody ľahkých jednodielnych objímok RK Light. Systém je možné ľubovoľne kombinovať vo veľkosti 30. To znamená, že ho možno použiť špeciálne tam, kde je potrebné spoľahlivo zabrániť skrúteniu konštrukcie.

"Prví zákazníci, ktorí už úspešne používajú náš systém Anti-Twist, zistili, že obrovská úspora času pri montáži a optimalizácia hmotnosti v porovnaní s plechovými svorkami, ako aj atraktívny vzhľad predstavujú jasnú pridanú hodnotu," vysvetľuje Michael Neubaur, produktový manažér pre spojovaciu techniku v spoločnosti RK Rose+Krieger.

Rúrky systému proti skrúteniu sú k dispozícii buď ako šesťmetrové tyče, alebo narezané na mieru. Spony sú k dispozícii vo vreciach po desiatich kusoch.

Viac noviniek

Odolnosť voči teplote a korózii
Komplexné portfólio produktov pre vnútorný tok tovaru
Nové posuvné vodidlá s prispôsobeným polohovaním

01.06.2023 01:05

Zmena v riadení
Björn Riechers preberá vedenie spoločnosti RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregora Langera
SensorBoard - alternatíva k optickým metódam polohovania

19.10.2022 01:00