Katalóg

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

23.04.2023 01:04

Riešenia pre pracoviská a intralogistické systémy

SensorBoard - alternatíva k optickým metódam polohovania

S technológiou SensorBoard na detekciu polohy a orientácie komponentov integruje spoločnosť RK Rose+Krieger technológiu, ktorá sa bežne používa v televíznych štúdiách, do svojho modulárneho systému na prispôsobené systémové riešenia. Doska SensorBoard je flexibilne škálovateľná a v mnohých prípadoch nahrádza nákladnú technológiu kamier a senzorov. Systém ukazuje svoje výhody najmä v kombinácii so (spolupracujúcimi) robotmi, osovými systémami a ďalším automatickým spracovaním produktov.


Technológia SensorBoard, pôvodne vyvinutá na umožnenie bezobslužného presunu televíznych kamier z riadiaceho pultu v štúdiu, má široké uplatnenie aj v priemysle. Či už ide o automatizačné systémy, prenosovú techniku, spracovateľské stroje alebo pracovné stanice a automaticky riadené vozidlá (AGV) - všade tam, kde sa vyžaduje presné polohovanie alebo manipulácia s voľne umiestnenými komponentmi, ukazuje SensorBoard svoje výhody. Na rozdiel od bežnej technológie snímačov a kamier totiž na výkon SensorBoard nemajú negatívny vplyv nedostatočné alebo extrémne či meniace sa svetelné podmienky, ani nečistoty, prach či olej.


SensorBoard sa skladá minimálne z dvoch senzorových plôch a je flexibilne škálovateľný od 100 štvorcových milimetrov. Ak sa skombinuje s cobotom, ten polohuje alebo detekuje komponenty ležiace na senzorovej ploche alebo v miestnosti s presnosťou 0,01 milimetra a uchopí ich rovnako presne, ako keby bol systém mechanicky spojený. Technológia SensorBoard, používaná v ručných vozíkoch cobot (alebo aj v plne automatizovaných systémoch AGV), ktoré sa pohybujú medzi viacerými pracoviskami alebo montážnymi linkami, umožňuje veľmi presné umiestnenie príslušného vozidla na mieste určenia a pripravuje ho tak na ďalšiu plne automatizovanú manipuláciu s výrobkami zo širokého spektra priemyselných odvetví.


Dcérska spoločnosť RK Rose+Krieger RK-AHT integruje technológiu SensorBoard do riešení podľa požiadaviek zákazníka. Spoločnosť ponúka riešenia pre manuálne, poloautomatické alebo plne automatické úlohy v širokom spektre priemyselných prostredí.


Záujemcovia si teraz môžu vyskúšať nové riešenia SensorBoard v praxi v showroome RK-AHT v Bienenbütteli.

Viac noviniek

Odolnosť voči teplote a korózii
Komplexné portfólio produktov pre vnútorný tok tovaru
Nové posuvné vodidlá s prispôsobeným polohovaním

01.06.2023 01:05

Zmena v riadení
Björn Riechers preberá vedenie spoločnosti RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregora Langera

19.10.2022 01:00

Spoločnosť RK Rose+Krieger rozšírila svoje príslušenstvo pre jednodielne plastové rúrkové spojky RK Light Clamps s veľkosťou 30 mm. Pri použití so systémovými zostavami zaručuje nový zámok proti skrúteniu Anti-Twist časovo úspornú montáž a jednoduché nastavenie konštrukcie. Systém z eloxovanej hliníkovej rúrky (priemer 30 mm) so štyrmi profilovými drážkami v uhlovej vzdialenosti 90° a čiernymi plastovými sponami zo zosilneného polyamidu možno voľne kombinovať so všetkými jednodielnymi svorkami RK Light Clamps veľkosti 30 mm v uzavretom vyhotovení. Ďalšia výhoda: V porovnaní s bežnými plechovými svorkami sa výrazne ľahšie vyrovnáva a montuje.