Katalóg

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

31.01.2023 02:01

Môže byť strojárstvo udržateľné?

Áno, a to hneď niekoľkokrát!

Už pri výrobe našich strojov šetríme energiu a likvidujeme odpad. Perspektívne riadenie budov tiež znižuje spotrebu energie na vykurovanie, osvetlenie a elektrickú energiu. Zároveň však prispievame k znižovaniu zdrojov, ktoré využívajú naši zákazníci, a to vďaka nízkej spotrebe a dlhým prevádzkovým časom.

Sme obzvlášť hrdí na naše systémy povrchovej úpravy, ktoré v prvom rade umožňujú používať dnešné technológie šetrné k životnému prostrediu.

Nielen veľké veci, ale aj mnohé malé veci prispievajú k udržateľnosti a zabezpečujú lepší zajtrajšok.

Šetrenie zdrojov
Už v 30. rokoch 20. storočia sa zistilo, že ložisko spracované pomocou povrchovej úpravy Superfinish je nielen tichšie a má dlhšiu životnosť, ale vyžaduje aj menej energie. Spoločnosť Supfina pokračovala vo vývoji tohto procesu Superfinish a dnes je nepostrádateľný všade tam, kde sa veci pohybujú.

Udržateľnosť je teda neoddeliteľnou súčasťou spoločnosti Supfina od samého začiatku.

Elektromobilita bez superfinišu?
Ťažko predstaviteľné.
V elektromobiloch je veľa vecí v pohybe a povrch komponentov s nízkym trením je predpokladom hospodárneho využívania energie, a teda aj predpokladom dlhšieho dojazdu.

V každom ložiskovom bode, či už v motore, na nápravách alebo v ložiskách kolies, sa preto vyžaduje nielen dosiahnutie maximálneho kilometrového výkonu, ale najmä minimálneho trenia.

Základom pre splnenie týchto požiadaviek sú dnes desaťročia výskumu a vývoja s modernou technológiou superfinišovania.

Pretože kvalita ložísk má priamy vplyv na kilometrový výkon vozidla.

Menšie trenie = vyššia účinnosť.
Spoločnosť Supfina má riešenie.

Veterná turbína sa skladá z mnohých rôznych ložísk, od malých v generátoroch až po obrovské ložiská na otáčanie kazateľnice a hriadeľa rotora. Každé z týchto ložísk musí mať čo najnižšie trenie, vysokú únosnosť a extrémne dlhú životnosť.

Všetky tri požiadavky sú neriešiteľné bez dokonalého povrchu. Superfinish od spoločnosti Supfina zabezpečuje tieto optimálne povrchy na všetkých ložiskových komponentoch a prispieva tak k ekologickej výrobe energie prostredníctvom veternej energie na celom svete.

Brzdy pre životné prostredie.
Spoločnosť Supfina disponuje technológiou.

Na zníženie enormného znečistenia jemným prachom a jeho vplyvu na životné prostredie je potrebné vyvinúť a používať nielen nové pohonné systémy, ale aj nové brzdy.

Oter brzdových doštičiek na liatych kotúčoch uvoľňuje vysoké množstvo emisií jemného prachu. Práve tu prišla spoločnosť Supfina a jej partneri a vyvinuli nový systém:

Na brzdové kotúče sa nanesie vrstva chrániaca pred opotrebovaním pomocou lasera alebo studeného plynového nástreku a potom sa pomocou obojstrannej brúsky Supfina špeciálne navrhnutej na túto aplikáciu presne upraví na optimálny povrch. Minimalizuje sa tak vzniknuté opotrebenie a predlžuje sa životnosť - to je pre naše životné prostredie dvojnásobná výhoda!

fotovoltaický systém s rozlohou 1250 m2.
Náš príspevok.

685 Solárne moduly, plocha 1250 m2, výkon 250 kWp a úspora 100 ton CO2 ročne: to sú pôsobivé údaje o fotovoltaickom systéme na streche výrobnej budovy spoločnosti Supfina.

S očakávaným ročným výnosom 260 000 kWh vyrobí toľko elektriny, koľko spotrebuje 65 domácností za rok.

Táto investícia je ďalším krokom pre budúcnosť planéty a pre budúcnosť spoločnosti.

Inteligentná správa budov
pre naše životné prostredie
Spoločnosť Supfina sa rozhodla pre vykurovací systém s neutrálnym vplyvom na CO2 už v počiatočnej fáze. Medzi ďalšie environmentálne projekty patrí energeticky úsporné LED osvetlenie haly s automatickým riadením svetla a fotovoltaický systém. Každý z nich je krokom k väčšej klimatickej neutralite spoločnosti Supfina.

A ďalší je už na dohľad: kapacita fotovoltaického systému sa čoskoro zdvojnásobí.

Viac noviniek

Priemysel valivých ložísk zaostáva, pokiaľ ide o autonómnu výrobu

Spoločnosť Supfina je zákazníkom Hero 2024 v rámci CAD systému Solid Edge spoločnosti Siemens.

"Ako jeden z popredných poskytovateľov riešení pre povrchovú úpravu bude tím spoločnosti Supfina na tohtoročnom veľtrhu Global Industrie v Lyone v hale 4, stánok C156, záujemcom prezentovať novinku - superfinišovací stroj Supfina Fact."
"Ako jeden z popredných poskytovateľov riešení pre povrchovú úpravu bude tím spoločnosti Supfina na tohtoročnom veľtrhu Grindtec v Lipsku v hale 5 v stánku E04 individuálne radiť záujemcom vo všetkých otázkach týkajúcich sa brúsenia dvojitých povrchov."
"Riešenia pre vysoko presnú povrchovú úpravu" - to je motto stánku C10 s rozlohou 132 m2 spoločnosti Supfina v hale 10 na veľtrhu GrindingHub od 17. do 20. mája v Stuttgarte.

06.12.2021 02:00

Supfina je vynikajúca ...
Spoločnosť Supfina získala 3. miesto v tohtoročnej súťaži ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+".