Katalóg

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

01.08.2023 01:08

Spoločnosť PFISTERER mení svoju pozíciu a posilňuje svoju pozíciu medzinárodnej technologickej spoločnosti.

Karl-Heinz Pfisterer sa stáva čestným predsedom dozornej rady SE.

Winterbach, Nemecko - 28. júla 2023 - Zápisom do obchodného registra (HRB 790497), ktorý sa uskutočnil 28. júla 2023, bola ukončená premena spoločnosti PFISTERER Holding AG na európsku spoločnosť (Societas Europaea, SE). Nová právna forma zdôrazňuje postavenie spoločnosti PFISTERER ako medzinárodnej technologickej spoločnosti orientovanej na budúcnosť v oblasti technológií pripojenia v elektrických sieťach. Zároveň predstavuje dôležitý krok pre ďalší úspešný rozvoj spoločnosti nezávisle od rodiny zakladateľov.

Ako celosvetovo aktívna spoločnosť sa PFISTERER podieľa na mnohých projektoch v oblasti obnoviteľných zdrojov energie, prenosu a distribúcie energie. Premena umožní spoločnosti s pobočkami v Európe, USA na Blízkom a Ďalekom východe, ako aj v Ázii a Argentíne ešte lepšie zodpovedať jej medzinárodnej orientácii a štruktúre zamestnancov.

Osvedčený dvojstupňový model riadenia s predstavenstvom ako riadiacim orgánom a dozornou radou ako kontrolným orgánom sa zachová aj v rámci novej štruktúry SE. Karl-Heinz Pfisterer, podpredseda dozornej rady a vnuk zakladateľa spoločnosti, bol vymenovaný za čestného predsedu dozornej rady. viac ako 50 rokov niesol zodpovednosť za spoločnosť ako akcionár, najprv v operatívnom riadení a potom v dozornej rade. Funkciu podpredsedu dozornej rady prevezme pán Erich Schefold, doterajší predseda výboru pre audit.
Už od transformácie na akciovú spoločnosť v roku 1999 boli položené základy pre rozvoj spoločnosti nezávisle od rodiny. Z dlhodobého hľadiska má nezisková Nadácia KAP prevziať aj pozíciu akcionára spoločnosti po pánovi Karlovi-Heinzovi Pfistererovi. Nová právna forma a zloženie výkonných orgánov vytvorili základ pre dlhodobú, nezávislú a úspešnú budúcnosť skupiny PFISTERER. Oddelenie rodinného a podnikového manažmentu sa tak zavŕšilo.

Nová právna forma nemá v podstate žiadny vplyv na zmluvných partnerov a zákazníkov spoločnosti. Sídlo spoločnosti PFISTERER Holding SE zostane nezmenené vo Winterbachu.

"Cieľom spoločnosti PFISTERER je sprevádzať globálnu energetickú revolúciu a zlepšiť prenos a distribúciu elektrickej energie," hovorí Prof. Dr. Wolfgang Blättchen, predseda dozornej rady. "V priebehu rokov sme sa vypracovali na jedného z popredných svetových dodávateľov technológií na kontaktovanie, izolovanie a spájanie elektrických vodičov."

V rámci transformácie SE chce PFISTERER Holding SE aj naďalej podporovať lojalitu zamestnancov. Založením zamestnaneckej rady SE vznikne nadnárodný orgán zástupcov zamestnancov. "V takomto orgáne vidíme príležitosť, aby naši zamestnanci ďalej spoločne rástli naprieč národnými hranicami," vysvetľuje Johannes Linden, hovorca predstavenstva. "Tešíme sa na ďalší rozvoj našej rastúcej a rozmanitej organizácie a firemnej kultúry v medzinárodnom prostredí."

Predstavenstvo očakáva v nasledujúcich rokoch silný rast. "Budúci potenciál našej práce je obrovský," vysvetľuje člen predstavenstva Dr. Konstantin Kurfiss. "Nachádzame sa uprostred dynamického rastu, ktorý je spôsobený celosvetovým prechodom na obnoviteľné zdroje energie, rozširovaním sietí a zvyšujúcim sa dopytom po energii. Ako priekopník a hnacia sila inovácií sme hrdí na to, že môžeme aktívne formovať energetickú transformáciu."

Viac noviniek


Winterbach, Nemecko - 06. februára 2024 - Systém zásuvných spojení CONNEX od spoločnosti PF...

Winterbach, Nemecko - 7. novembra 2023

Pri pobreží Dolného Saska bo...


Winterbach, Nemecko - 26.09.2023 -

Prevádzkovateľ prenosovej siete TenneT po...

Winterbach, Nemecko - 15. júna 2023 -

Spoločnosť Pfisterer, popredný poskytovateľ riešení...

Distribúcia a prenos energie sú hlavnými kompetenciami spoločnosti PFISTERER už takmer 100 rokov....

Od začiatku roka je Küssnacht am Rigi novým centrálnym miestom pre našich približne 160 zamestnancov vo Švajčiarsku. Pre skupinu PFISTERER, ktorá má vo Švajčiarsku korene už desaťročia, to znamená začiatok novej éry: v Küssnachte zjednocujeme naše divízie, ktoré predtým sídlili v Malters a Altdorfe, do nového centrálneho technologického a obchodného centra.