Katalóg

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.08.2023 01:08

Bezpečnosť a produktivita v kroku: univerzálne maticové podvozky s malými tlmičmi nárazov od spoločnosti ACE

Dopyt po dezinfekčných prostriedkoch bol počas pandémie Corona vysoký. Spoločnosť Metallatelier GmbH rýchlo vyrobila malú sériu univerzálneho skrutkovača pre výrobcu chemikálií na skrutkovanie uzáverov rôznych typov nádob. Prvá časť tejto užívateľskej správy odhaľuje, ako súhra inteligentných komponentov od pohonu cez obmedzovače krútiaceho momentu a snímače až po malé tlmiče nárazov vo výrobe vedie k vyššej rýchlosti skrutkovania, väčšej flexibilite pri veľkosti fliaš a väčšej bezpečnosti.

Metallatelier GmbH zohráva osobitnú úlohu v oblasti špeciálnej strojárskej výroby. Je to vďaka všestrannosti, ktorú ateliér z Deggenhausenu v okrese Bodamské jazero, jeho zakladateľ a majiteľ David Fuchs a zamestnanci preukazujú pri rôznych projektoch. spoločnosť bola založená v roku 1985 s cieľom poskytovať technickú podporu priateľom umelcom, ktorých tvorivé a architektonické nápady pomáhal David Fuchs realizovať v oblasti kovu, a naďalej realizuje vízie z oblasti umenia, architektúry a dizajnu na osvedčenej vysokej technickej úrovni. Okrem toho sa Davidovi Fuchsovi a jeho tímu podarilo v roku 2006 poskytnúť výrobcovi čistiacich prostriedkov špeciálny stroj chránený úžitkovým vzorom pre dovtedy nepoznanú flexibilitu a spoľahlivosť pri automatickom skrutkovaní fliaš. Tak vznikol prvý univerzálny skrutkovač od spoločnosti Metallatelier GmbH.


Unikátne zariadenie na skrutkovanie uzáverov

Táto prvá generácia špeciálneho stroja je základom úspešného príspevku v boji proti SARS-CoV-2. Hlavným protagonistom je spoločnosť Bilgram Chemie GmbH, ktorá okrem iného obchoduje s chemikáliami, ale vyrába aj pracie a čistiace suroviny, ako aj čistiace prostriedky. Zodpovední v spoločnosti z Ostrachu v Oberschwabene sa oboznámili s univerzálnym skrutkovačom 1.0, najmä s jeho jediným zariadením na montáž uzáverov, ktoré automatizuje bezpečné uzatváranie najrôznejších fliaš s čistiacimi prostriedkami vrátane fliaš s rozprašovacími hlavicami s čerpadlom. Preto požiadali spoločnosť Metallatelier o výrobu ďalšej série. Zatiaľ čo v prvej generácii išlo o urýchlenie manipulácie, teraz sa zamerali na zvýšenie rýchlosti výroby, aby uspokojili dopyt po dezinfekčných prostriedkoch. "Na druhej strane bolo potrebné našu konštrukciu ešte variabilnejšie a rýchlejšie prispôsobiť novým uzáverom a výškam pásu, pretože náš zákazník chcel plniť predovšetkým malé fľaštičky s ručnou dezinfekciou na troch špeciálnych strojoch," opisuje časť nových požiadaviek David Fuchs.

Na dosiahnutie týchto cieľov zostal základný princíp práce rovnaký ako pri predchádzajúcej konštrukcii: Fľaštičky sú upevnené centrálne pod skrutkovacím mechanizmom pomocou dvoch upínacích čeľustí pokrytých etylén-propylén-diénovou (monomérovou) gumou (EPDM). Štyri uchopovacie valčeky potom uchopia uzáver a pevne ho zaskrutkujú, kým sa nedosiahne nastavený krútiaci moment. Pomocou spodných malých tlmičov nárazov sa nielen brzdí pneumatický posun, ale koncová poloha uchopovacieho mechanizmu sa určuje aj polohou tlmičov, a tak sa stroj prispôsobuje rôznym veľkostiam skrutkového uzáveru. Pred dosiahnutím koncovej polohy je posúvač zvyčajne zastavený aj malým tlmičom nárazov. Horný slúži aj na to, aby sa vozík nemusel zakaždým pohybovať do svojej koncovej polohy, ale aby sa zastavil už vtedy, keď sú valčeky uchopovača otvorené dostatočne ďaleko na to, aby sa skrutkovacia jednotka mohla ďalej dopravovať. Ďalší účel systému, ktorý šetrí čas: fľaše s držadlami alebo rozprašovacie hlavice čerpadiel sa môžu otáčať aj na účely lepšej ďalšej prepravy alebo na účely balenia do kontajnerov či nakladania v už uzavretom stave, a tak sa dostanú do jednotnej polohy.






Viac noviniek

Vo švajčiarskom vedeckom centre Technorama ponúka 500 experimentálnych stan&...

Športoví vedci pri svojich návrhoch používajú aj hydraulick&ea...

Preprava mRNA vakcíny proti COVID-19 od spoločnosti Biontech/Pfizer predstavuje skutočn&ua...

Spoločnosť ACE Stoßdämpfer GmbH teraz ponúka inžinierom okrem softvéru n...

Spoločnosť ACE Stoßdämpfer GmbH teraz ponúka konštruktérom nielen...

To, čím sú kaskadéri pre filmové hviezdy, sú štrukturálne tlmiče TUBUS pre drahé filmové kamerové...