Katalóg

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

30.10.2023 01:10

Inžiniersky nováčik 2023

Traja kandidáti v napínavom finále na Motek, víťazné tímy - powered by norelem

Na tohtoročnom veľtrhu Motek sa okrem množstva nových produktov spoločnosť norelem opäť prezentovala aj špeciálnou udalosťou: udelením ocenenia "Strojársky nováčik". Počas slávnostného ceremoniálu boli vyhlásení víťazi tohtoročnej súťaže.



V stredu 11. októbra o 14.00 hod. konečne nastal čas: po tom, čo sa do odpočítavania zapojilo množstvo divákov, vyhlásila akadémia norelem víťazov súťaže Strojársky nováčik 2023. Vybrané tímy predstavili seba a svoj projekt a prevzali si ceny. Potom sa v stánku zdržalo množstvo návštevníkov - od skúsených nákupcov až po mladých projektantov. Slávnostné odovzdávanie cien aj výrobky norelem sa stretli so živým záujmom, a to aj medzi zahraničnými hosťami.



Engineering Newcomer - súťaž

Súťaž dizajnérov sa tento rok konala už po desiaty raz. Ponúka žiakom a študentom vysokých škôl, technických škôl alebo univerzít možnosť nechať si svoj vlastný projekt alebo záverečnú prácu z oblasti strojárstva a vývoja posúdiť špičkovou odbornou porotou a prezentovať ju širokej verejnosti. Tento rok sa opäť prihlásilo množstvo projektov z oblastí, ako sú automatizácia, potravinárska a zdravotnícka technika, termoelektronika, doprava a preprava. Všetky nápady odborníci skúmali z hľadiska ich inovačnej a praktickej hodnoty, ich možností na trhu, šikovného a hospodárneho využitia štandardných a nakupovaných dielov, ako aj ich veľmi praktického spracovania a funkcie. V neposlednom rade zohráva úlohu aj technologická realizácia a profesionálna prezentácia, napríklad v sociálnych médiách.



Víťazné tímy - powered by norelem

Technická škola Rudolfa Diesela v Norimbergu bola tento rok mimoriadne presvedčivá. Ich projekt "LaWiKran", mobilné zdvíhacie riešenie pre včelárstvo a poľnohospodárstvo, získal v súťaži 1. miesto. Tím zvládol úlohu dokončiť inovatívny žeriav v priebehu pol roka pri zachovaní jeho kompaktného dizajnu. Žeriav LaWiKran možno použiť na zdvíhanie rôznych nákladov s hmotnosťou do 200 kg, ako sú napríklad úle a stavebné vrecia, na príves. Celkovo tím použil viac ako 20 rôznych výrobkov od spoločnosti norelem, ako napríklad plynové tlakové pružiny, ktoré uľahčujú nastavenie žeriavu, guľôčkové čapy s hríbovými rukoväťami a klzné ložiská na základnom ráme.



Druhé miesto získala spoločnosť Höhere Technische Bundeslehr- und Versuchsanstalt (HTBLuVA) Wiener Neustadt za svoju "odkladaciu jednotku pre prepravky E2", ktorú možno použiť v mäsokombináte. Tu bolo obzvlášť dôležité presne dodržať predpisy potravinárskeho priemyslu a zabezpečiť výkonnosť systému tak, aby dokázal spracovať viac ako 400 prepraviek za hodinu. Aj v tomto prípade siahli po veľkom sortimente výrobkov od spoločnosti norelem a použili niekoľko štandardných dielov, a to aj v pneumatike.



Tretie miesto získala spoločnosť HTL Neufelden so "Simulátorom vstrekovania KEBA", malým modelom vstrekovacieho stroja vhodným na stôl, ktorý má vyzerať čo najviac "reálne" a pritom byť prenosný. Na pohon boli použité štandardné komponenty od spoločnosti norelem, najmä ozubené remene, remenice ozubených remeňov a napínacie súpravy.

norelem už poznali všetky víťazné tímy ako dodávateľa kompletného sortimentu štandardných a prevádzkových prvkov. Najmä prehľadný online katalóg, bezplatné stiahnutie detailných modelov CAD a rýchla dostupnosť dielov podľa účastníkov uľahčili prácu na projekte.

Viac noviniek

Kamión plný inovácií
Riešenie pre bezchybné obrábanie
Novinka od spoločnosti norelem: Lineárne valčekové vedenia
Rýchloupínacie svorky ako spojovacie prvky v rýchlovýmennom systéme od spoločnosti norelem
Vyskúšajte nové a osvedčené produkty norelem naživo

MHP RIESEN Ludwigsburg s potešením víta spoločnosť norelem, regionálneho globálneho hráča, ako sv...