Katalóg

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

17.11.2023 00:11

Novinky z oblasti upínacej techniky

Rýchloupínacie svorky ako spojovacie prvky v rýchlovýmennom systéme od spoločnosti norelem

Rýchlovýmenný systém od spoločnosti norelem je flexibilné riešenie na polohovanie a upevňovanie malých obrobkov napríklad na meracích systémoch a mikroskopoch. Systém sa používa najmä vtedy, keď sa vyžaduje nízka upínacia sila, ale vysoká presnosť.



Rýchlovýmenný systém norelem na upínanie prípravkov s nulovým bodom sa skladá z rôznych komponentov. Patria k nim základné dosky, rýchlovýmenné upínače, prídavné prvky - zvyčajne adaptéry na spojenie upínacích prvkov a rýchlovýmenných upínačov - ako aj upínacie prvky, t. j. zveráky, čeľusťové skľučovadlá alebo ihlové opierky.



Rýchloupínaciesvorky spájajú základné dosky a prídavné prvky Novinkou v sortimente norelem sú rýchloupínacie svorky, ktoré možno namontovať priamo na základnú dosku alebo stôl stroja ako základné prvky pomocou T-drážky alebo závitu. spoločnosť norelem ponúka rôzne základné dosky, napríklad základné dosky s T-drážkou a dosky s otvormi so závitom M6. Rýchloupínacie svorky tvoria rozhranie medzi základnými doskami a prídavnými prvkami. Prídavné prvky zasa slúžia ako rozhranie medzi základnými a upínacími prvkami a možno ich k nim pripojiť bez použitia náradia. Portfólio produktov norelem zahŕňa tri rôzne prídavné prvky na voľné polohovanie v 3D priestore: hliníkové adaptéry pre presné zveráky a pre trojčeľusťové skľučovadlá, ako aj uhlové prvky. Upínacie prvky od spoločnosti norelem možno použiť na polohovanie a upevnenie malých dielov na meracích systémoch, mikroskopoch, profilových projektoroch a podobne. Sortiment zahŕňa štyri rôzne varianty: Presné zveráky, ktoré sú k dispozícii aj v miniatúrnom vyhotovení, možno použiť na rýchle a jednoduché upnutie obrobkov na meranie na meracích strojoch vrátane strojov s vnútornými otvormi. Presné trojčeľusťové ručné skľučovadlo je vhodné najmä na požiadavky, pri ktorých sa vyžaduje nízka upínacia sila s vysokou presnosťou. Okrúhly obrobok sa upína jednoduchým ručným otáčaním upínacieho krúžku alebo pomocou dodanej upínacej páky. Ihlový držiak je ideálny na upínanie tvarovaných dielov, pretože pružinové ihlové piesty sa po zatlačení prispôsobia tvaru obrobku. Obrobky sa opakovane polohujú a fixujú v držiaku tvarovaných obrobkov upnutím ihlových piestov.














Výhody rýchlovýmenného systému norelem

Pomocou rýchlovýmenného systému od spoločnosti norelem možno rýchlo meniť jednotlivé prvky a dokonca aj celé upínacie prípravky a prispôsobiť systém novým obrobkom a procesom. Napríklad upínacie prvky všetkých kategórií sa dajú rýchlo a jednoducho polohovať pomocou adaptéra a upevniť pomocou pozitívneho uloženia. Upínacie prípravky sa dajú nekonečne veľa ráz rozobrať a kompletne zmontovať alebo znova zložiť úplne rovnako: Reprodukovateľnosť šetrí čas a náklady a výrazne sa predlžuje prevádzkový čas stroja - čo je jednoznačná výhoda oproti bežnej jednosmernej konštrukcii upínacích prípravkov.




Viac noviniek

Kamión plný inovácií
Riešenie pre bezchybné obrábanie
Novinka od spoločnosti norelem: Lineárne valčekové vedenia

30.10.2023 01:05

Inžiniersky nováčik 2023
Traja kandidáti v napínavom finále na Motek, víťazné tímy - powered by norelem
Vyskúšajte nové a osvedčené produkty norelem naživo

MHP RIESEN Ludwigsburg s potešením víta spoločnosť norelem, regionálneho globálneho hráča, ako sv...