Katalóg

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

02.04.2023 00:04

Spoločnosť Eppendorf predstavuje prvú mikrocentrifúgu s uhľovodíkovým chladením

Popredná spoločnosť v oblasti prírodných vied Eppendorf predstavila Centrifuge 5427 R - prvú mikrocentrifúgu Eppendorf s uhľovodíkovým chladením, ktorá prispieva k ešte udržateľnejšiemu laboratórnemu prostrediu. Vďaka tejto ponuke môžu teraz zákazníci vykonávať rôzne aplikácie molekulárnej a bunkovej biológie a zároveň používať chladiace zariadenie, ktoré obsahuje prírodné chladiace činidlo s takmer nulovým GWP. Na ochranu vašich vzoriek - a planéty.

Prírodné chladiace činidlá, ako je R290 (propán), majú podobne nízky potenciál globálneho otepľovania (GWP) ako CO2 (<3), zatiaľ čo konvenčné chladiace činidlá, ako je R134a, majú GWP 1430, a teda majú pri uvoľňovaní do životného prostredia nepomerne väčší vplyv na globálne otepľovanie.

Certifikát ACT Label pre Centrifuge 5427 R ešte viac uľahčuje zákazníkom výber udržateľnejšieho výrobku, pretože toto označenie poskytuje jasné, treťou stranou overené informácie o jeho vplyve na životné prostredie (napr. výroba, spotreba energie a vody, ako aj balenie a koniec životnosti výrobku).

Nová Centrifuge 5427 R však boduje nielen spoľahlivým chladením na propán: Vďaka svojim kompaktným rozmerom a dvojradovému rotoru FA-45-48-11 pre až 48 x 1,5/2 ml skúmaviek je optimálnym riešením pre laboratóriá s vysokou priepustnosťou vzoriek. Vďaka veľkému výberu rotorov je tiež dobrou voľbou pre oblasti, kde sa o prístroj delí mnoho používateľov: deväť možností rotorov, pozostávajúcich z rotorov s pevným uhlom a rotorov s výkyvným vedrom, pokrýva širokú škálu aplikácií v oblasti molekulárnej a bunkovej biológie.

Viac noviniek

Americká vedkyňa Laura Seeholzerová, PhD., postdoktorandka na Kalifornskej univerzite v San Franc...

Pri vývoji bioprocesov sú kľúčom k úspechu údaje. Je potrebn&e...

Efektívna interakcia medzi manuálnym a automatickým pipetovaním Spolo...

Značky ACT (Accountability, Consistency, and Transparency) fungujú podobne ako nutričn&eacute...

V prírodovedných laboratóriách, kde je presnosť a čistota neod&scaron...

Investigators 2024 získava Clemens Plaschka, Rakúsko