Katalóg

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

11.05.2023 01:05

Detekovateľné ovládacie panely od spoločnosti KIPP:

Riešiteľ problémov v potravinárskom priemysle

Spoločnosť HEINRICH KIPP WERK rozšírila svoj sortiment o nové detekčné ovládacie panely. K dispozícii sú vizuálne aj kovovo detekovateľné výrobky. Sú určené pre potravinársky priemysel a pomáhajú predchádzať závažným poruchám v prípade možnej kontaminácie vo výrobnom procese.

Vizuálne detekovateľné ovládacie panely sú sfarbené ultramarínovou modrou farbou (podobne ako RAL5002). Pozadie: modrá farba je v potravinárskom sektore pomerne netypická, takže tieto výrobky možno ľahko identifikovať, keď prídu do kontaktu s potravinami. Okrem toho ovládacie časti spĺňajú zvýšené hygienické požiadavky - napríklad krížová rukoväť sa dá veľmi ľahko čistiť vďaka uzavretému obrysu rukoväte s hladkým povrchom.

Ovládacie časti s možnosťou detekcie kovov idú ešte o krok ďalej. Ich súčasti sa dajú zistiť pomocou indukčnej technológie. To je užitočné v prípade, že sa ovládací panel - celý alebo v úlomkoch - náhodne dostane do výrobného procesu. V takom prípade dokážu špeciálne detekčné systémy spoľahlivo vybrať cudzie predmety, aj keď sú voľným okom neviditeľné. Úlomky s objemom do 0,027 cm³ (veľkosť približne 3x3x3 mm) sa dajú detegovať a vyhodiť, takže nie je potrebné likvidovať veľké výrobné množstvá.

Všetky detegovateľné prevádzkové časti od spoločnosti KIPP sú vyrobené z termoplastu vystuženého sklenými vláknami, ktorý spĺňa požiadavky noriem EU10/2011 a FDA; vložky sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele 1.4404. Maximálna prevádzková teplota je 120 °C. K dispozícii sú oblúkové, krídlové, hviezdicové a krížové rukoväte, ako aj gombíky a upínacie páky s vrúbkovaním.

Viac noviniek

Jasná cesta pri výmene obrobkov
Bezpečnosť sa stretáva s dizajnom
Jednoduché a bezpečné vedenie veľkých závaží
Základy a postrehy vo formáte #kippresso