Katalóg

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.03.2024 01:03

Anuga FoodTec 2024: Spoľahlivosť procesov s detekčnými ovládacími panelmi od spoločnosti KIPP

Aby bolo vo vnútri len to, čo tam má byť

Vizuálne alebo kovom zistiteľné štandardné a prevádzkové diely od spoločnosti HEINRICH KIPP WERK podporujú komplexné bezpečnostné koncepcie v potravinárskom priemysle. Dokonca aj tie najmenšie úlomky týchto súčiastok možno rýchlo a spoľahlivo odhaliť a vyradiť z procesu - čím sa predchádza závažným poruchám a chybným šaržiam. Spoločnosť KIPP bude na veľtrhu Anuga FoodTec 2024 v Kolíne nad Rýnom demonštrovať, ako to funguje v praxi, na príklade detektora kovov od spoločnosti Bizerba, Balingen.

Vizuálne zistiteľné prevádzkové prvky od spoločnosti KIPP sú sfarbené ultramarínovou modrou farbou (podobne ako RAL5002). Pozadie: Modrá farba je v potravinárskom sektore pomerne netypická, takže tieto výrobky možno ľahko identifikovať, keď prídu do kontaktu s potravinami. Okrem toho ovládacie panely spĺňajú zvýšené hygienické požiadavky. "Naše detekčné ovládacie panely spĺňajú všetky príslušné normy, a preto sú ideálne vhodné na kontakt s potravinami," vysvetľuje Samuel Rasch, produktový manažér spoločnosti KIPP. "Veľký dôraz sme kládli aj na geometriu, ktorá je optimalizovaná na čistenie - príkladom je naša krížová rukoväť s uzavretou kontúrou rukoväte a hladkým povrchom."

Kovovo detekovateľné ovládacie prvky z portfólia KIPP idú ešte o krok ďalej. Ich súčasti sa dajú rozpoznať pomocou indukčnej technológie. Ak sa do procesu dostanú úlomky alebo celé komponenty, špeciálne detekčné systémy dokážu spoľahlivo vybrať cudzie predmety - aj keď sú voľným okom neviditeľné. Úlomky s objemom do 0,027 cm³ (veľkosť približne 3x3x3 mm) sa dajú detegovať a vyhodiť, takže sa nemusia likvidovať veľké výrobné množstvá.

Všetky detekovateľné prevádzkové časti od spoločnosti KIPP sú vyrobené z termoplastu vystuženého sklenými vláknami, ktorý spĺňa požiadavky noriem EU10/2011 a FDA, zatiaľ čo vložky sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele 1.4404. Maximálna prevádzková teplota je 120 °C. K dispozícii sú oblúkové, krídlové, hviezdicové a krížové rukoväte, ako aj gombíky a upínacie páky s vrúbkovaním.

Navštívte spoločnosť HEINRICH KIPP v dňoch 19. - 22. marca 2024 na veľtrhu Anuga FoodTec v Kolíne nad Rýnom v hale 8.1, stánok A090.

Viac noviniek

Bezpečnosť sa stretáva s dizajnom
Jednoduché a bezpečné vedenie veľkých závaží
Základy a postrehy vo formáte #kippresso
Keď je hygiena v centre pozornosti