Katalóg

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

05.12.2023 01:12

Nové krížové rukoväte s uzavretou kontúrou rukoväte od spoločnosti KIPP

Keď je hygiena v centre pozornosti

Spoločnosť HEINRICH KIPP WERK vyvinula novú sériu krížových rukovätí s vyčnievajúcim oceľovým puzdrom špeciálne na použitie pri zvýšených hygienických požiadavkách. K dispozícii je päť variantov - od antibakteriálnych až po detekčné - ktoré sa vďaka uzavretej kontúre rukoväte s hladkým povrchom veľmi ľahko čistia. Vyčnievajúce oceľové puzdro ponúka optimálnu kontaktnú plochu a vďaka vnútornému závitu je obzvlášť vhodné na krížové čapové spoje.

Ak hľadáte robustné a ľahko použiteľné rukoväte, krížové rukoväte od spoločnosti KIPP sú tou správnou voľbou. Závity týchto univerzálnych produktov sú vyrobené z robustných materiálov, ako je oceľ alebo nehrdzavejúca oceľ, zatiaľ čo rukoväte sú vyrobené z plastu. Z hľadiska funkčnosti sú krížové rukoväte v súlade s normou DIN 6335. Nový rad krížových rukovätí s vyčnievajúcim oceľovým puzdrom vychádza z tejto normy so svojím hygienicky optimalizovaným, atraktívnym dizajnom a pokrýva širokú škálu aplikácií s celkovo piatimi variantmi výrobkov. Okrem štandardnej verzie sú k dispozícii aj antibakteriálne, vysokoteplotne odolné a vizuálne a kovovo detekovateľné špecifikácie.

Štandardná verzia je vyrobená zo zosilneného termoplastu, zatiaľ čo kovové časti sú voliteľne z ocele (modro pasivovanej) alebo z nehrdzavejúcej ocele 1.4305. Antibakteriálna krížová rukoväť je vysoko účinná nielen proti veľkému množstvu škodlivých mikroorganizmov, ako sú baktérie alebo plesne, ale aj proti multirezistentným zárodkom, ako je MRSA.

Verzia odolná voči vysokým teplotám používa špeciálny plast odolný voči vysokým teplotám, ktorý spĺňa medzinárodné normy a smernice pre bezpečnosť potravín a pitnej vody FDA, EU10/2011, NSF a KTW. Závitové puzdro alebo závitová skrutka je vyrobená z vysokokvalitnej nehrdzavejúcej ocele 1.4404 odolnej voči hrdzi a kyselinám. Vďaka tomu sú krížové rukoväte vhodné nielen na styk s potravinami a pitnou vodou, ale sú aj trvalo odolné voči horúcej vode a hydrolýze, čo ich okrem iného predurčuje na použitie pri parnej sterilizácii. Vysokoteplotný plast sa dá spoľahlivo používať v kontakte s horúcim vzduchom pri trvalých teplotách max. 160 °C a krátkodobo až do max. 250 °C.

. Detekovateľné krížové rukoväte boli navrhnuté aj pre potravinársky priemysel, aby sa zabránilo závažným poruchám v prípade možnej kontaminácie vo výrobnom procese. K dispozícii je vizuálne detegovateľná verzia v ultramarínovej modrej farbe (RAL 5002) a verzia zo špeciálneho plastu detegujúceho kovy. Ak sa tieto prevádzkové časti dostanú do procesu vcelku alebo po častiach, možno ich ľahko a rýchlo odhaliť a vyhodiť voľným okom, automaticky pomocou špeciálnych kamerových systémov alebo systémov na detekciu kovov.

V štandardnom vyhotovení sú k dispozícii krížové rukoväte s priemerom rukoväte od 25 do 63 mm a veľkosťou závitu od M5 do M16. Všetky ostatné varianty sú k dispozícii s priemerom rukoväte od 25 do 50 mm a veľkosťou závitu od M5 do M10. Okrem krížových rukovätí ponúka spoločnosť HEINRICH KIPP používateľom aj veľký výber hviezdicových rukovätí, T-rukovätí a hríbových rukovätí z rôznych robustných materiálov a s rôznymi špecifikáciami.

Viac noviniek

Bezpečnosť sa stretáva s dizajnom
Jednoduché a bezpečné vedenie veľkých závaží
Základy a postrehy vo formáte #kippresso