Katalóg

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

19.02.2024 16:02

Teleskopické koľajnice do 480 kg od spoločnosti KIPP

Jednoduché a bezpečné vedenie veľkých závaží

Extrémne vysoká nosnosť s dokonale hladkým chodom: nové teleskopické výsuvy HEINRICH KIPP WERK pre vysoké zaťaženie nielenže unesú zaťaženie až do takmer pol tony, ale majú aj mimoriadne hladký chod a ľahko sa ovládajú. Za svoje pozitívne vlastnosti vďačia tieto siláky prepracovanej konštrukcii a zvolenému výrobnému procesu.

Či už ide o zásuvku na batérie vo vlaku, dvere CNC stroja alebo posuvné regály na obrobky v sklade: všade tam, kde je potrebné bezpečne uložiť, premiestniť a manipulovať s veľkými hmotnosťami, ponúkajú nové ťažkotonážne teleskopické výsuvy od spoločnosti KIPP perfektné riešenie. Dve produktové rady s celkovým počtom 40 typov pokrývajú rozsah dĺžok od 300 do 1 500 mm a poskytujú maximálnu nosnosť 420 alebo 480 kg pri bočnej montáži. Všetky modely sú s plným výsuvom. To znamená, že zdvih zodpovedá dĺžke montáže, čo zase zabezpečuje optimálnu dostupnosť a maximálne pohodlie.

Teleskopické výsuvy s vysokou odolnosťou dosahujú svoju mimoriadne vysokú stabilitu a robustnosť vďaka zvolenej výrobnej koncepcii. Nie sú ťahané z ocele - ako je to obvyklé vo väčšine prípadov - ale frézované z pevného materiálu. Tým sa tiež eliminuje inak potrebný proces kalenia, čo teleskopickým výsuvom poskytuje cenovú výhodu oproti ťahanej verzii s rovnakou nosnosťou. Koľajnice a klietka s guľôčkami sú vyrobené z pozinkovanej kalenej ocele, zatiaľ čo guľôčky sú vyrobené z kalenej nehrdzavejúcej ocele.

Okrem výrobného procesu prispieva k stabilite teleskopických výsuvov aj ich konštrukcia. Bežecké koľajnice a koľajnice s dvojitým T-profilom majú frézovaný profil kruhového tvaru, ktorý v porovnaní s V-profilom zvyšuje nosnosť a hladkosť. Maximálny ohyb je 1 % dĺžky výsuvu a závisí takmer výlučne od tuhosti konštrukcií spojených s vodiacimi prvkami.

ideálne pre manipulačné a automatizačné aplikácie
Skutočnosť, že teleskopické výsuvy pre veľké zaťaženie sú nielen stabilné, ale majú aj mimoriadne hladký chod, ich predurčuje na použitie pri manipulačných a automatizačných aplikáciách, kde sa vyžaduje trhavé vysúvanie. Okrem toho poskytujú pohonné jednotky vynikajúcu odolnosť voči pôsobiacemu zaťaženiu aj pri vysunutí. To ich zasa predurčuje na dynamické aplikácie s vysokým krútiacim momentom.

Teleskopické výsuvy pre veľké zaťaženie sú k dispozícii v rozmeroch 50 x 30 mm (š x v; do 420 kg) a 70 x 32 mm (do 480 kg). Sú vhodné pre vzdialenosti koľajníc do 1 000 mm, rýchlosť pohybu do 0,5 m/s a teploty od -20 do 180 °C. Maximálna nosnosť sa vzťahuje na vertikálne namontovaný pár teleskopických výsuvov pri využití plného výsuvu. Pri horizontálnej montáži je nosnosť o 70 % nižšia.

Viac noviniek

Bezpečnosť sa stretáva s dizajnom
Základy a postrehy vo formáte #kippresso
Keď je hygiena v centre pozornosti